Жељко Ињац: Три бабе и диктатор

Поделите:

Данас у Београду идем улицом Теразијском и чујем неке сирене као за бомбардовање. Требао сам да се видим са неким пријатељем код зграде Председништва. Реко’, ево опет ће да нас бомбардују.
Дођем до паркића пре зграде и видим горе на платоу три полицајца и три бабе. Једна баба окренута згради Председништва виче: “Докле, бре Вучићу, докле?!” Бабе стоје на неких десетак метара од зграде председништва. Баба на мегафон прича неких 5 минута затим укључују опет сирену и пиштаљке. Сирена траје 10 минута, потом поново иде нека спика на мегафон. Тако наизменично мегафон па сирена.
Од сирене се не чује саобраћај. Не знам како је овима у згради председништва, ја сам једва издржао неких 20 минута колико сам чекао пријатеља.
Замислите сад ову сцену у некој заиста правој диктатури.
Рецимо код Стаљина, или Садама па чак и код Слобе. Да неке три бабе пуштају сирену на десетак метара од зграде у којој седи председник.

Сцена бизарна и монтипајтоновска са све тројицом полицајаца, који као нешто чувају те бабе, ко зна од чега, вероватно од диктатора. Пролазници псују бабе. Свима је све дојадило па и протести.

Стварно да се човек запита каква смо ми то држава. И онда као ми се свађамо са Америма. Наоружавамо се до зуба. Хојт Ји бесан. Опозиција хоће да смени “диктатора”. А “диктатор” није у стању ни три бабе, које су канда једине преостале од “љуте” опозиције, да макне од зграде Председништва!
Комендија!!!

 

 

Жељко Ињац

Фејсбук

Поделите:

4 Коментари

  1. Јел то неко аматерско или професионално позориште? Како се представа зове и где је на репертоару, баш бих да се слатко смејем сат времена!? Костими су прва лига!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here