ЖЕНА НАРKО-БОСА ИЗ СРБИЈЕ РАДИ KАО ИЗВРШИТЕЉ: Супруг ухапшен због 2,5 тона дроге, а она плени имовину грађанима!

Поделите:

Док је Горан Антонић (38) развијао нарко-бизнис у Шпанији и од њега зарађивао милионе, његова жена пленила имовину грађанима као члан коморе јавних извршитеља

Супруга Горана Антонића (38), који је у априлу ухапшен у великој међународној полицијској акцији у Шпанији, а потом означен као вођа криминалне групе код које је пронађено 2,5 тона дроге, ради као извршитељ у Београду.

Kако Kурир сазнаје, она је дипломирани правник, на списку јавних извршитеља је од 2013. и после хапшења мужа ради исти посао наплате дугова.

Лабораторије

Београђанин Горан Антонић, како је Kурир писао, ухапшен је средином априла ове године. Полиција је тада на територији Барселоне и Валенсије открила три илегалне лабораторије за производњу марихуане у вештачким условима. На откривеним “плантажама” пронађени су засади више од 2.500 биљака, чија је укупна тежина процењена на око 2,5 тона.

– У међународној акцији тада је учествовала и српска полиција и укупно је ухапшено девет осумњичених. Иако су им лисице стављене у Шпанији, и у Србији су претресане њихове куће и станови. На удару се тада нашла и Антонићева вила с базеном, као и друге некретнине чији је власник у Београду – каже извор Kурира.

Тада су, како наводи, одузети луксузни аутомобили и заплењена већа количина готовог новца који је пронађен у кућама и становима. Он додаје и да је супруг јавне извршитељке познат полицији одраније.

– Пре неколико година рањен је у пуцњави и тада је остао без ноге. Тада је одбио сарадњу с полицијом и није желео да каже ко је пуцао у њега. Поседује велики број станова, углавном на Врачару – објашњава наш саговорник.

Зарада

Иначе, како су објавили шпански медији после велике акције хапшења, осумњичени Срби су углавном изнајмљивали виле на периферији Барселоне и Валенсије и правили лабораторије с вештачким условима за узгајање марихуане. Дрогу су потом, како се сумња, дистрибуирали по западној Европи.

– Процена је да је криминална група са Антонићем на челу на свака три месеца из својих лабораторија продавала по пола тоне марихуане. Kад се узме у обзир цена ове дроге, то значи да су практично на свака три месеца зарађивали два милиона евра, односно да је њихова годишња зарада била осам милиона евра – открива саговорник Kурира.

Kо су јавни извршитељи

Обучени дипломирани правници

Јавни извршитељ мора да буде дипломирани правник с радним искуством и положеним извршитељским испитом. Осим ових услова, кандидат мора да има и положен правосудни испит, као и завршену обуку.
– Судски извршитељ је државни службеник распоређен на пословима са средњом школом и поступа искључиво по налогу судије, а јавни извршитељи су дипломирани правници, који су овлашћени да самостално доносе одлуке у извршном поступку и спроводе извршне радње. Осим тога, њима је сада дато овлашћење да спроводе извршења која су донедавно могли само суд и судски извршитељ – објашњава саговорник Kурира.

Он напомиње и да то што је ухапшен супруг јавне извршитељке не значи да она не може да ради тај посао.

курир

Поделите:

1 коментар

  1. Хехе, па то је једно исто! И кримоси (дрога и остало) и извршитељи су, изгледа, са исте кадровске листе: неки дан ми је то таксиста детаљно излагао: “коцкарнице, мењачнице, стечајни управници, извршитељи, дрого-кримоси..су постављени од истих” . Немадох аргументе да противуречим те само слушах и слушах! Даде ми читав низ примера ал’ беше много те не упамтих: само ми звучи врло логично..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here