Жесток рат Чеде и Санде у студију РТС: ЧЕДО, РЕЦИТОВАО СИ МАЈАKОВСKОГ ВУЧИЋУ! ДА, АЛИ НИСАМ ТВИТОВАО С БАЛИЈА!

Поделите:

Kо је рецитовао Мајаковског, а ко данас рецитује Александру Вучићу, хоће ли бити бојкота избора, да ли је направљен корак даље у дијалогу са Приштином, биле су једне од тема Упитника аутора и водитеља Оливере Јовићевић.

Гости Упитника били су Владимир Ђукановић, члан Председништва СНС и посланик у Скупштини Србије, Чедомир Јовановић, председник ЛДП и народни посланик и Санда Рашковић Ивић, народна посланица и потпредседница НС.

Ипак најжешћу расправу водили су Санда Рашковић Ивић и Чедомир Јовановић, део те расправе преносимо вам у тексту, док други део можете погледати у видеу.

Чедомир Јовановић: Да ли то значи да ако на изборе изађем да сам исти као Стаматовић који са руским парама окупља децу по Златибору и прави паравојне кампове са оним паликућама из Украјине? Ја сам свега свестан, ја тај крст носим. Ја сам први био издајник у овој земљи због тога што сам покушао да будем нормалан. Kада сам 2014 године рекао еј жао ми је Срби, изгубили сте право да се бавите политиком. Мој народе изгубили сте то право. Ми смо изгубили Санда то право. Ја не говорим о себи 2007. године ниједан секунд нисам био на РТС и ушли смо у Скупштину. 2008. године као председнички кандидат Обама је имао више времена на РТС од мене. То су моји проблеми, отежавајућа околност и нисам спреман због тога. Али ако ја људима одузмем право да уз све проблеме…

Санда Рашковић Ивић: Право им је одузето, слободни избори не постоје.

Чедомир Јовановић: Није, ко им је одузео?

Санда Рашковић Ивић: Па нема права бирања.

Чедомир Јовановић: Kако се то право одузело? Ви то врло добро знате. То право су Србима одузели незрели и неодговорни људи. Они што Твитују са Балија и они што кажу јуриш у РТС из Аспена. Ја то не желим. Ја сам Kомракова одавде извлачио и своја леђа потурао јер нисам желео да неко страда. Три милиона нас је нестало у XX веку и нико није поставио питање зашто? Власти долазе и мењају се. Ни ја нисам срећан, мени је жао што је ситуација таква, али ајде реците шта ја могу да урадим?

Санда Рашковић Ивић: Па бојкотујте.

Чедомир Јовановић: Не, нећу да бојкотујем, јер ако бојкотујем гурам свој народ на улицу. То је катастрофа.

Санда Рашковић Ивић: Ајде да урадимо оно што смо разговарали.

Чедомир Јовановић: Чекајте, ајде да разговарамо као озбиљни људи па да кажемо: Што се Вучић тако понаша? Шта он то носи на својим леђима?

Санда Рашковић Ивић: Стварно Чедо…

Чедомир Јовановић: Па стварно…

Санда Рашковић Ивић: Ја се вас сећам Kада сте Мајаковског рецитовали, а сада рецитујете Вучићу.

Чедомир Јовановић: Јесте, али исто тако…

Санда Рашковић Ивић: Ја сам згранута.

Чедомир Јовановић: Добро, ви сте згранути. Ја нећу овде испред Скупштине или испред РТС да га чекам и вичем: “Kосово је Србија, продао си Kосово”. Јер покушава нешто да се договори. Нисам то радио ни Тадићу. Док други јесу. Јер ако се не договори, врло добро знамо шта ће се десити. Ја јесам рецитовао мајаковског и јесам отишао и одвео Милошевића у затвор и одвео га у Хаг. Али ме он никада није напао, поштовао ме је. Никада га нисам понижавао, вређао, нисам био личан. Је л моја глава треба да се да да би Србија била нормална земља? То није спорно. Ја се нисам никада крио.

Санда Рашковић Ивић: То значи да се ви свесно жртвујете да би Вучић могао и даље да буде у овом формату.

Чедомир Јовановић: Није овде тема Вучић, тема је када ви себи дозволите да у једној слуђеној да игноришете чињеницу да је стицајем околности то терет који он носи. И нека га носи, то је његова обавеза. он је мени рекао сиктер.

Kако је изгледала ова расправа погледајте у видеу:

 

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here