Живковић прети, хоће да забрањује скупове по Београду

Поделите:

Београд- Руководство Нове странке позвало је данас градоначелника Београда Синишу Малог да „писмено и јавно“ затражи од градске Полицијске управе да забрани „Марш за српско Косово“ који су поједине десничарске организације најавиле за 17. фебруар.

Наводећи да Србија има закон из 2009. године који изричито забрањује манифестације на којима се истичу нацистички симболи и обележја, председник Нове странке Зоран Живковић казао је да ће та партија реаговати уколико надлежни не забране најављени скуп десничара.

„Ако то не буду урадили, ми ћемо позвати странке, покрете, удружења, синдикате на договор како да се супротставимо том маршу. Не позивам ни на какве контрамитинге нити на сукобе, постоје и други начини за опредељивање грађана који су против таквог скупа“, казао је Живковић новинарима у седишту Нове странке у Београду.

Он је оценио да су организатори марша „руља коју је организовао Александар Вучић“ а да је само помињање Косова у најави тог скупа „врхунац лицемерја и безобразлука“.

„Косово се не брани у Косовској улици у Београду или по кафанама. Где су били кад је требало бранити Косово 1999. године или 17. марта 2004. године када се догодио погром над косовским Србима? Нека направе марш од Урошевца до Призрена, тамо се брани Косово“, навео је лидер Нове странке.

Посланица те партије Мариника Тепић казала је да не би ништа било спорно у вези са најављеним скупом да његови организатори нису „исти они који су пре два дана на помену Милану Недићу узвикивањем нацистичког поздрава ‘зиг хајл’ и подизањем испружене руке увис, послали најгору слику из Београда и Србије“.

 

vaseljenska.com

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here