Живковић: Срамота ме је демократе нису подигле споменик Ђинђићу! Весић: Зашто си ћутао до сада?!

Поделите:

Председник Нове странке Зоран Живковић гостујући на америчкој телевизији Н1 изјавио је да га је срамота што демократе нису подигле споменик Зорану Ђинђићу у Београду.
– То је срамота демократа након 2003. године. Мој пријатељ академски вајар је урадио споменик Ђинђићу и понуђен је као поклон Београду двојици бивших градоначелника – (Ненаду) Богдановићу и Драгану Ђиласу – обојица су рекли да им се допада, али су после неке комисије одлучиле да то није добро – рекао је Живковић.
Говорећи о предстојећим београдским изборима, Живковић очекује да ће они бити одржани половином марта и додаје да је Весна Ракић Водинелић најбољи предлог за кандидата за градоначелницу.
Према његовом мишљењу, у опозицији постоје људи који раде за режим и они који се боре да Србија постане нормална демократска земља.
Он каже да Нову странку не интересује цензус коалиција, али да је спремна да да велики допринос коалицији која има шансе за победу у Београду.
Живковић је рекао да нико у Новој странци није одушевљен како је Ђилас водио Београд.
– Било је то дупло боље него сад, али и даље недовољно добро. Он је сарађивао са овом влашћу, постоје и контроверзе из времена док је био на власти. Мислим да су један одсто шансе да се кандидује, знајући га лично и његове односе с актуелном влашћу – сматра он.

ВЕСИЋ: Добро је што се Живковић огласио, али зашто је ћутао док су његови пајташи били на власти
Градски менаџер Горан Весиц рекао је да је добро што што се чуло од Зорана Живковића да бивши градоначелници Београда из ДС нису желели да подигну споменик Зорану Ђинђићу, али Живковићу замера што то није рекао док су они били на власти.
– Ова изјава јасно показује како су се Борис Тадиц и дружина Ђилас, Шапић и Шутановац односили према Ђиндићу, односно колико су га злоупотребљавали и користили само за политичку промоцију – рекао је Весић за Тањуг.
Он је додао да Живковић није рекао зашто је ћутао о томе док су Тадић и његови другари Ђилас, Шапић, Јеремић и Шутановац били на власти.
– Подизање споменика Зорану Ђиндићу на предлог председника Републике Александра Вучића је цивилизацијски искорак у нашем друштву. Овај чин је знак поштовања према човеку који је убијен. Тадић, Ђилас, Шапић и Шутановац то поштовање нису имали. Вучић га има и то је делом показао за разлику од њих- рекао је Весић.

Поделите:

1 коментар

 1. U SLAVU I ČAST PREMIJERU

  Taj odlučan čovek što zanos ga krasi
  a dečački osmeh lice mu vedri
  teško breme nosio je na sebi
  – i pacovi mu radili o glavi!
  Iz tamnih hodnika motrili na njega
  što zakone doneo o deratizaciji
  da jednom i njima na kraj puta stane
  – i njihovoj gangster privatizaciji.
  A znao je On za to i osećao je “to” na sebi
  pa ipak, posla tog se lati
  da pogan tu na svetlost dana iztera
  – glavom je morao da plati!
  A Srbi već imaju bezsmrtnog Vožda
  što za venac slave platio glavom
  i drugi se evo “rodi”
  jer taj narod svog “stila” ima
  kad sudbinu svoju “odluči” da vodi!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here