Зоран Дракулић: Последња порука Kоштуници-“Није лопов само онај ко краде за себе, него и онај који краде за странку”

Поделите:

Председник Kлуба „Привредник“ у великој исповести за Недељник говори све о својим почецима у Генексу, пословању на Kипру током деведесетих, учешћу у опозиционом деловању против Милошевића, зашто се 2000. вратио у Србију, свим детаљима политичке каријере, односу политике и бизниса у Србији, о Kоштуници, Тадићу, Вучићу…

Зоран Дракулић, председника Kлуба „Привредник“, један од најуспешнијих српских бизнисмена у великој исповести за Недељник говорио је о свом путу од чувеног „Генекса“ до једног од најмоћнијих српских капиталиста, великог финансијера демократских промена, невољног политичара, умало премијера, кандидата за градоначелника Београда…

Он је у овом интервјуу говорио и о односу са Војислав Kоштуницом, некадашњим председником ДСС-а, странке чији је Дракулић био финансијер, а касније и функционер. Та сарадња је, каже, почела још док је Дракулић био на Kипру.

„Била је то лепа сарадња на даљину. Ја нисам долазио у Србију, он није долазио на Kипар. Чули смо се пар пута телефоном, видели смо се у Будимпешти у октобру 1999. године. Тада сам му и рекао да ће он да буде нови председник државе. Он није могао да верује, пошто је имао око шест одсто подршке. Али имао сам тај осећај да само Kоштуница може да победи Милошевића. И обистинило се…“

Дракулић је за Недељник изнео и све детаље њиховог односа пре и после 5. октобра 2000. године, као и о рату против њега унутар странке…

Рекао је да се испред ДСС-а за градоначелника кандидовао „из неке своје глупости и наивности“.

„Моја препознатљивост када смо кренули у кампању била је само 20 одсто, да бих на крају имао далеко већи рејтинг од странке. Иако сам извукао странку из озбиљног пада, нисам у њој имао никакав утицај, почели су сами, без мог знања, да одређују кадрове у Београду који немају никакве везе. И растали смо се 2005. на страначкој скупштини.

Дан пре те скупштине, Kоштуница ми је саопштио да нећу да будем потпредседник ДСС-а. Имали смо и сведока, пошто он није смео сам да дође на тај састанак, довео је Владету Јанковића као подршку. Покушао је да ми образложи да сам ја против Динкића, а они су у коалицији, да не поштујем кодексе странке. Рекао сам им да сам у странку ушао као поштен човек, а да све то што сам видео у ДСС-у мени није прихватљиво. И да нећу да одустанем од тога да будем потпредседник, а ви немојте да ме изаберете. То је био мој последњи сусрет са Kоштуницом.

Имао сам тај чувени говор на скупштини за који сам добио аплауз од десет минута. Моја кључна реченица била је: није лопов само онај ко краде за себе него и онај који узима паре за странку. Нисам изабран. Све ме је то разочарало. И отишао сам из ДСС-а“, рекао је Дракулић.

 

 

Недељник

Поделите:

5 Коментари

    • Хехе, ако је и обзнана, ускоро ћете сви ви комуноусташе поново у ћелије. На ваше универзитете – па у Америку у “азил”.

  1. DrK-adžija “pravnih nauka” – (ispod mire sto đavola vire), “nije komunista”, udbaš, “doušnik” koji vrši “bdenije” u predizbornoj kampanji u Hilandaru! Podmuko pritajeni udbaški “spavač” idiot i lopov!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here