Зорана Михајловић: Нема сукоба између мене и Стаматовића, држава хоће да спречи уништавање Златибора

Поделите:

Уредбом Владе Србије којом ће Златибор бити проглашен природним добром биће регулисано шта ће и где ће моћи да се гради на тој планини, а дозволе ће издавати ресорно министарство, саопштила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Тиме, како је наведено, влада жели да спречи даље уништавање Златибора.

– Не радује што је председник општине Чајетина Милан Стаматовић коначно признао оно на шта стално упозоравам, да на Златибору цвета нелегална градња. Још мање радује што је Стаматовић признао да не може или не жели да спречи нелегалну градњу, иако му је то законска обавеза, јер се сви нелегални објекти и граде уз сагласност општине којом управља – истакла је Михајловићева.

Додала је да “управо зато Влада Србије доношењем уредбе о проглашењу Златибора као природног добра жели да сачува оно што је остало од вишегодишњег уништавања ове планине”.

Она је навела да не постоји приватни сукоб између ње и Милана Стаматовића.

– Постоји борба да се сачува Златибор како би и генерације после нас могле да уживају у њеним лепотама, и борба против жеље Стаматовића да из личних интереса настави даље уништавање ове планине нелегалном градњом и криминалом. Лично, не верујем да неко ко је овако уништио Златибор може да га сачува – навела је министарка.

По њењим речима, добро је што је Стаматовић прихватио да “коначно” поднесе сва потребна документа за добијање дозволе за градњу гондоле на Залатибору.

– Закон важи за све и дозвола ће бити издата у најкраћем року чим сва документа буду предата – најавила је Зорана Михајловић.

 

 

Бета

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here