Zorana Mihajlović: Nema sukoba između mene i Stamatovića, država hoće da spreči uništavanje Zlatibora

Podelite:

Uredbom Vlade Srbije kojom će Zlatibor biti proglašen prirodnim dobrom biće regulisano šta će i gde će moći da se gradi na toj planini, a dozvole će izdavati resorno ministarstvo, saopštila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Time, kako je navedeno, vlada želi da spreči dalje uništavanje Zlatibora.

– Ne raduje što je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović konačno priznao ono na šta stalno upozoravam, da na Zlatiboru cveta nelegalna gradnja. Još manje raduje što je Stamatović priznao da ne može ili ne želi da spreči nelegalnu gradnju, iako mu je to zakonska obaveza, jer se svi nelegalni objekti i grade uz saglasnost opštine kojom upravlja – istakla je Mihajlovićeva.

Dodala je da “upravo zato Vlada Srbije donošenjem uredbe o proglašenju Zlatibora kao prirodnog dobra želi da sačuva ono što je ostalo od višegodišnjeg uništavanja ove planine”.

Ona je navela da ne postoji privatni sukob između nje i Milana Stamatovića.

– Postoji borba da se sačuva Zlatibor kako bi i generacije posle nas mogle da uživaju u njenim lepotama, i borba protiv želje Stamatovića da iz ličnih interesa nastavi dalje uništavanje ove planine nelegalnom gradnjom i kriminalom. Lično, ne verujem da neko ko je ovako uništio Zlatibor može da ga sačuva – navela je ministarka.

Po njenjim rečima, dobro je što je Stamatović prihvatio da “konačno” podnese sva potrebna dokumenta za dobijanje dozvole za gradnju gondole na Zalatiboru.

– Zakon važi za sve i dozvola će biti izdata u najkraćem roku čim sva dokumenta budu predata – najavila je Zorana Mihajlović.

 

 

Beta

Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here