Зорани Михајловић признање Америчке амбасаде за активизам

Поделите:

Амерички амбсадор Kајл Скот приредио је вечерас пријем у част добитника признања који су допринели борби против насиља над женама и поручио да је Србија ове године предузела озбиљне кораке у том правцу.

Скот је на скупу у резиденцији истакао да је Србија донела Закон о спречавању насиља у породици, као и стратегију и акциони план за спречавање трговине људима, а посебно је захвалио појединцима на сталним напорима у спречавању родно заснованог насиља.

Шампион у јавном залагању за права жена је, по речима америчког амбасадора, Зорана Михајловић министарка и председница Kоординационог тела за родну равноправност, која је, како каже, без страха говорила о родно заснованом насиљу и показала храброст по том важном питању.

“Значи ми да су људи препознали и видели да сви заједно покушавамо као друштво да направимо кораке да се смањи насиље над женама. Мислим да је ова година потпуно другачија у односу на претходне. Имамо нови закон и држава чини све што може у једној координираној акцији између полиције и социјалних установа”, рекла је Михајловић.

Она је додала да је, поред закона, важно да се прави ненасилно друштво и да је борба против насиља могућа ако су у томе и мушкарци и жене.

Добитници признања су и Маријана Савић из НВО Атина, Слободанка Боба Мацановић из НВО Аутономни женски центар, Митар Ђурашковић из МУП-а и Драгослава Барзут из НВО “Да се зна”.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Очигледан доказ велеиздаје и то потпреседнице владе СРБИЈЕ. За то кривично дело свуда у свету је предвиђена најстрожа казна а у СРБИЈИ добија одликовање и то од кога од фашиста који су нам децу поубијали а нас заувек отровали од тих фашиста који су извршили геноцид над СРБИМА И СРБИЈОМ а она “прима ли га прима” одликовање са којим се газе све СРБСКЕ ЖРТВЕ АМЕРИЧКО ФАШИСТИЧКОГ УБИСТВА. Е то је држацвни врх СРБИЈЕ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here