Зукорлић: У Скупштини да се обезбеди простор за вернике

Поделите:

Председник БЏ Муамер Зукорлић очекује да у Скупштини Србије буде обезбеђен простор за обављење верског обреда током Рамазана.
Он је најавио и да ће организовати ифтар за колеге посланике.

Зукорлић, који је бивши муфтија, а сада посланик у парламенту, рекао је за београдски Ало и да је захтев о томе већ упућен надлежнима у Скупштини Србије, али да за сада није добијен одговор.

“Иако смо упутили званичан захтев да нам се омогући адекватан простор у Скупштини за обављање верског обреда, што је уставна и законска обавеза сваког државног органа, укључујући и парламент, то још није решено, тако да ћемо отежано проводити Рамазан”, рекао је Зукорлић.

Он је рекао и да очекује од председнице парламента Маје Гојковић и Генералног секретаријата да убрзају решавање тог питања како би, како је навео, “ми верници муслимани током рамазана могли несметано да радимо у Скупштини”.

Зукорлић је осудио рушење џамије у изградњи у Земун Пољу, јер није имала грађевинску дозволу, и позвао највише представнике државе да хитно почну да решавају проблеме у вези са Исламском заједницом.

Бета

Поделите:

2 Коментари

  1. Само нам још то фали.
    Следећи захтев би могао да буде обавеза посланика да се обрезују.

  2. U Srbiji ima puno muslimana. Vecina se osecaju kao gradjani Srbije ali, ima i onih, koji se osecaju kao Bosnjaci i koji zagovaraju odcepljenje od Srbije. Narocito u Sandzaku.

    Kad neko hoce da podrzi ove druge (separatiste), on nece ustupiti muslimanima jednu malu prostoriju za vrsenje verskog obreda za vreme Ramazana. Ili ce, na pr, umesto dogovora i dijaloga, tajno, u sred noci buldozerima srusiti zapocetu dzamiju u Novom Beogradu.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here