Звезда избачена из Лиге шампиона!

Поделите:

Иако је српски првак ушао елитно такмичење после 26 година, освојио бод против Наполија (0:0) а затим га декласирао ПСЖ у Паризу (6:1), избачен је из Ц групе и нећемо га гледати у одабраном друштву. Бар када је најпознатија видео-игрица на свету у питању.

„Електроник артс“, издавач најновијег издања ФИФА 19, које је изашло 28. септембра, није нашао за сходно да Звезду уопште уврсти међу око 700 тимова и репрезентација које можете да водите џојстиком и будете бољи од пријатеља.

Чекамо закрпу

Да скандал буде већи, црвено-бели су једини тим из Лиге шампиона који се није нашао у игрици. Са преосталом 31 екипом можете симулирати такмичење или играти у неком другом моду, док је у Ц групи уместо Звезде убачен шкотски Хартс. Чак и да платите 11.500 динара, колико кошта најскупља верзија игрице за конзоле, нећете добити српског представника у елити. Остаје да се види да ли ће црвено-бели бити убачени неком од закрпа (енг. патцх), баш као и још 11 екипа које недостају из Лиге Европе.

Спорна Лиценца
Тимови попут Динама, ПАОK, АЕK и Спарте из Прага су уврштени у групу „остатка света“, али за Звезду ни ту није било места. Kако у разговору за Српски телеграф објашњава Горан Броћић, директор маркетинга Звезде, клуб није могао да утиче на одлуку ЕА.

– Звезда је последњи пут у ЕА ФИФА видеоигрици била 2010, али све до сада нисмо играли Лигу шампиона. Спорна је лиценца коју би морали да нам плате. Требало је да они ступе у контакт са нама. Вероватно им наше тржиште није исплативо упркос армији навијача који би сигурно играли. Један од разлога је сигурно и пиратерија јер се такве игрице у Србији углавно скидају са интернета – рекао је Броћић.

Српски телеграф је у жељи да добије одговор зашто Звезда није у ФИФА 19 контактирао и са „Електроник артсом“, али одговор нису добили до закључења овог издања.

ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here