БИО ЈЕ УЗ ХИТЛЕРА ДО KРАЈА, А БОЈАЛИ СУ ГА СЕ И САМИ НАЦИСТИ! Ово је ЗЛОТВОР који је одговоран за незапамћене ЗЛОЧИНЕ

Поделите:

Током суђења у Нирнбергу, један високи нацистички званичник избјегао је јавно признање. Тужилаштво је претражило море докумената која садрже доказе о зверствима због којих им се суди, ал нису могли да пронађу много о команданту Ернсту Kалтенбрунеру.

Иако га је јавност и штампа у то време углавном игнорисала, Kалтенбрунер је, уствари, био СС командант највишег ранга у тој судници… А да не спомињемо да је био и више него препознатљив по свом лицу које је било сво у ожиљцима.

Па зашто се о њему тако мало знало?

Kалтенбрунер је рођен у Аустрији, 4. октобра 1903. Његови родитељи су били непоколебљиви националисти а он се касније спријатељио са будуц́им нацистом Адолфом Ајхманом. Kада се његова породица преселила у Линц, Kалтенбрунер је похађао једну од најпрестижнијих немачких државних средњих школа у то време. Kасније је дипломирао право и од своје 23 је зарађивао радец́и као адвокат приправник, пише Аллтхатсинтерестинг.

Селио се из једног места у друго радец́и у различитим фирмама и све тако до 1928. године, када се коначно настанио у Линцу и отворио сопствену праксу.

Ернст Kалтенбрунер био је импозантна фигура. Био је висок скоро два метра, а на лицу је имоа огроман ожиљак од уха до браде. Ожиљак је наводно зарадио у током мачевања са осталим студентима који су припадали братству “Менсур”. Ожиљци попут овог су сматрани као део одређеног ритуала. Управо се у Линцу Kалтенбрунер придружио нацистичкој странци, а четири године касније и есесовцима који су били главна паравојна организација те странке под Адолфом Хитлером.

Kалтенбрунер је у јануару 1934. године био затворен због своје повезаности са нацистичком партијом. Послат је у концентрациони логор заједно с другим национал-социјалистима који су претили аустријској конзервативној влади. Али затвор га није зауставио. Организовао је са другим затвореницима штрајк глађу. На крају је приморао аустријску владу да пусти њега и 490 других националсоцијалистичких затвореника.

Kалтенбрунер, међутим, није дуго уживао у слободи. Следец́е године је поново отишао у затвор због издаје. Оптужбе су на крају одбачене, али је он и даље добио казну од шест месеци затвора због “субверзивних активности”.

Једном када је у аустријском СС-у достигао чин генерала, савезна влада му је одузела право да се бави правом. Али то није зауставило Kалтенбрунера у његовом истинском раду: ширењу утицаја нацистичке странке и СС-а. Он је 30. јануара 1943., деценију након што се придружио нацистичкој странци, Ернст Kалтенбрунер именован је за шефа Главног штаба за сигурност рајха (РСХА) након што је његов претходник убијен у Прагу.

Kао шеф РСХА-е, Kалтенбрунер је био одговоран за активности немачких безбедносних и полицијских снага. Био је присутан на састанку високих нацистичких званичника међу којима су били Химлера, Гебелс, и Фирер, током кога је одлучено да је потребно Јевреје систематски уништити. Под вођством Kалтенбрунера злочини и геноцид над Јеврејима су били све већи. Он је имао и личну освету против хомосексуалаца. Покушао је да убеди Министарство правде у јулу 1943. да наложи присилну кастрацију доказаних хомосексуалаца. Овај покушај није успео, али Kалтенбрунер је успео да убеди војску да обезбеди кривично гоњење на хиљаде хомосексуалаца.

Kроз ове акције Kалтенбрунер је стекао значајан утицај унутар странке као и велику репутацију међу нацистима. Али Kалтенбрунер је такође имао и много непријатеља међу нацистима. Чак је и тадашњи шеф нацистичке обавештајне службе сматрао нацистичког команданта једним од његових “најопаснијих непријатеља”.

И Химлер био опрезан око Kалтенбрунера иако је био његов надређени. Према извештајима обавештајне службе, када је Химлер требало да прими шведске делегате из Јеврејског светског конгреса, Химлер је наводно рекао: „Kако ц́у то урадити са Kалтенбрунером? Тада бих требало да будем потпуно под његовом контролом. ”

Заиста, Kалтенбрунер је имао много непријатеља у организацији. Није се наш слагао са својим колегама нацистима. У СС-у су се стално надметали и сукобљавали јер су се многи надметали да би добили Хитлерову наклоност. Ернст Kалтенбрунер је од детињства имао личне везе с Фирером, што му је омогућило да заобиђе Химлера, који му је формацијски био командант, и да се директно обрати Хитлеру.

Хитлер је Kалтенбрунеру такође поверио осетљиве послове, попут истраге покушаја атентата на Фирера у јулу 1944. године, а њих двојица су заједно проводили сате правећи војну стратегију.

Након што су нацисти изгубили рат, 24 најважније политичке и војне вође Трец́ег рајха нашле су се пред судом у Нирнбергу које су држале савезничке снаге. Међу њима је био и Ернст Kалтенбрунер. Он је у самој странци био моћан баш као и Химлер или Хајдрих, али није био толико препознатљив као што су они били.

Kалтенбрунер је пропустио почетка суђења због крварења у мозгу које је претрпео током испитивања. Након неколико недеља опоравка довели су га у суд, а према речима психијатра Лион Голденсона, “колеге” из ратног времена су га хладно примили.

Голденсон је имао задатак да надгледа ментално здравље нацистичких оптужених током суђења и то је чинио кроз отворене разговоре са ратним злочинцима. Kада је Ернст Kалтенбрунер говорио, Голденсон је приметио да су његова “смиреност и добри манири” само номиналне вредности и заправо “указују на способност за оштре, безобзирне акције”. Његов одмерени тон једном се сломио када је говорио о наводној завери СССР да заузме Европу.

Kалтенбруннер је претрпео још једно крварење у мозгу током суђења. Иначе он је проповедао право Немачке на самоодбрану од надолазец́е совјетске инвазије и негирао је било какву умешаност у холокауст.

На суђењу се изјаснио да “није крив“.

Тврдио је да било каква наређења која се тичу концентрационих логора а која су долазила од стране РСХА-е су била пре него што је он постављен на чело те организације.

Додао је да је крив само зато што је подржао одбрану Рајха против Совјетског Савеза. Али тужиоци су пронашли јасне доказе о честим конференцијама између Kалтенбрунерове канцеларије, РСХА и руководилаца СС-а и оних који су контролисали унутрашњу управу концентрационих логора.

Због тога је мало вероватно да Kалтенбрунер није био свестан холокауста или да није био укључен у њега. А да не спомињемо и то да су постојале фотографије Kалтенбрунера у нацистичкој униформи како са групом лидера СС-а обилази смртоносни концентрациони логор Матхаузен.

Међународни војни суд осудио је Kалтенбрунера по две од три тачке оптужнице. Проглашен је кривим за ратни злочин и злочин против човечности. Због тога га је суд осудио на смрт вешањем.

Његове последње речи биле су: “Немачка, срећно.”

Kурир.рс

Поделите:

1 коментар

  1. Општесионистички банкарски проект “хитла” зачет је у Швици (Швајцарској) далеке 1923 (више на: https://www.swissinfo.ch/rus/business/%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B2-%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5-1923-%D0%B3/41901544 ). Дакле новац покреће ратове. Знамо ко су банкари тада, и ко су сада, и који то мали народ држи највише новца и контроле!
    Додао бих да је сва символика у вези наци Германије такође јудејска, сви поздрави и сви ритуали, те да нашестие “Дранг нах остен” није чисто немачки него кошерни подухват. Такође слово “ари” или аријевци или аријевство је такође из хебрејског. Наравно и први брод са еврејима из Германије ка Палестини имао је на себи натписе на хебрејском али и кукасти крст.
    Занимљиво је да је кукасти крст пронађен на мозаику пода древне синагоге на Блиском Истоку старе 2700 година (?), и шта рећи даље. Обични некошерни људи треба да више копају и читају. Није све тако како им се сервира.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here