BIO JE UZ HITLERA DO KRAJA, A BOJALI SU GA SE I SAMI NACISTI! Ovo je ZLOTVOR koji je odgovoran za nezapamćene ZLOČINE

Podelite:

Tokom suđenja u Nirnbergu, jedan visoki nacistički zvaničnik izbjegao je javno priznanje. Tužilaštvo je pretražilo more dokumenata koja sadrže dokaze o zverstvima zbog kojih im se sudi, al nisu mogli da pronađu mnogo o komandantu Ernstu Kaltenbruneru.

Iako ga je javnost i štampa u to vreme uglavnom ignorisala, Kaltenbruner je, ustvari, bio SS komandant najvišeg ranga u toj sudnici… A da ne spominjemo da je bio i više nego prepoznatljiv po svom licu koje je bilo svo u ožiljcima.

Pa zašto se o njemu tako malo znalo?

Kaltenbruner je rođen u Austriji, 4. oktobra 1903. Njegovi roditelji su bili nepokolebljivi nacionalisti a on se kasnije sprijateljio sa budućim nacistom Adolfom Ajhmanom. Kada se njegova porodica preselila u Linc, Kaltenbruner je pohađao jednu od najprestižnijih nemačkih državnih srednjih škola u to vreme. Kasnije je diplomirao pravo i od svoje 23 je zarađivao radeći kao advokat pripravnik, piše Allthatsinteresting.

Selio se iz jednog mesta u drugo radeći u različitim firmama i sve tako do 1928. godine, kada se konačno nastanio u Lincu i otvorio sopstvenu praksu.

Ernst Kaltenbruner bio je impozantna figura. Bio je visok skoro dva metra, a na licu je imoa ogroman ožiljak od uha do brade. Ožiljak je navodno zaradio u tokom mačevanja sa ostalim studentima koji su pripadali bratstvu “Mensur”. Ožiljci poput ovog su smatrani kao deo određenog rituala. Upravo se u Lincu Kaltenbruner pridružio nacističkoj stranci, a četiri godine kasnije i esesovcima koji su bili glavna paravojna organizacija te stranke pod Adolfom Hitlerom.

Kaltenbruner je u januaru 1934. godine bio zatvoren zbog svoje povezanosti sa nacističkom partijom. Poslat je u koncentracioni logor zajedno s drugim nacional-socijalistima koji su pretili austrijskoj konzervativnoj vladi. Ali zatvor ga nije zaustavio. Organizovao je sa drugim zatvorenicima štrajk glađu. Na kraju je primorao austrijsku vladu da pusti njega i 490 drugih nacionalsocijalističkih zatvorenika.

Kaltenbruner, međutim, nije dugo uživao u slobodi. Sledeće godine je ponovo otišao u zatvor zbog izdaje. Optužbe su na kraju odbačene, ali je on i dalje dobio kaznu od šest meseci zatvora zbog “subverzivnih aktivnosti”.

Jednom kada je u austrijskom SS-u dostigao čin generala, savezna vlada mu je oduzela pravo da se bavi pravom. Ali to nije zaustavilo Kaltenbrunera u njegovom istinskom radu: širenju uticaja nacističke stranke i SS-a. On je 30. januara 1943., deceniju nakon što se pridružio nacističkoj stranci, Ernst Kaltenbruner imenovan je za šefa Glavnog štaba za sigurnost rajha (RSHA) nakon što je njegov prethodnik ubijen u Pragu.

Kao šef RSHA-e, Kaltenbruner je bio odgovoran za aktivnosti nemačkih bezbednosnih i policijskih snaga. Bio je prisutan na sastanku visokih nacističkih zvaničnika među kojima su bili Himlera, Gebels, i Firer, tokom koga je odlučeno da je potrebno Jevreje sistematski uništiti. Pod vođstvom Kaltenbrunera zločini i genocid nad Jevrejima su bili sve veći. On je imao i ličnu osvetu protiv homoseksualaca. Pokušao je da ubedi Ministarstvo pravde u julu 1943. da naloži prisilnu kastraciju dokazanih homoseksualaca. Ovaj pokušaj nije uspeo, ali Kaltenbruner je uspeo da ubedi vojsku da obezbedi krivično gonjenje na hiljade homoseksualaca.

Kroz ove akcije Kaltenbruner je stekao značajan uticaj unutar stranke kao i veliku reputaciju među nacistima. Ali Kaltenbruner je takođe imao i mnogo neprijatelja među nacistima. Čak je i tadašnji šef nacističke obaveštajne službe smatrao nacističkog komandanta jednim od njegovih “najopasnijih neprijatelja”.

I Himler bio oprezan oko Kaltenbrunera iako je bio njegov nadređeni. Prema izveštajima obaveštajne službe, kada je Himler trebalo da primi švedske delegate iz Jevrejskog svetskog kongresa, Himler je navodno rekao: „Kako ću to uraditi sa Kaltenbrunerom? Tada bih trebalo da budem potpuno pod njegovom kontrolom. ”

Zaista, Kaltenbruner je imao mnogo neprijatelja u organizaciji. Nije se naš slagao sa svojim kolegama nacistima. U SS-u su se stalno nadmetali i sukobljavali jer su se mnogi nadmetali da bi dobili Hitlerovu naklonost. Ernst Kaltenbruner je od detinjstva imao lične veze s Firerom, što mu je omogućilo da zaobiđe Himlera, koji mu je formacijski bio komandant, i da se direktno obrati Hitleru.

Hitler je Kaltenbruneru takođe poverio osetljive poslove, poput istrage pokušaja atentata na Firera u julu 1944. godine, a njih dvojica su zajedno provodili sate praveći vojnu strategiju.

Nakon što su nacisti izgubili rat, 24 najvažnije političke i vojne vođe Trećeg rajha našle su se pred sudom u Nirnbergu koje su držale savezničke snage. Među njima je bio i Ernst Kaltenbruner. On je u samoj stranci bio moćan baš kao i Himler ili Hajdrih, ali nije bio toliko prepoznatljiv kao što su oni bili.

Kaltenbruner je propustio početka suđenja zbog krvarenja u mozgu koje je pretrpeo tokom ispitivanja. Nakon nekoliko nedelja oporavka doveli su ga u sud, a prema rečima psihijatra Lion Goldensona, “kolege” iz ratnog vremena su ga hladno primili.

Goldenson je imao zadatak da nadgleda mentalno zdravlje nacističkih optuženih tokom suđenja i to je činio kroz otvorene razgovore sa ratnim zločincima. Kada je Ernst Kaltenbruner govorio, Goldenson je primetio da su njegova “smirenost i dobri maniri” samo nominalne vrednosti i zapravo “ukazuju na sposobnost za oštre, bezobzirne akcije”. Njegov odmereni ton jednom se slomio kada je govorio o navodnoj zaveri SSSR da zauzme Evropu.

Kaltenbrunner je pretrpeo još jedno krvarenje u mozgu tokom suđenja. Inače on je propovedao pravo Nemačke na samoodbranu od nadolazeće sovjetske invazije i negirao je bilo kakvu umešanost u holokaust.

Na suđenju se izjasnio da “nije kriv“.

Tvrdio je da bilo kakva naređenja koja se tiču koncentracionih logora a koja su dolazila od strane RSHA-e su bila pre nego što je on postavljen na čelo te organizacije.

Dodao je da je kriv samo zato što je podržao odbranu Rajha protiv Sovjetskog Saveza. Ali tužioci su pronašli jasne dokaze o čestim konferencijama između Kaltenbrunerove kancelarije, RSHA i rukovodilaca SS-a i onih koji su kontrolisali unutrašnju upravu koncentracionih logora.

Zbog toga je malo verovatno da Kaltenbruner nije bio svestan holokausta ili da nije bio uključen u njega. A da ne spominjemo i to da su postojale fotografije Kaltenbrunera u nacističkoj uniformi kako sa grupom lidera SS-a obilazi smrtonosni koncentracioni logor Mathauzen.

Međunarodni vojni sud osudio je Kaltenbrunera po dve od tri tačke optužnice. Proglašen je krivim za ratni zločin i zločin protiv čovečnosti. Zbog toga ga je sud osudio na smrt vešanjem.

Njegove poslednje reči bile su: “Nemačka, srećno.”

Kurir.rs

Podelite:

1 komentar

  1. Opštesionistički bankarski proekt “hitla” začet je u Švici (Švajcarskoj) daleke 1923 (više na: https://www.swissinfo.ch/rus/business/%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B2-%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5-1923-%D0%B3/41901544 ). Dakle novac pokreće ratove. Znamo ko su bankari tada, i ko su sada, i koji to mali narod drži najviše novca i kontrole!
    Dodao bih da je sva simvolika u vezi naci Germanije takođe judejska, svi pozdravi i svi rituali, te da našestie “Drang nah osten” nije čisto nemački nego košerni poduhvat. Takođe slovo “ari” ili arijevci ili arijevstvo je takođe iz hebrejskog. Naravno i prvi brod sa evrejima iz Germanije ka Palestini imao je na sebi natpise na hebrejskom ali i kukasti krst.
    Zanimljivo je da je kukasti krst pronađen na mozaiku poda drevne sinagoge na Bliskom Istoku stare 2700 godina (?), i šta reći dalje. Obični nekošerni ljudi treba da više kopaju i čitaju. Nije sve tako kako im se servira.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here