Ћирилица, писмо анђела

Поделите:

Мало људи зна да је неколико генерација краљева франачке монархије заклетву полагало на јеванђељу писаном ћирилицом. Оно је сматрано тајанственим, написаним на језику анђела.

Писмо је донела у град Ремс 1060. године Ана, ћерка Јарослава Мудрог, позната као супруга француског краља Анрија I (fr.Henri I). На крунисању, она је инсистирала да заклетву положи на свом, ћириличном, јеванђељу. Након тога, неколико векова су се сви краљеви Француске заклињали над овом књигом. Она је сматрана као тајанствена, написана на језику анђела.

Небески језик је „дешифровао” сам Петар I. Када му је при боравку у Ремсу показано јеванђеље, он је одмах прочитао неколико страница на старословенском језику.

 

Заштитимо Ћирилицу, Србија Данас

Поделите:

1 коментар

  1. Ние то писмо ангела, али е из Винче. Ангели су бестелесне силе кое Васељеном круже и вишњег Бога на престолу служе. За телесно око човека они нису видљиви као и архагени. Они не пишу, они есу на рамену човеку или нису, зависно какав овоземаљски живот човек води. Пази се Роде у данашњем свету коии се може формулисати “преко лешева до циља” ако увредиш праведника коме е ангел на рамену, он не приклиње али мач ангела сече тебя и поколења.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here