Да је кнез Павле остао на власти, Србија би била као Швајцарска!

Поделите:

Да је испоштован споразум између кнеза Павла Карађорђевића и Адолфа Хитлера, Србија би избегла братоубилачки рат, Јасеновац, комунизам, а данас би била главни стуб ЕУ, сматрају историчари.

БЕОГРАД – Пропуштена историјска шанса.

knez-pavle-karadordevic-1349652139-216709Да је кнез Павле остао на власти, Србима се не би десио Други светски рат, Јасеновац, прогон, комунизам. Србија би данас имала статус Швајцарске – држава би имала развијену индустрију и била поштована у међународним оквирима. Многи историчари тврде да би нас било бар 30 милиона уместо само седам…

Павле као браник

У пролеће 1941. сваљена је кривица на најдемократскијег монарха Балкана. Оцрњени су напори кнеза Павла да сачува земљу, нацију. Марта 1941. Хитлер је усмерио пажњу на последње упориште на Балкану, које је стајало на путу освајања Русије – Краљевину Југославију. Кнез Павле је био браник. У разговорима с Хитлероминсистирао је на неутралности КЈ. То је и добио, Хитлер је чак попустио пред захтевима да не дозволи немачке базе или пролаз трупа преко територије КЈ. Павле је успео да натера Хитлера на попуштање као ниједан лидер пре њега, КЈ је била једина балканска држава без тих обавеза. Уместо захвалности, Павле је проглашен издајником и протеран из земље. Неправда је исправљена рехабилитацијом 2011. и преносом мошти на Опленац.

– Да смо били неутрални до краја рата, неколико милиона Срба не би било убијено, Југославија би постојала и била Швајцарска. Не би имали Броза нити живели 70 година под комунизмом. Били бисмо још моћнији и јачи од Швајцарске јер она нема тако добар и транзитни положај, море, обрадиве површине као ми. Данас бисмо били један од главних стубова ЕУ, сви би се угледали на нас, ми бисмо били ти који постављају услове – наводи за Курир професор Оливер Антић.

Умео с Хитлером

Историчар Коста Николић каже да кнез Павле није био издајник, већ добар владар који је од Хитлера издејствовао добар споразум за државу и народ.

– Хтео је да сачува земљу, поштеди људе рата. Можда бисмо данас били као Шведска и Швајцарска да је постигнути споразум опстао. Данашња реалност може имати корене у 1941. Можда данас не бисмо били пред банкротом нити изгубили Косово – закључује Николић.

Покушај кнеза Павла да направи договор с Хитлером, избегне рат, спасе народ и државу стављен му је на терет и био разлог да га прогласе издајником. Његово издајство односило се на закључење Тројног пакта. То је била лаж. Пакт је закључила Влада КЈ.

Професор Антић објашњава да је кнез Павле у преговорима с Хитлером наступао као да је владар велике светске силе. Хитлеру је чак замерио и немачки начелник Генералштаба: „Мој фиреру, зашто се односиш према Југославији као према некој примадони?“

– Хитлер није хтео да ратује са Србима због лоших искустава из претходних ратова. Дао је најповољнији могући уговор КЈ – статус неутралности. То је отишло у тајне клаузуле да друге државе не би тражиле исто. Павле то износи влади. Нема приговора. Влада потписује Тројни пакт и 27. марта 1941. долази до државног удара услед спољног утицаја, пре свега Енглеске, која према документацији за то улаже 100.000-250.000 фунти. Бива ухапшен и преко Грчке протеран Кенију, где је морао да финансира кућу у којој је био заточен. Плаћао је закупнину. Прешао је после у Француску, где је и умро – закључује Антић.

Помогао и Русима

Професор Оливер Антић наводи да је кнез Павле одуговлачењем преговора с Хитлером помогао Русима и омогућио да Други светски рат траје краће.

– Пошто је кнез Павле куповао време, Хитлер је шест недеља каснио с нападом на Русију. Уместо у марту, напао је Русију 22. јуна и улетео у тешку зиму од минус 40 степени, због чега су Немцима пропали техника и муниција. У међувремену, Руси су ојачали, довели трупе из Сибира и убрзо, после две године (1943), било је јасно да Хитлер губи рат. Дакле, кнез Павле је помогао Русима и омогућио да Други светски рат траје краће.

Поделите:

52 Коментари

 1. Dobro je sto se polako ispravlja pogled na sliku i ulogu kneza Pavla Karadjordjevica. To je bio kulturan, odmeren, pametan covek.

  Da nije bilo 27-martovskog puca, Nemacka nas ne bi napala i razorila, nasa vojska i policija bi ostale u zemlji i nikad se komunisti i ustase ne bi dokopali vlasti.

   • Иако лично мислим да би нам било боље под немачком окупацијом и да је кнез Павле урадио праву ствар, не треба заборавити да је немачка имала споразум о ненападању и са Русијом, па га је прекршила и напала.

   • Hm,hmm…u,svakom slucaju,bili bi na udaru Crvene armije,na njenom pravcu prema Berlinu,nisu Rusi,dosli i,prosli,zbog nas.Kao nemacka zona,sa knezom Pavlom,Rusi bi nas zgazili,pa i ostali kao u drugim zemljama ” soc lagera”.. Inace,teze sta bi bilo da je bilo,nemaju svrhu,..Vucic,i onako donosi ” bolnije odluke od Broza”, koje ce,najavio,hrabro da. Iznese pred narod..” eto vas,eto nas, nemamo oko cegacda ratujemo,sve smi,prodali i poklonili”…
    Broz,je ” nasledjeno”, uvecao za Istru, i ostavio,ustasama i cetnicima,na brigu i staranje.
    Koji,po portalima,slinave i balave,dobili su,osvojili svoje nacionalne drzave, a osim pljacke i razuzdanosti,ne znaju sta sa njima da rade,

 2. Hm,hmm..umeo s Hitlerom,drzeci ga za ” butkicu” u kabrioletu,uz njegovu ” casnu pionirsku”, da,prilikom potpisivanja,nece koristiti ” nevidljivo mastilo”..za malo ga nisu streljali ” komunisti u tadasnjoj vlasti”, jedva ga je spasao Dozic,sa predlogom,unesto streljanja ” licice na ruke,pa na granici sut u dupe”.

 3. U svakom slucaju, Jugoslavija je (zbog puca) napadnuta, unistena i raskomadana. Oficiri koji su izveli puc su pobegli iz zemlje prvom prilikom i ostavili zemlju na milost Nemcima, ustasama, komunistima . . .

  A princa Pavla – koji je kao i Molotov potpisao mir sa Nemackom – uhapsili i predali Englezima koji su ga izgnali u Afriku.

 4. “Да је испоштован споразум између кнеза Павла Карађорђевића и
  Адолфа Хитлера, Србија би избегла братоубилачки рат, Јасеновац,
  комунизам, а данас би била главни стуб ЕУ, сматрају историчари.”?!

  Хитлер је склопио и са Стаљином споразум о ненападању на СССР,
  и погазио га, а која је то била сила Краљевинa Југославијa да не
  погази исти такав споразум са кнезом Павлом?!
  Сумануто је веровати у то, а свакако не када је Хитлер почео да
  губи на свим фронтовима.
  У очају је мобилисао и малолетнике, а не би погазио споразум са
  кнезом Павлом?!
  Не да би погазио споразум, него би захтевао да се југословенска
  војска стави на страну ”Сила осовина”, и део те војске – НДХ-азије
  би то учинио без икакве задршке, тако да је идеализовање тог
  спразума од неких ”историчара” чист идиотлук – ИДИОТЛК НА КВАДРАТ!
  Ко је кнез Павле?
  За његову жену, кнегињу Олгу /Гркињу,/ колале су гласине како
  је говорила да јој је једина животна жеља – ”САМО ТРИ ДАНА
  ДА БУДЕ КРАЉИЦА”, по речима њених савременика!
  А кнез Павле је много волето уметност и потрудио се да прибави
  врло велику и врло вредну колекцију уметничких дела , ништа мање
  раскошну и вредну коју је Геринг ”сакупио” пре и у току рата,
  а коју је ТИТО имао после рата, ”наследивши” неке уметнине од обојице!

  Драган Славнић

  • Dragane, lazes da je knez Pavle imao veliku kolekciju, on je svoje slike poklanjao muzeju.
   Evo citata iz wikipedije :
   “Najveći darodavac muzeja bio je knez Pavle. Tačan broj darova se ne zna, poznato je jedino da je Muzeju savremene umetnosti i Muzeju kneza Pavla poklonio 115 slika i skulptura. On je, takođe, svojim ugledom i kontaktima uticao da mnogi domaći i strani ljubitelji umetnosti i autori daruju Muzej.”

   A ono “pakosno” sto si dodao za njegovu zenu, ja ne bih za tvoju rekao

   • Поклањао је музејима, а тачан број се не зна???
    А како је долазио до тих поклоњених уметнина???
    Да ли у Вкипедији стоји колика је вредност поклоњених
    а колика вредност непоклоњених ”уметнина”???

    Очевици тога времена тако говоре, који су посредно и
    непосредно имали контакта у вези са дешавањима на Двору,
    тако сведоче, о нескривеној властољубивости горе поменуте
    жене.

    Драган Славнић

    • Tacno Dragane. Sve sto navodis je posleratna propaganda OZNE, pred izbore, kada je trebalo da narod bira izmedju Kralja i Josipa Broza.

     Zahvaljujuci takvoj propagandi i namestenim izborima, Jugoslavija je okicena Lenjinovim i Staljinovim portretima.

  • Hm,hmm..logori,jasenovci u Jugoslaviji,po ugledu na fasisticku Italiju i Nemacku,organizovani su u periodu 1935-1941 ,tako da su,svi bili ” za dom spremni”, na celi sa knezom Pavlom…” i hitlerovom butkicom”…da, docekaju Titu i Tolbuhina.

 5. ”Помогао и Русима

  “Професор Оливер Антић наводи да је кнез Павле одуговлачењем
  преговора с Хитлером помогао Русима и омогућио да Други светски
  рат траје краће.

  – Пошто је кнез Павле куповао време, Хитлер је шест недеља каснио с
  ападом на Русију. Уместо у марту, напао је Русију 22. јуна и улетео у
  тешку зиму од минус 40 степени, због чега су Немцима пропали техника
  и муниција. У међувремену, Руси су ојачали, довели трупе из Сибира и
  убрзо, после две године (1943), било је јасно да Хитлер губи рат. Дакле,
  кнез Павле је помогао Русима и омогућио да Други светски рат траје
  краће.”?!?!?!

  ПУЧ 27. МАРТА ЈЕ РАЗБЕСНЕО ХИТЛЕРА, О НЕ ПРИХВАТАЊУ СПОРАЗУМА
  ХИТЛЕР – КНЕЗ ПАВЛЕ, ПА ЈЕ ХИТЛЕР У БЕСУ ОДЛОЖИО НАПАД НА СССР
  ЗА ШЕСТ НЕДЕЉА И НАПАО ЈУГОСЛАВИЈУ!!!
  ДА НИЈЕ НАПАО ЈУГОСЛАВИЈУ, ВЕЋ ОДМАХ КРЕНУО НА СССР, ПОСЛЕДИЦЕ
  РАТА ПО СССР БИ БИЛЕ КАТАСТРОФАЛНЕ!
  У ХИТЛЕРОВОМ НЕУСПЕХУ У НАПАДУ НА СССР – СППОРАЗУМ КНЕЗА ПАВЛА
  НЕМА НИКАКВ НЕПОСРЕДАН ЗНАЧАЈ И УТИЦАЈ.
  ХИТЛЕР ЈЕ НАПРАВИО ПОГРЕШНУ ПРОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ И ПОДЦЕНИО
  МЕТЕОРОЛОШКЕ/КЛИМАТСКЕ УСЛОВЕ РАТИШТА, ТЕ ЈЕ ЗАТО ИЗГУБИО
  РАТ СА СССР-м, У ЧЕМУ СПОРАЗУМ КНЕЗА ПАВЛА СА ХИТЛЕРОМ НЕМА
  НИКАКВ УТИЦАЈ И ЗНАЧАЈ!!!

  Драган Славнић

 6. Ovaj gospon akademik SANUista i (nije izključeno, vrlo verovatno) “memorandum-ista”, ljubitelj monarhije Karađorđević (Oliver Antić) kao i mnogi SANUisti i “memorandum-isti”, rado pripoveda “šta bi bilo kad bi bilo” (i tako te idiotarije, oni to vole tako da lupetaju, ništa ih ne košta i 1000 € svaki mesec, kao i Tomi majmunu i Matiji Bećkovići i mnogim drugim govnarima iz te SANU!

  • Molim Te, Miha, ono ” majmun” pisi velikim slovom- M. Ipak je to prezime. Dugo sam mislio da onako…, brzina kucanja, pa ispadne malo “m”. Mislim da se neradi o tom- mozda i neznas da se prezime pise velikim slovom, pogotovo kada je u
   pitanju Majmun. Ne ljuti se, rekoh ajde da covjeka, ipak, “poducim”, nije greh, oprostice mi…

 7. Za Mihu Bukovca :
  Vidis Miha, u kulturnim narodima gradjani cene svoje akademike. Cak i ako ih ne postuju, cak i ako ih ne vole, dobro paze da ih ne nazovu kao sto si ih ti javno, u tvome komentaru, nazvao.

  Stvar porekla ?

  • “Macor” U “kulturnim narodima” akademici su časni i veoma odgovorni ljudi pred narodom i pred istorijom i pred sobom (“pred ogledalom”) i ne kupuju diplome (kao Toma majmun) i bio “predsednik države” – ej čoveče! I to sve prolazi! Pa upravo zahvaljajući tim i takvim akademicima (kao što je npr. “toma majmun”) Srbija je tako jadna i bedna zemlja, toliko zaostala a toliko žrtve imala na strani pravde! Pa gde su ti akademici za vreme kralja Aleksandra Karađorđevića? A zatim isto tako “raširenih ruku” prihvatili Broza da bi odmah posle njegove smrti pisali “Memorandum”, i sada opet dovukli Karađorđeviće u uverenju da ih instaliraju na vlast kao dinastiju a za sebe (i svoje porodice) da obezbede trajne beneficije i duštveni ugled! I ti meni kažeš takve “akademike” treba poštovati!? Ma šta mi reče?

 8. @Mrav

  “Tacno Dragane. Sve sto navodis je posleratna propaganda OZNE,
  pred izbore, kada je trebalo da narod bira izmedju Kralja i Josipa Broza. ”

  А, шта је то народ, све крштене душе, преко ноћи определило за
  комунизам, а не за Краљевину???
  Запитај се -@mrave!!!
  Да су ови пре комуниста мало више били прасвославни и мање пхлепни,
  комунизам се никада не би запатио!
  Милунка Савић, једна од десетине хиљада инвалида-бораца, то најбоље
  сведочи својим примером.
  Код Краља је била чистачица у Хипотекарној банци, а онда ”унапређена”
  у ”чистачицу” канцеларије/кабинета директора Хипотекарне банке,
  а носилац Ордена Карађорђеве звезде, Лагије части… – двоструки
  ВГИТЕЗ!!!
  Французи су јој нудили пензију ВИТЕЗА ЛЕГИЈЕ ЧАСТИ, али је Она то
  одбила, јер није била похлепна као владајућа камарила Краљевине
  Југославије.
  У Краљевини није могла да добије стан од Државе, а од комуниста га
  доби?!
  како је то могуће???
  Инвалиди, све Солунци. неспособни за рад, масовно су просили/просјачили,
  многи носећи верижице/кесице око врата у којима су пролазници остављаи
  своје прилоге, према могућностима.
  Уздаси, вапају и сузе тих мученика су довели комунисте на власт, и те
  похлепонике и лицемерне ”православце – режимлије” скршили са власти.
  Да ли су комунисти 1934. срушили утврђене Жрново на врху Авале са
  спомеником Незнаном кјунаку, подигнуто за времена Деспота Стефана
  Лазаревића – или је то експлозивом, за два дана, уз присуство војдске
  и полиције Краљевине Југославије, уз лично надгледедање ИЗВРШИО КРАЉ
  /немиропомазани Краљ/АЛЕКСАНДАР, да би Иван Мештровић саградио
  споменик – саркофаг персијских царева, као споменик , масонског
  братства и јдединства ЈУГОСЛОВЕНА?!
  Те исте године Краљ Александар је убијен у Марсељу?!
  Да је кнез Павле те своје уметнине продао и од тога поделио овим
  Солунским мученицима, и не само он, можда се комунисти никада
  не би запатили у Првославној Србији!

  Драган Славнић

  • То са Милунком Савић је збиља “јак” аргумент. Шта је требало, са 28 година да добије пензију? Милунка Савић је добила колонизацију у Бачкој, у месту Степановићево. Кућу и пет хектара најбоље земље у Европи. Из неког свог разлога, она је то напустила и дошла у Београд. Школе није имала и шта да се ради? У банци је имала добру плату. Зато не треба бркати ствари: када је остарила, под комунистима, уместо да добије заслужену пензију, морала је да ради као клозетарка да преживи. Може ли неко замислити Јованку Броз (Будисављевић), која такође није школе имала да, пошто је Тито отерао, чисти клозете?

   Није Краљ владао сам. Беше ту и парламент који је доносио законе. Па ипак, само кроз пројекат колонизације збринуто је око 100.000 солунских породица.

   Но ваља једну ствар разумети: краљеви војници нису исто што и партизанија. Српски војник је одужио свој дуг отаџбини и враћао се кући не тражећи за себе ништа. Ови други, да је Србија од сланине, одавно би је сву пождерали.

   Жрново је била једна већ непрепознатљива рушевина када је уклоњена. То је “аргумент” комуњара кад више немају шта друго.

   То са масонима више окачите мачку о реп. Онај што је био масон направио ти државу, они што нису били масони упропастили и државу и народ. А и данас видимо на шта личе.

   Елем, Срби су једини народ у Европи који није дао ни једног добровољца за ЅЅ. Истовремено, Черчил и Енглези су били потпуно свесни да у Србији комунизам није прихваћен. Србију су звали “антикомунистичка Вандеја”. У Грчкој су, супротно, комунисти имали превагу. Али у нагодбама Черчил-Стаљин, Грчка је припала “Западу”, Србија комунистима. Зато је сушта истина да је у Србији 1944. једна окупација заменила другу. ништа више.

    • То ти и твоји позлаћивали? Ви сте само гребали позлату. Знамо се, гледали смо вас док сте пљачкали.

     • Prvo su moji iz zapadnog dijela Istocne Hercegovine presli u Istocni dio Istocne Hercegovine; iz Zapadnog dijela “otpratili” ih kao Damnjanovice, u Istocnom dijelu docekali ih kao Kostunice i smjestili u Kostunice; oni ih “otpratili” stono se zamjerili hriscanskoj raji, ovi d o c e k a l i
      Turcima da se ne zamjere; Stambul uslovio mijenom imena Ognjista, kao sto Milos trazio od Mile LATASA, Raja da miryje…; dogovoreno, ucinjeno. Na zlato nesvikli, te uslovom to nebi…
      Mnogo godinica natomeka iz Avstrije dos’o Laza; a Bec voli z l a t o… , uvati se v o j n e, a, po vojni, Laza z l a t a: pero/papir sve u zlatu; dusom beckom n i j e
      Laza: svo je zlato p o d j e l i o solunskijim junacima.
      Ne primi se m r z o s t Lazi, s
      n i t k o v i m a ona hodi.

   • Hm,hmm…srBski vojnik,je jednostavno demobilisan,pa je, kao i majka Gavrila Principa,prosio pred crkvama..”sve ce to narod pozlatiti,a bog platiti”, Jovanka je,dva puta ranjena u ratu,nosilac ordena za hrabrost, i licno je ulozila obrazovanje u sebe..cin potpukovnika.

 9. Po mom mišljenju, Hitler se ne bi držao sporazuma o neutralnosti, jer je i sporazum sa sovjetima pogazio. Da se nismo mešali moguće da bi stradanja bila minimalna, ali bi zato potpali pod Rusku čizmu i komunizam na njihov način, kao što je bio slučaj sa ostalim zemljama.

  • Hm,hmm..hitleru,su bili potrebni javni radovi,ratna industrija za zaposljavanje nemaca,kao i pljacka,besplatni materijal,kako za proizvodnju,tako i za licno bogacenje. Kod njega,kartonski opanci,nisu imali prodju kod vojske.

  • Mi sada pišemo ono tipa -šta bi bilo kad bi bilo- Ja i dalje tvrdim da Hitler ne bi održao reč i ostavio nas na miru. Takođe koja je garancija da bi pokorio Rusiju i tako Mi ostajemo netaknuti ! Nije je bilo, a rat je izgubio a da smo ostali sa njim u dilu, Rusija bi zajašila na nas i primenila njihov vid komunizma, koji je svima poznat. Ovako smo imali svoj vid uprave, osnovali Pokret nesvrstanih i nismo gurali prst u oko, niti amerima niti sovjetima. Tako smo živeli na socijalističkim osnovama punih 45 godina. Svi ovi umni ljudi, sve što su stekli, upravo su stekli u to doba samoupravnog socijalizma. Od škola, zaposlenja, osnovali porodice, izveli decu na put, napravili kuće i vikendice. Imali jedan stabilan život punih 45 godina.
   Sada, pamet naknadna, pa pojedini postali gadljivi na to doba samoupravnog socijalizma u kome su sve stekli.

  • Hm,hmm…pa,onaj ko je zeleo,ulozio je mnogo zlatnih zuba,nakita,i umetnickih slika u trezore, svajcarske, pod sifrom ” smrt je moj zanat”.. A,posle rata,srbski komunisti,nacionalizovali su,neku centralu i rudnik,kod Gornjeg Milanovca..oduzetu imovinu, od, uglednog srBskog domacina Hermana Geringa.

 10. Slavimo oslobodnje raznih gradova 1944.Oni bi pali i bez borbe jer je Nemacka uveliko gubila rat.Usporili smo Ruse u napredovanju ka Nemackoj jer su oslabadjali Beograd.To nije bilo oslobadjanje nego osvajanjae i promena vlasti.Normalno u Srbiji jer nisu imali podrsku komunisti kao u Bosni.

 11. jebe se Mussoliniju šta bi Hitler uradio sa Yugom……
  dali bi dao neutralnost ili Los arbait serbian shwaine…..
  Mussolinije je kibicovao Crnu Goru,Istru i Dalmaciju a vama u Beogradu bi svima dao mortadelu i makarone da duvate u njih umesto u dvojnice hahahahaha

 12. Mozda najvaznije :
  Da nije bilo puca, ne zna se tacno sta bi bilo. Ali se zna da zemlja ne bi bila bombardovana, nasa vlada ne bi otisla u London, nasa vojska ne bi bila poslata u zarobljenistvo.
  Ni ustase ni komunisti ne bi osvojili vlast !

 13. šta bi bilo kad bi bilo ha???
  pa bilo bi da bi Mussolini proširio Italiju do Prijepolja,Berana i Mojkovca…..
  Hitler bi u Srbiji imao saveznika pa bi II svetski rat trajao umesto 5 godina verovatno 10 a možda i više jer bi Adolf popunjavao borbene redove besposlenim Srbima znajući da su srbovi žilave životinje i da se na frontu bore dok svi ne izginu……
  To samo budale misle da bi ladili muda i pijuckali pivo u kafiću…..
  sve bi to Hića mobilisao i naterao na Istočni front…..
  ostale bi po beogradu samo babusije i čičeskare i to bi i njima odredio honorarno da rade po fabrikama kad prođu zdravstveni pregled i kad utvrdi da su sa 50 godina u penziji……
  radili bi po 2 smene a kad vide krevet molili bi boga što se smilovao na njihove molitve…..
  a na kraju bi Hitler opet izgubio rat jer bi ameri bacili atomsku bombu na Berlin,Hamburg,Rim,Beograd i sve ostale gradove koji su tobož bili neutralni..
  izginulo bi mnogo više ljudi nego što je izginulo za 5 godina rata a Staljin bi roknuo i hodrogenku na Beograd čisto da vidi hoće li srbi da se kuresaju posle očitane bukvice…..
  jer biti sitna,bezvredna,besmislena banana država koja pravi paktove sa krupnim ubicama nije ni malo pametna investicija u budućnost….

  • Hm,hmm..Drugi sv.rat,je imao i jednu paralelnu crtu, Ameri su nam pomagali u ratu,malo cetnicima,malo partizanima,i bombardovali gradove,dali neko naoruzanje. Prvu transu,su naplatili,odmah posle rata,umanjili su,zlatne rezerve,koje je YU,sklonile od nemaca,i vratili ” kusur”.a,drugu transu,su naplatili kroz,obnovu i razvoj..pomoc.Isto to i sa nemackom,avionima su im dovlacili ugalj za zimu…i ne samo ugalj,obnova objekata,industrija..itd. Amerika,se obogatila, neposredno iza rata 25 puta,postala bogatija,od celebistorije iza sebe.A,Srbija,znajuci sta je ceka,uvezla je silan celik i,lim,za sopstvenu obnovu,pre americke ” bombardirovke”..1.999. Godine…zlocinac,nije omastio brke.

 14. Srbi su uvek pokušavali da svoj libido stave u službu veliki osvajača da bi svoj mizerni status promenili ili nekako uvećali rejting u međunarodnoj zajednici…..
  još od davnih vremena…..
  uzmite samo pakt Stefana Nemanjića sa Barbarosom koji je napravio pre početka krstaški ratova…..
  dao vojsku odavde,ubijali i klali po Jerusalimu,žarili i palili muslimane po Damasku ali kad su muslimani uzvratili udarac samo posle 300 godina na Marici i Kosovu polju niko od Barbarosini zapadni vojski nije pomogao Lazaru Hrebeljanoviću….
  ma ni jednog konjanika,strelca ili komad hleba nisu dobili od tih saveznika….
  samo su u Bogorodičinoj Crkvi u NotrDamu tri dana lupala zvona i to je sve….
  posle 7 dana su zaboravili ni gde se nalazi tamo neka bedna zemlja srbija…..
  mnogo traže,krvi ti se napiju a dobiješ krivak za šporet smederevac ajvar da im ukuvaš i pinđur za zimnicu da ne crkneš od gladi kao pas lutalica oko kontejnera smrznut i promukao od lajanja..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here