Дачић одговорио КРИК-у: Није Поповић измислио порески рај, него ви са запада!

Поделите:

Одговарајући на питање о коруптивним случајевима министара Ненада Поповића и Александра Вулина о којима је писао KРИK, министар спољних послова Ивица Дачић рекао је на конференцији у Вашингтону да Поповић „није измислио порески рај и да корупција није измишљена на Западном Балкану“.

„Па знате шта, занимљиво је да нисте питали за неке друге владе у региону, него само за српску владу“, одговорио је Дачић на питање Јасмина Мујановића, саветника у ЕастWест институту, о томе да ли ће инсистирати да министри Поповић и Вулин поднесу оставке због скорашњих коруптивних случајева.

Дачић није одговорио на питање да ли ће тражити оставку од својих колега у влади, али је рекао да министар Поповић није измислио порески рај.

„Kада је реч о Ненаду Поповићу реч је пореском рају који није измислио Ненад Поповић, измислили сте ви овде колико ја знам. Није Србија измислила пореске рајеве и Маршалска Острва и Kајманска Острва и све остало“, рекао је Дачић. „Није корупција измишљена на Западном Балкану. Ви сте само мало паметнији па сте то легализовали.“

О министру Вулину Дачић није говорио.

„Према томе, пошто сте ме питали о корупцији, немам ништа против да се о томе расправља, али о томе се расправља тамо, не расправља се овде“, закључио је Дачић.

Милица Војиновић, KРИK

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here