Dušan Buković: Kolac za vampira Koču Popovića

Podelite:

Što se pak tiče Koče Popovića (1908-1992), Cincarina, predstavnika Brozovog velikohrvatskog, internacionalnog, rajetinskog, beogradsko-josipgradskog antisrpskog establišmenta, koji je imao najviše uspeha u prodaji miliona svojih najboljih radnika kapitalističkom zapadu, kao marksistički višak vrednosti. Za njega je poznato da je učestvovao u Španskom građanskom ratu od 1937 do 1939. godine.

Popović se po završenom španskom građanskom ratu vratio u septembru 1939. godine sa izvesnom grupom jugoslovenskih trockista, koji su se „obratili Hitlerovom majoru Gestapoa s molbom da im pomogne da se vrate u Jugoslaviju….“ (Vidi: Oko 150 jugoslovenskih trockista špijuni od 1941 godine, „Pod Zastavom Internacionalizma“, Organ jugoslovenskih komunista-politemigranata u NR Rumuniji, Broj 10 od 1.H.1949).

Za vreme pokretanja tz. revolucije u Srbiji u julu 1941. godine, koja je bila samo nagli prelaz u Brozovu velikohrvatsku, trockističko-komunističku revoluciju, pridružio se za izvesno vreme Nebojši Jerkoviću i Danilu Lekiću.

Iz tih dana datiraju stravični komunistički zločini nad srpskim rodoljubima u Srbiji. Da bi Brozovi komunisti-trockisti dokazali svoju vernost pariji, ubijali su svoju braću i svoje očeve. Pomenuli bismo slučaj Bogoljuba Mančića iz mačvanskog sela Zasavice, koji je dobio naredbu od Jerkovića, Lekića i Popovića da ubije svoga rođenog oca, seoskog mlinara-kulaka, zato što je bio otvoreni neprijatelj tzv. „narodnooslobodilačke borbe“ i što je pod okupacijom nastavio da melje žito. Mančić je posle dužeg kolebanja i razmišljanja, budući da je bila u pitanju njegova glava, ako ne izvrši zadatak starešinskog kadra, koji ga je svesno uvukao u razne druge zločine, ovo i učinio. Otišao je sa partijskom trojkom u svoje selo Zasavicu, opkolio kuću svoga oca, kojeg je zatekao na spavanju i lično ga ubio iz pištolja, zatim mu odsekao glavu, nasolio i stavio u zobnicu, odneo i predao Jerkoviću, Lekiću i Popoviću. Igrom slučaja, prilikom nemačke potere Bogoljub Mančić je uhvaćen i sproveden u logor u Šapcu. Ceo
ovaj slučaj je priznao i detaljno opisao pred policijskim islednikom u Šapcu.

Kao nacifašistički kolaborater i kvisling učestvovao je u toku 1943. godine sa Đilasom i Velebitom u partizanskim pregovorima u Zagrebu sa hrvatskim ustašama i nemačkim okupatorima u ime CK i Vrhovnog štaba (Vidi: Pero Popivoda, general-major Jugoslovenske Armije, Izdajnički rad klike Tita-Rankovića u periodu narodno-oslobodilačke borbe jugoslovenskih naroda, „Za socijalističku Jugoslaviju“, Organ jugoslovenskih komunista-politemigranata u SSSR, broj 13, 5.H.1949).

Valja potsetiti se i na Popovićev intervju iz 1991. godine, koji je dao Dinu Freskobaldiju za italijanski list „Venerdi“, u kojem doslovno stoji: „Na pitanje kuda ide Jugoslavija i da li je CIA u pravu kad prognozira građanski rat u zemlji, Koča Popović odgovara: ‘Situacija je katastrofalna. Svi bivši komunisti su za čitav vek u zaostatku za Zapadom… Ja sam rođen u Srbiji, ali više se ne smatram Srbinom. Zašto bih se tako osećao kad u Beogradu danas komanduju naslednici četnika protiv kojih smo se borili tokom celog rata. Srbi su ostali na građanskom i kulturnom nivou od pre sto godina! Slovenci i Hrvati su otišli dalje od Srba i zato je pravedno da nastave svojim putem. Imaju pravo da se otcepe’…“ (Vidi: S. A. Kočino mišljenje o Srbima, „Politika“, 16. januar 1991). Šta reći više o Koči Popoviću koga i danas slavi beogradski-josipgradski esteblišment kao svog slavnog prethodnika.

Dušan Buković

VIDOVDAN

Podelite:

2 Komentari

  1. Većina Šapčana zna da se ovaj razmaženi sin beogradsko-cincarskog tajkuna na početku rata sklonio u Šabac, na imanje lokalnog tajkuna Gašića, glumeći štalskog momka i džokeja. Odatle je, sa sigurnog, likvidirao lokalne srpske patriote i učvrščivao kontakte sa obaveštajnim servisima zapadnih zemalja. Projekat “Drug Koča” počinje sa eskalacijom i realizacijom na Staljinov rođendan 21.12.41. u Rudom. Sve posle toga je HISTORIJA (beščašća).

  2. EVO POSLA ZA ,BROZOVOG filmskog reditelja Markovića da napravi film o OCEUBISTVU,!!!radi PARTIJE I JUGOSLOVENSRVA.milijasuzović

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here