Душко Бошковић: „Досељавање“ Слoвена на Балкан

Поделите:

Просто је невјероватно колико неки Срби имају потребу да о Србима говоре најнеповољније и најгоре ствари по нас, а да их нико на то не тјера. Чак не видим ни да су добили неку пару или повољност за ту своју улогу као контрауслугу Заиста је за психијатријско посматрање тај неки унутрашњи порив код тих људи да обавезно дају најмање један аутогол свом народу.
Примјера за овај манир има више, али ћу се ја задржати на само три и на очигледан начин вам то приказати.

Увод

Ову карту нису цртали Срби, него наши непријатељи који нас прогањају вијековима, па је за очекивати да су нам сигурно на карти смањили нашу територију, али је за причу ипак довољно што су нас уопште споменули на овој карти за период 481.-768. године. Јер тај период почиње годином прије фамозне лажи да смо се доселили на Балкан. Kарта ова говори да смо овђе гђе јесмо прије него што смо „дошли“.
А можда је ипак тачно да су се Славени доселили на Балкан, па када су стигли срели су нас Србе.
Лаж је и да смо се доселили на Балкан, јер у оно доба Балкан се уопште тако није звао. Звали смо га ХЛМ, тј. Хум. И дан данас за мање узвишење на земљи кажемо хумка, а једно брдо у Сарајеву се и дан данас назива Хум. Нису стигли то брдо да преименују у Балкан.
Слиједећа лаж коју ти неки Срби стално истичу је да Срби нису имали слово „х“, а ми ову нашу територију називали Хум, па су и други народи преузели то име и завели га у својим писанијама као Хелм, Холм и сл. (Сток-холм је очигледно добио базирано на нашем хуму).
Примјери
А сада три примјера типичних аутоголова:
1. Нико није био по ушима писце ове скрипте која се бави изградњом брвнара и сличних објеката да говоре о некаквом досељавању, а они се опет ухватили да о томе паметују. Скрипта би била јако добра и без те фамозне реченице о селидби, али ето ти неки Срби стално имају порив да копају рупу нама свима испод ногу да у њу упаднемо, и они који копају и ми којима није до упадања. Чудно је да никада ови мудраци не кажу које је то старобалканско становништво и којим је језиком говорило.

2. Није сваки сајт писам азбуком србски, као што многи помисле чим виде азбучно писмо. Интернет страница „Срби у БиХ“ која се хвали да је једини такве врсте у БиХ, а није, и који се бави бригом о Србима са ове наше стране Дрине има типичан аутоголски назив. Назив „Срби у БиХ“ јасно упућује да смо се ми Срби увалили у БиХ, иако смо старији од појма „Босна и Херцеговина“. Испада да смо уљези на овом простору. Да сајт жели добро Србима назвао би се „Срби из БиХ“, како сам им својевремено предлагао. Ово је типичан примјер како се само једним погрешним називом може девалвирати сав огроман труд уложен у садржај интернет странице. Узалудна им је сва писанија, када тврде да смо дошљаци у БиХ.

3. Зашто је аутору интернет странице која се бави планинама било потребно да се дохвата историје и некаквог досељавања којег је немогуће научно доказати да се десило, а лакше је доказати да се није десило, је само њему јасно.

Закључак

Не може данас поштен човјек ни да отвори кекс на миру, а да се не насекира, јер ће на паковању неко да напише како смо се ми доселили на Балкан, гђе смо се срели са тим кексом први пута. Ширење ове опасне догме о нашем досељавању има за циљ оно што се нама Србима дешава вијековима. Разне нације, углавном исте, кроз историју нас стално избацују са ових наших терена и теже да пребаце преко Дрине у Србију. Не знам зашто баш у Србију, јер се ми по причама нисмо доселили из Србије, него са сјевера, бар тако пишу на упутствима за шампоне и на декларацијама по кутијама од ципела, као и на упутствима на врећама љепила, како се лијепе керамичке плочице за вањску монтажу.
Ваљда нас несрбијанске Србе требају вратити назад на сјевер одакле смо дошли, а не да нас сваког рата тјерају у Србију. Јер ни Срби из Србије нису из Србије, него са сјевера из Русије, на шта и само име народа упућује. Јер име „Србин“ када се са латинице преведе на ћирилицу значи „Рус“.
Ја сам лично послао мејлове свим актерима ове приче са негодовањем поводом њихових тврдњи о досељавању, али нисам стекао дојам да су схватили какву штету чине свима нама, па нека се сада не љуте што су поново на тапету, јер је ово озбиљан проблем који не би смио да се понавља, ако мислимо себи добро.
У ствари сви који причају да смо се доселили су у ствари били ти који су дошли у наше куће, па је вријеме да више оду тамо одакле су дошли, а нас који смо овде одвајкада, да оставе на миру.

Душко Бошковић за Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here