Фалсификат – Партизански (комунистички) филмови !!!

Поделите:

Фалсификата у партизанским филмовима има толико да би само о њима могла да се напише једна књига. Јер, практично у свим овим филмовима историја је драстично фалсификована.

Највећи  стуб  који  је  имао  за циљ  да  помути  разум  СРБА  су  партизански (комунистички филмови), ови филмови представљали су један од главних елемената индоктринације маса у доба комунистичке диктатуре. У снимање једног партизанског филма улагано је више новца него данас у снимање свих филмова за годину дана. За баснословне хонораре, партизанске „хероје“ и њихове непријатеље играле су највеће светске звезде, попут Ричарда Бартона, Јула Бринера или Орсона Велса.

За филм ”Валтер брани Сарајево” узета је прича о потпуковнику Жарку Тодоровићу ”Валтеру”, команданту четничких илегалаца у Београду. Постојао је и комуниста Жарко Перић ”Валтер”, али био је толико небитан, да га немачка документа уопште не помињу. Међутим, Операција ”Валтер”, у којој је Гестапо ухапсио Тодоровића, била је највећа те врсте на Балкану, док је гестаповски досије ”Валтер” био убедљиво најдебљи. Убацивање лажног Валтера међу четничке илегалце и други детаљи, просто су пренети у Сарајево.

Ни у Сарајеву, као ни у Београду, комунисти током рата нису убили ни једног Немца.

falsifikati-komunisticke-istorije-by-miroslav-samardzic-dec-2010Филмски масакр Немаца у Београду приказан је у серијалима ‘‘Отписани” и ”Повратак отписаних”. Основни фалсификат овде је да Гестапо уопште није имао одељење које се бавило комунистичком илегалом у престоници, јер је она била безначајна. Али је имао одељење за прогон четничких илегалаца. Епизода у ”Отписанима” у којој Немци уз помоћ гониометра откривају тајну радио станицу директно је преузета од четника. Комунисти током рата нису ни имали радио станицу у Београду.

У филму ”Двобој за Јужну пругу” Јосип Броз Тито наређује диверзије како би се омело снабдевање за Хитлеровог маршала Ервина Ромела у Африци. У стварности, Броз није помињао Ромела, нити диверзије на јужној прузи, нити су их партизани изводили. Насупрот томе, према немачким документима, само једна од четничких диверзантских група – Група ”Гордон” – извела је чак 1.499 диверзија и саботажа на јужној прузи. Док у филму четници заједно са Немцима чувају ову пругу…

У филму ”Лагер Ниш” наводно храбри комунисти организују бекство из овог логора, док су у стварности главну улогу у бекству одиграли заточени четници, и то резервни капетан Иван Ј. Вујисић наредник Божа Балтић. Они су ударцем у главу онесвестили стражара и отели му пушкомитраљез. Тако је направљена бреша и маса логораша је покуљала.

Логорашица која се породила у логору била је Наталија Гордић, супруга четничког поручника Николе Гордића, а није се породила у нишком логору, већ на Бањици, непосредно пошто је тамо пребачена из Ниша.

Детаљно о овим филмским лажима можете сазнати у књизи
”Фалсификати комунистичке историје” аутора Милослав Самарџић.

Коришћена литература – ”Фалсификати комунистичке историје” аутор Милослав Самарџић

Српска Историја

 

Поделите:

16 Коментари

 1. Bas me zanima ko jos placa ovakve tekstove i koji Servantesi se jos bave pljuvanjem komunizma, koji nikad nije ni postojao, a kojeg oni ne razumeju ni u postojeco,j ni u nepostojecoj formi. Ovo je stvarno deplasirano . . . pa zar nemas ti covece bezbroj tema oko sebe, ne vidis li ovu katastrofu od zivota i sveta, ima li ista pozitivno u danasnjici o cemu bi mogao koju lepu rec da napises . . . . , a ti se okomio na komunizam . . . Nepojmljivo . . . Cuj, reci cu ti jednu lepu, tacnu i besmrtnu misao:
  KOMUNIZAM JE PRIRODNO STANJE COVEKA, a ako to tvoj pileci um ne moze da shvati, pokusaj sa knjigama, koje si, ocigledno, eskivirao u zivotu.

 2. Да победници пишу историју, одавно је познато, па је тако сасвим нормалан закључак да је много тога у партизанским филмовима историјски фалсификат. Али, фалсификати се не исправљају другим фалсификатима. Тако се читајући овај текст, недвосмислено долази до закључка да партизани нису ништа радили током рата, али јесу четници правили диверзије, бежали из логора итд.
  И онда, напрасно 1945. ти партизани који до тада нису ништа радили, прикључе се Црвеној армији која је надирала преко Бугарске и Румуније и ослободе Београд, а ти Четници који су до тада били хиперактивни у борби против окупатора, одједном се из чиста мира прикључе Немцима, Усташама и осталима у повлачењу и заједно побегоше Енглезима и Американцима.
  Ма није него.

  • Kao prvo nisu se prikljucili Nemcima. A kao drugo crvena armija dolazi 44′ kad je i oslobodjen Beograd. A prve cete koje su docekale Crvenu armiju su bili odredi JuVO, za sta postoje materijalni dokazi u vidu slika i izvestaja. I normalno je da ce se Jugoslovenska vojska (JuVO) povlaciti jer Sovjeti podrzavaju partizane a bas ti partizani masovno streljaju ubijaju po Srbiji, cime su se i hvalili a i evidenciju cak vodili, jer je to bio uslov za napredovanje. Tako da prvo objektivno pridji nekoj tematici, sagledaj situaciju pronadji dokaze, saznaj ko su izvori pa onda se raspravljaj… nemoj na osnovu Titovih filmova i pricama ,,narodnih heroja” da se obrazujes. Toliko za sada. Pozdrav

   • pa naravno da se nisu priključili nemcima kad su lepo sarađivali sa Mussolinijem…..
    nemci bi ih i onako pobili kao gamad a od Musollinija em što su dobili gratis oružje nego i municiju pride ako što više pokokaju partizana…..
    da ne govorimo kako su ih Italijani na vreme obaveštavali za svaku neprijateljsku ofanzivu…..
    za vreme nemačke ofanzive Shwartz za vreme leta 1943. ni jedan bradonja nije ni nokat slomio a partizane saterali u kanjon reke Sutjeske i totalno izmasakrirali….
    poginulo više od 15000 partizana od toga preko 2000 žena bolničarki…nikog nisu imali da ih obavesti kao četnike što su Italijani savetovali…..
    Draža čim je čuo da se sprema crna ofanzivao zbrisao sa Durmitora i tako izvukao patrijote na sigurno a partizane sve pobili samo jedan deo se izvukao kao prebijena mačka preko Zelengore na put Goražde-Foča te su nekako ostali u životu.

    • za tih 20 dana operacije Shwartz nemački Luftwafe je izručio više bombi po Milinkladama,Gornjim i Donjim Košarama,Vučevu i brdu Ozren nego za vreme bombardovanja Beograda 6.aprila 1941.
     dan danas kad se prođe preko livada po likaciji zvanoj Bare mogu se videti ogromne rupe od avionski bombi koje su nemački bombarderi danonoćno izručivali….
     ko ne veruje neka malo prošeta pa će se i sam uveriti..
     posle toliko decenija krateri od bombi i dan danas stoje na svom mestu nije ih vreme moglo izbrisati..

     • jedino gde su partizani leteli u leto 1943. je u vazduh…..
      totalno su ih rasturili nemački bombarderi….
      desetkovali su im vojsku.
      uništili arhivu koju je vodio Vladimir Nazor..
      pobili bolničare i bolničarke kršeći Ženevsku konvenciju o ratovanju i uz sve to iz Moskve je došla depeša da se rukovodstvo izjasni jeli za raspuštanje komunističke internacionale što su morali potpisati da se slažu da se rasturi kominterna….potpisnici Josip Broz,Konstantin Popović,Vladimir Velebit..
      uz svu muku i bedu koja ih je snašla još ih je drug Koba iz Moskve počeo jebati u mozak…
      što je mnogo mnogo je za 20 dana pakla.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here