Југословенска идеја, велика грешка за Српски народ!

Поделите:

Mи Срби смо се баш својом победом одрекли права да будемо слободни и поразили сами себе. Уместо да створимо своју српску државу, створили смо Југославију и постали окупатори и робови у рођеној земљи.

Крвљу нашег народа и губитком вековних територија смо платили лажи о југословенству.

Југословенска идеја се зачела и развијала током XIX века. Пресудну улогу у борби за ослобођење и стварање заједничке државе 1914. године преузела је на себе Краљевина Србија.

Српска војска и њен народ поднеле су у тој борби велике жртве (oко 1.250.000). А већи део српских жртава изгубљен је у борбама против Хрвата на Церу и Колубари где су били поражени од јуначке Српске војске.

kaplar-titoА били смо и на нишану нашег нам „вољеног“ маршала Тита. Тито је учествовао у походима најозлоглашеније аустроугарске 42. вражје дивизије и да је за учешће у рату против Србије добио унапређење.

Највећа тајна коју је Јосип Броз Тито морао да сакрије како би се српском народу наметнуо као вођа и „највећи син“ део је његове војничке биографије из Првог светског рата и учешће у аустроугарској казненој експедицији на Србију.

Првог децембра 1918. године  (догодила се велика заблуда, коју за последицу имамо и дан-данас) регент Александар IКарађорђевић прогласио је уједињење Краљевине са државом Словенаца, Хрвата и Срба. Нова држава добила је званичан назив Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца.

Краљевина СХС била је хетерогена заједница са становништвом различите традиције, обичаја, културе, вере, монетарног и пореског система. У земљи су деловале следеће верске организације: српска православна црква, католичка црква и исламска верска организација.

Сад можемо слободно да кажемо  – ВЕЛИКА ГРЕШКА  за српски народ.
Нажалост, оно што је добијено у рату, српски народ је губио у миру. Када судбину у руке узму људи који из личних или политичких интереса одређују судбину других људи, па и целог народа, постоји дилема – да ли је могло бити све другачије?

Као народ, као нација, ми смо на крају Другог светског рата изгубили све што је српски народ изграђивао кроз векове. Ама баш све смо изгубили.

Велико је питање да ли би било Јасеновца, Тита, комунизма, братоубилачког рата, Олује, Братунца, Косметског етничког чишћења од Срба и НАТО агресије ?За време Другог светског рата у Србији је било подела…партизани, четници, недићевци, љотићевци (све сами СРБИ)… после рата југословени… а надам се сад само СРБИ… па ваљда смо нешто научили… нећемо се ваљда опет делити… а истину морамо знати и из ње нешто научити… грешили смо и испаштали… једино шта нам је остало је да будемо јединствени и искрени… праштајмо на сопственим грешкама, СРБИ смо !!!
О погрому Јевреја зна цео свет, о ономе што се дешавало у Јасеновцу не зна скоро нико. Одговорност је наша. Јасеновац је за Србе оно што је за Јевреје Аушвиц. ЗАШТО ЈЕ ТО ТАКО?

МНОГО БОЉА ИДЕЈА ЈЕ БИЛА НАЧЕРТАНИЈЕ…

„Начертаније” (нацрт) је некадашњи тајни „програм спољашње и националне политике Србије” (коју као такву на жалост Србија нема од почетка 20. века), који је крајем 1844. годиненаписао министар унутрашњих дела Илија Гарашанин.

Према „Начертанију”, Србија би требало да ради на ослобађању Срба и осталих Словена и на припајању суседних области Босне, Херцеговине, Црне Горе и делове данашње Северне Албаније (што је подразумевало и Косово и Метохију), тада под окупацијом Османског царства, те касније и Срема, Бачке и Баната, тада у саставу Аустроугарске. Главна пропагандна активност Србије би се заснивала на припремању становништва ових области на сједињење са Србијом.

На том темељу треба поново подићи велику српску државу.

Ако хоћете да уништите један народ… уништите његову историју… ту вам рат није потребан!!! То се нажалост нама десило и дешава… време је да се расвестимо!!!
Ко разуме…
 разумео је.

По мом мишљењу била би много боља ситуација за нас СРБЕ да се није десио 1. децембар 1918. год, и мегаломанска идеја краља Александра Карађорђевића… већина горе наведеног не би се ни  догодила.

 

Поделите:

4 Коментари

  1. Hm,hmm..ispada,snila baba sta bi rada bila,a,koliko jos Srba,treba da izgine,pa da mi,sprovedeno ” nacertanije”u nasoj buducnosti. Jedno je sigurno,Jugoslavije vise nema,a i pored toga,svi beze od i iz ” te i takve vostale Sebije”.Sa ” proklamovanom ” nultom i srednjom ekonomijom ” kao sto je nekad bilo,da crkva raspodeljuje,sta i koliko nekom treba je ludilo. Bez,jake ekonomije i jakog budzeta,nece ostati ni ovoliko. od koga i zasto,beze ” autonomasi i republikanci Vojvodine”…????

    • Hm,hmm…pomenuti,stanovnici,su od devedesetih. ” iz naznacenih oblasti”, ibegli u vostalu Serbije, i inostranstvo,,,izvadite glavu iz ” rimskog bunara”..ne lozite vatru,ke lete stuke,lete avijoni…

  2. Ovde je autor nešto apsolutno tačno rekao! A to, da je kralj Aleksandar Karađorđević megaloman, bolesno sujetan megalomanski idiot! Uz to su mu mnogi iz tadašnje akademije nauka povlađivali jer (ako izuzmemo vojvodu Mišića) niko nije imao “petlju” da mu oponira. Takve kraljeve (idiote) su po Evropi giljotinirali i vešali, a Srbi (oni za koje je narod mislio da su pameti), idiotskog kralja prozvali “viteškim kraljem”! Naravno da takav blesavac je umislio da je on stvarno nešto tako pa je pored toga hteo i još više da bude, a to je bilo daleko od istine, na protiv,on bio je suprtnost od svega što je uzvišeno i plemenito, bio je blesavi idiot i kao takav naneo narodu nemerljivu štetu koja se meri opstnkom imena Srbin, i celi dvadeseti vek strada i to stradanje još uvek traje i u ovom XXI veku!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here