Jugoslovenska ideja, velika greška za Srpski narod!

Podelite:

Mi Srbi smo se baš svojom pobedom odrekli prava da budemo slobodni i porazili sami sebe. Umesto da stvorimo svoju srpsku državu, stvorili smo Jugoslaviju i postali okupatori i robovi u rođenoj zemlji.

Krvlju našeg naroda i gubitkom vekovnih teritorija smo platili laži o jugoslovenstvu.

Jugoslovenska ideja se začela i razvijala tokom XIX veka. Presudnu ulogu u borbi za oslobođenje i stvaranje zajedničke države 1914. godine preuzela je na sebe Kraljevina Srbija.

Srpska vojska i njen narod podnele su u toj borbi velike žrtve (oko 1.250.000). A veći deo srpskih žrtava izgubljen je u borbama protiv Hrvata na Ceru i Kolubari gde su bili poraženi od junačke Srpske vojske.

kaplar-titoA bili smo i na nišanu našeg nam „voljenog“ maršala Tita. Tito je učestvovao u pohodima najozloglašenije austrougarske 42. vražje divizije i da je za učešće u ratu protiv Srbije dobio unapređenje.

Najveća tajna koju je Josip Broz Tito morao da sakrije kako bi se srpskom narodu nametnuo kao vođa i „najveći sin“ deo je njegove vojničke biografije iz Prvog svetskog rata i učešće u austrougarskoj kaznenoj ekspediciji na Srbiju.

Prvog decembra 1918. godine  (dogodila se velika zabluda, koju za posledicu imamo i dan-danas) regent Aleksandar IKarađorđević proglasio je ujedinjenje Kraljevine sa državom Slovenaca, Hrvata i Srba. Nova država dobila je zvaničan naziv Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca.

Kraljevina SHS bila je heterogena zajednica sa stanovništvom različite tradicije, običaja, kulture, vere, monetarnog i poreskog sistema. U zemlji su delovale sledeće verske organizacije: srpska pravoslavna crkva, katolička crkva i islamska verska organizacija.

Sad možemo slobodno da kažemo  – VELIKA GREŠKA  za srpski narod.
Nažalost, ono što je dobijeno u ratu, srpski narod je gubio u miru. Kada sudbinu u ruke uzmu ljudi koji iz ličnih ili političkih interesa određuju sudbinu drugih ljudi, pa i celog naroda, postoji dilema – da li je moglo biti sve drugačije?

Kao narod, kao nacija, mi smo na kraju Drugog svetskog rata izgubili sve što je srpski narod izgrađivao kroz vekove. Ama baš sve smo izgubili.

Veliko je pitanje da li bi bilo Jasenovca, Tita, komunizma, bratoubilačkog rata, Oluje, Bratunca, Kosmetskog etničkog čišćenja od Srba i NATO agresije ?Za vreme Drugog svetskog rata u Srbiji je bilo podela…partizani, četnici, nedićevci, ljotićevci (sve sami SRBI)… posle rata jugosloveni… a nadam se sad samo SRBI… pa valjda smo nešto naučili… nećemo se valjda opet deliti… a istinu moramo znati i iz nje nešto naučiti… grešili smo i ispaštali… jedino šta nam je ostalo je da budemo jedinstveni i iskreni… praštajmo na sopstvenim greškama, SRBI smo !!!
O pogromu Jevreja zna ceo svet, o onome što se dešavalo u Jasenovcu ne zna skoro niko. Odgovornost je naša. Jasenovac je za Srbe ono što je za Jevreje Aušvic. ZAŠTO JE TO TAKO?

MNOGO BOLJA IDEJA JE BILA NAČERTANIJE…

„Načertanije” (nacrt) je nekadašnji tajni „program spoljašnje i nacionalne politike Srbije” (koju kao takvu na žalost Srbija nema od početka 20. veka), koji je krajem 1844. godinenapisao ministar unutrašnjih dela Ilija Garašanin.

Prema „Načertaniju”, Srbija bi trebalo da radi na oslobađanju Srba i ostalih Slovena i na pripajanju susednih oblasti Bosne, Hercegovine, Crne Gore i delove današnje Severne Albanije (što je podrazumevalo i Kosovo i Metohiju), tada pod okupacijom Osmanskog carstva, te kasnije i Srema, Bačke i Banata, tada u sastavu Austrougarske. Glavna propagandna aktivnost Srbije bi se zasnivala na pripremanju stanovništva ovih oblasti na sjedinjenje sa Srbijom.

Na tom temelju treba ponovo podići veliku srpsku državu.

Ako hoćete da uništite jedan narod… uništite njegovu istoriju… tu vam rat nije potreban!!! To se nažalost nama desilo i dešava… vreme je da se rasvestimo!!!
Ko razume…
 razumeo je.

Po mom mišljenju bila bi mnogo bolja situacija za nas SRBE da se nije desio 1. decembar 1918. god, i megalomanska ideja kralja Aleksandra Karađorđevića… većina gore navedenog ne bi se ni  dogodila.

 

Podelite:

4 Komentari

  1. Hm,hmm..ispada,snila baba sta bi rada bila,a,koliko jos Srba,treba da izgine,pa da mi,sprovedeno ” nacertanije”u nasoj buducnosti. Jedno je sigurno,Jugoslavije vise nema,a i pored toga,svi beze od i iz ” te i takve vostale Sebije”.Sa ” proklamovanom ” nultom i srednjom ekonomijom ” kao sto je nekad bilo,da crkva raspodeljuje,sta i koliko nekom treba je ludilo. Bez,jake ekonomije i jakog budzeta,nece ostati ni ovoliko. od koga i zasto,beze ” autonomasi i republikanci Vojvodine”…????

    • Hm,hmm…pomenuti,stanovnici,su od devedesetih. ” iz naznacenih oblasti”, ibegli u vostalu Serbije, i inostranstvo,,,izvadite glavu iz ” rimskog bunara”..ne lozite vatru,ke lete stuke,lete avijoni…

  2. Ovde je autor nešto apsolutno tačno rekao! A to, da je kralj Aleksandar Karađorđević megaloman, bolesno sujetan megalomanski idiot! Uz to su mu mnogi iz tadašnje akademije nauka povlađivali jer (ako izuzmemo vojvodu Mišića) niko nije imao “petlju” da mu oponira. Takve kraljeve (idiote) su po Evropi giljotinirali i vešali, a Srbi (oni za koje je narod mislio da su pameti), idiotskog kralja prozvali “viteškim kraljem”! Naravno da takav blesavac je umislio da je on stvarno nešto tako pa je pored toga hteo i još više da bude, a to je bilo daleko od istine, na protiv,on bio je suprtnost od svega što je uzvišeno i plemenito, bio je blesavi idiot i kao takav naneo narodu nemerljivu štetu koja se meri opstnkom imena Srbin, i celi dvadeseti vek strada i to stradanje još uvek traje i u ovom XXI veku!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here