Југословенска идеја, велика грешка за српски народ!

Поделите:

 

Mи Срби смо се баш својом победом одрекли права да будемо слободни и поразили сами себе. Уместо да створимо своју српску државу, створили смо Југославију и постали окупатори и робови у рођеној земљи.

Крвљу нашег народа и губитком вековних територија смо платили лажи о југословенству.

Југословенска идеја се зачела и развијала током XIX века. Пресудну улогу у борби за ослобођење и стварање заједничке државе 1914. године преузела је на себе Краљевина Србија.

Српска војска и њен народ поднеле су у тој борби велике жртве (oко 1.250.000). А већи део српских жртава изгубљен је у борбама против Хрвата на Церу и Колубари где су били поражени од јуначке Српске војске.

kaplar-titoА били смо и на нишану нашег нам „вољеног“ маршала Тита. Тито је учествовао у походима најозлоглашеније аустроугарске 42. вражје дивизије и да је за учешће у рату против Србије добио унапређење.

Највећа тајна коју је Јосип Броз Тито морао да сакрије како би се српском народу наметнуо као вођа и „највећи син“ део је његове војничке биографије из Првог светског рата и учешће у аустроугарској казненој експедицији на Србију.

Првог децембра 1918. године (догодила се велика заблуда, коју за последицу имамо и дан-данас) регент Александар I Карађорђевић прогласио је уједињење Краљевине са државом Словенаца, Хрвата и Срба. Нова држава добила је званичан назив Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца.

Краљевина СХС била је хетерогена заједница са становништвом различите традиције, обичаја, културе, вере, монетарног и пореског система. У земљи су деловале следеће верске организације: српска православна црква, католичка црква и исламска верска организација.

Сад можемо слободно да кажемо  – ВЕЛИКА ГРЕШКА  за српски народ.Нажалост, оно што је добијено у рату, српски народ је губио у миру. Када судбину у руке узму људи који из личних или политичких интереса одређују судбину других људи, па и целог народа, постоји дилема – да ли је могло бити све другачије?

Као народ, као нација, ми смо на крају Другог светског рата изгубили све што је српски народ изграђивао кроз векове. Ама баш све смо изгубили.

Велико је питање да ли би било Јасеновца, Тита, комунизма, братоубилачког рата, Олује, Братунца, Косметског етничког чишћења од Срба и НАТО агресије ?
За време Другог светског рата у Србији је било подела…партизани, четници, недићевци, љотићевци (све сами СРБИ)… после рата југословени… а надам се сад само СРБИ… па ваљда смо нешто научили… нећемо се ваљда опет делити… а истину морамо знати и из ње нешто научити… грешили смо и испаштали… једино шта нам је остало је да будемо јединствени и искрени… праштајмо на сопственим грешкама, СРБИ смо !!!
О погрому Јевреја зна цео свет, о ономе што се дешавало у Јасеновцу не зна скоро нико. Одговорност је наша. Јасеновац је за Србе оно што је за Јевреје Аушвиц. ЗАШТО ЈЕ ТО ТАКО?

МНОГО БОЉА ИДЕЈА ЈЕ БИЛА НАЧЕРТАНЈЕ… 

„Начертаније” (нацрт) је некадашњи тајни „програм спољашње и националне политике Србије” (коју као такву на жалост Србија нема од почетка 20. века), који је крајем 1844. године написао министар унутрашњих дела Илија Гарашанин.

Према „Начертанију”, Србија би требало да ради на ослобађању Срба и осталих Словена и на припајању суседних области Босне, Херцеговине, Црне Горе и делове данашњеСеверне Албаније (што је подразумевало и Косово и Метохију), тада под окупацијом Османског царства, те касније и Срема, Бачке и Баната, тада у саставу Аустроугарске. Главна пропагандна активност Србије би се заснивала на припремању становништва ових области на сједињење са Србијом.

На том темељу треба поново подићи велику српску државу.

Ако хоћете да уништите један народ… уништите његову историју… ту вам рат није потребан!!! То се нажалост нама десило и дешава… време је да се расвестимо!!!
Ко разуме…
 разумео је.

По мом мишљењу била би много боља ситуација за нас СРБЕ да се није десио 1. децембар 1918. год, и мегаломанска идеја краља Александра Карађорђевића (читај Ватикана и масонерије)… већина горе наведеног не би се ни  догодила.

Српска Историја

 

 

Поделите:

4 Коментари

 1. Драги моји, у Другом рату су од Срба учествовали само јединице ђенерала Драгослава Михаиловића. А и то кратко. Све остале јединице биле су, или одметнуте, или НЕПОСРЕДНО учествовале у ГРАЂАНСКОМ рату којег су иницирале усташе (српски католици, и понеки балија) и комунисти (опет, 90% Срби) — и једни и други Срби преко Дрине. У Србији је и једно и друго било СРАМОТА.

 2. Србе нико није ни питао: да ли хоће са Хрватима и Словенцима? Краљу су наредили да прихвати велику Југославију, кад је помислио на ампутацију – убили су га.

  Стварање 2 Југославије није српска грешка, јер смо ми у обе утерани вољом Запада, па и Коминтерне.

 3. Драгољуб Збиљић
  ИСТИНА КОЈУ МНОГИ СРБИ ЈОШ НИСУ РАЗУМЕЛИ

  КАКВИ СМО И КОЛИКО СМО ДАНАС СПОСОБНИ МИ СРБИ, ВИДИ СЕ ПО СУДБИНИ СВОГА РОЂЕНОГ ПИСМА У СРБИЈИ У СВОМ РОЂЕНОМ ЈЕЗИКУ

  СРЕЋНА НАМ НОВА, БЕЗ СУМЊЕ, МНОГО ТЕШКА И 2019. ГОДИНА!

  Одличан текст!
  Ми смо Срби себе довели до тога да не можемо, не умемо или нећемо да целих 12 година решимо ни, по сопственој уставној обавези по Члану 10. Устава Србије и опште праксе у свету, питање свога рођеног писма (ћирилице) у свом рођеном језику (него имамо и у томе анархију у Србији), а како тек да решимо тешко питање свога Косова и Метохије данас!? Дакле, ми смо у Србији неспособни да решимо питање свог рођеног писма у свом рођеном језику (нигде у свету не постоји тако /не/решено питање), а камоли да будемо способни да решимо овако озбиљно питање целовитости Србије! По свом рођеном писму види се какви смо данас ми Срби у Србији макар до Косова и Метохије, а камоли до југа своје границе с Албанијом. Нама ће, изгледа, требати још цео један век (ако преживимо, а верујем да ћемо преживети, таман толико колико смо уништавани у Југославији и комунизму) да постанемо нормалан народ и нација налик другим напредним народима и нацијама. Ми смо Срби још само народ који није узрастао у нацију. Јер, тек је нација надоградња народа. Немамо још нормалне националисте, тј. родољубе у властима.
  Срећна нам, без сумње, много тешка и нова 2019. година!

 4. Ja mislim da se srpski nacionalni sunovrat najviše vidi po načinu odevanja Srba danas. Koliko Srba danas još nosi opančiće na kljunčiće i bridž pantalone? Takođe jelek i šajkača retko se viđaju. Oblačimo se jevropejski i jedemo hamburgere a jok pljeskavice!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here