КАКО СУ КОМУНИСТИ ДОШЛИ НА ВЛАСТ У СРБИЈИ И ОПСТАЛИ УПРКОС ВЕОМА СЛАБОЈ ПОДРШЦИ У НАРОДУ?

Поделите:

У ономе што данас подразумевамо под Републиком Србијом, комунисти нису имали велику подршку ни пре Другог светског рата нити за време тог рата. Највећу подршку су имали у Црној Гори код бивших зеленаша и у најзападнијим српским крајевима који су страдали од геноцида током НДХ. У централној Србији подршка је била занемарљива, али је ипак била приметна код одређеног броја младих занатлија, ученика средњих школа, гимназијалаца и студената.

Са територије данашње Србије (и Црне Горе) комунисти одлазе крајем лета и у јесен 1941. и пребацују се понајвише у Босну и све до јесени 1944. године се не враћају на та подручја. Постоје спорадични инциденти које комунисти предузимају на територији централне Србије, понајвише путем ситних злочиначких акција организација попут злогласног Космајског партизанског одреда, али то су дању били цивили, а ноћу диверзанти.

Комунисти никада не би завладали на територији данашње Србије да није било совјетских тенкова и Црвене армије. Без њих, чак и сво наоружање које су им Енглези дали 1943. године, не би им помогло да уђу на територију данашње Србије. У неколико наврата су то покушали током краја лета и јесени 1944. и сваки пут су били одбијени. Зато је код нас исход Другог светског рата зависио од тога да ли ће доћи до уласка англо-америчке војске као у Италији или Црвене армије као у Бугарској. Чим је Црвена армија прешла Дунав, рат је практично код нас био готов. Совјетска Црвена армија је довела комунисте на власт у Београду, а све је то учињено у складу са договором Черчил—Стаљин.

Како је могуће да се комунизам примио у Србији?

Одговор на то питање лежи у чињеници од 60.000 убијених људи које су комунисти побили чим су преузели власт на совјетским тенковима 1944. године. До те бројке је дошла Комисија за тајне гробнице убијених после 12. септембра 1944. Министарства правде Републике Србије.
http://www.otvorenaknjiga.komisija1944.mpravde.gov.rs. Претпоставља се да је број жртава бар за још трећину већи пошто се још увек врше истраживања.

Комунисти су, једноставно речено, побили целокупну српску грађанску класу, богатије људе, интелектуалце, професоре, најбоље сеоске домаћине, као и сваког у кога су посумњали да би у неком тренутку могао да буде опозиција. Не само то, послали су и српску омладину да улудо изгине на Сремском фронту, Јасеновац су оставили да ради до краја априла 1945, а све који су покушали да беже на запад у Италију и Аустрију су једноставно побили и у таквој атмосфери је било лако преузети полуге власти и одржавати је. Ступањем на сцену нових генерација, које су пролазиле индоктринацију у школама и учлањивањем најбљих студената и академаца у комунистичку партију, као и отварањем могућности професионалног напретка само путем партијског чланства долазимо и до формуле по којој комунистичка партија, њена идеологија и циљеви опстају као владајућа опција све до дан данас.

Ето, то су укратко разлози због чега се Србима десио комунизам.

ФБ Историја Срба

Поделите:

1 коментар

  1. СРПСКИ КОМУНИСТИ СПРОВЕЛИ СУ И ЛАТИНИЧЕЊЕ СРБА, А НЕ САМО УБИЈАЊЕ СРБА, УСПЕШНИЈЕ ОД ОНИХ КОЈИ СУ У ОКУПАЦИЈАМА СРБА ЗАБРАЊИВАЛИ СРПСКУ АЗБУКУ!

    У Србији се десио комунизам, а по дешавању власти конмуниста спроведено је и латиничење Срба. До доласка комуниста на власт Срби су, као и сви други народи који пишу свој језик јединствено, тј. једним писмом, писали свој језик стопостотно својом ћирилицом. Комунисти су први Срби који су почели да пишу свој језик “интернационалном” латиницом, а та је латиница била наравно ова данашња (хрватска позната абецеда — гајица. Ширење заблуда и комунистичког насиља над ћирилицом дало је плода, тако да су комунисти успели да полатиниче 90 одсто Срба до данас. Комунисти су се у латиничењу Срба показали много лукавији од оних који су забрањивали српско писмо (посебно у оквиру Аустроугарске и НДХ) и који су латиничење Срба спроводили забраном ћирилице у време ратних окупација. Када су комунисти дошли на власт, они су се показали много вештијим у том наметању хрватске абецеде Србима. Они формално нису забранили ћирилицу, оставили су је као друго писмо, али су извршили снажну и успешну фаворизацију латинуице. У том фаворизовању и наметању латинице, они су са српским лингвистима сербокроатистима измислили оригиналне, уникатне заблуде као што је “равноправност писама” и “богатство двоазбучја”. Тако су Срби, ширењем комунистичког насиља посебно политичке врсте, наметали латиничење убеђујући Србе да су они “најбогатији на свету” јер једини “имају” два писма (а имали су јер им је друго, туђе писмо наметнуто) и тајко су многи Срби бвили доведени у заблуду — да замена писма није ништа лоша за Србе јер они губе писмо у “богатству”.
    Тај лукави начин замењивања ћирилице намеће се и данас јер се у нормирању језика није ништа променило у правопису, а српске власти данас довршавају латиничење зато што неће да примењују иначе исправну одредбу и обавезу из Члана 10. Устава Србије у коме хе на референдуму прошла одлука да се српски језик има поново писати српским писмом ћирилицом, без алтернативне хрватске абецеде. Лингвисти и даље, као у време српскохрватског језика, шире нове заблуде да ће нам неко узети језик и књижевност ако не кажемо да је “и латиница српско писмо”. Они знају да није, али их заблуда или намера воде у томе да настављају латиничење Срба преко двописма и у српском језику.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here