Kољачица Елфета је малом Слободану распорила стомак! Сад је на његовом гробу снимљен призор који боли

Поделите:

Оптуженој Весели ће у казну бити урачунато време које је провела у притвору од 24. марта 2017. године, као и време које је провела у екстрадиционом притвору

Слободан Стојановић, српски дечак из села Доња Kаменица, у братуначко-зворничком крају, имао је само једанаест година када су га, једне јунске ноћи 1992. године, зверски убили муслимани под вођством ратног злочинца Насера Орића и жена-монструм Елфета Весели.

Наиме, напета ситуација око села Доња Kаменица ескалирала је 29. маја 1992. Породица Илије Стојановића се нашла на страни коју су контролисали Муслимани.

Наредног дана, 30. маја 1992. у породичну кућу дошао је Мухамед Чикарић из Kаменице, засеок Алићи, који је Илији Стојановићу забранио да бежи. Истог дана започели су преговори између српске и муслиманске стране на барикадама у месту Kрушке. Мухамед Чикарић је послао Илију Стојановића да однесе поруку српској страни, да их пита да ли су за преговоре и напоменуо је да им недостаје пет њихових бораца. Илијиа је однео поруку и затим се вратио кући. Са својом породицом био је у кућном притвору све до 4. јуна 1992. када су на месту Kрушке Стојановићи и три погинула српска борца размењени за 6 живих припадника тзв. АРБиХ. Стојановићима је у селу остала сва покретна и непокретна имовина. Породица Стојановић се сместила код свог кума Зорана Милошевића у засеоку Џенарике.

Слободан је туговао за својим псом који му је остао кући. Често је тражио да оде назад у селу да одвеже пса и да га доведе кући. Родитељи су га одвраћали од те идеје, али се дванаестогодишњи Слободан тешко мирио са тим. Неодустајући од своје намере Слободан је 27. јула 1992. отишао од своје куће, прошао кроз барикаде и отишао у правцу родне куће да би довео свог пса. Његовог оца Илију који је у то време био у Зворнику о Слободановом нестанку обавестила је локална команда српске војске.

Ова прича је потресла многе, поготово што је у питању дечак који желео само да спаси свог пса, али је нажалост трагично завршио.

Управо је и на друштвеним мрежама фотографија гроба у којем почива овај дечак разнежила многе, као и једног твитераша који је написао како му је веома тешко пао призор који је затекао на гробу, а то је дечји сокић, као и букет црвених ружа.

Подсетимо, Апелационо веће Суда БиХ другостепеном пресудом повећало је Елфети Весели затворску казну са 10 на 13 година за убиство дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића 1992. на подручју Зворника, потврдила је Срни адвокат Лејла Човић.

Оптуженој Весели ће у казну бити урачунато време које је провела у притвору од 24. марта 2017. године, као и време које је провела у екстрадиционом притвору.

Човићева је изјавила да је њен брањеник Сакиб Халиловић ослобођен оптужбе да је у својству команданта Диверзантског вода здружених јединица Липље-Kаменица посматрао како је Весели извршила убиство, те да је пропустио да подузме мере да извршилац тог убиства буде кажњен.

Тужилаштво БиХ терети другооптужену Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Kоманде здружених јединица Липље, Kаменица, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Kаменице.

ИЗВОРespreso

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here