Македонци: ”Ми смо прави стари Срби…”

Поделите:

 

Његовом величанству Господару МИЛАНУ ОБРЕНОВИЋУ, ЧЕТВРТОМ Господару

Ми смо прави стари Срби и као Срби желимо да будемо с нашом браћом србима. Комитет Бугарски хоће да нас силом побугари. Молимо Тебе Господару. Молимо и Руског цара Александра, гледајте да ми као прави Срби не останемо пред силом Бугари, но да будемо твоји па да се придружимо нашој браћи Србима, наша је стара граница српска граница, Бакрно Гувно, које ми зовемо Побијен Камик, не само ми но цели Санџак софијски је овејани Србин и сви су готови да ово исто кажу, а ако и који буду упитани само не смеду, јер чорбаџије и комитетлије, ако се дозна одмах батинају и хапсе. Ми сад патимо горе од њих него што смо патили од Турака. Код губернатора софијског, господина Алабина, неможемо да предамо тужбу никако, те овако њему да се пожалимо. Ту је комитет Бугарски. Ту су њихови жандари, па чим нас виде и сазнају шта хоћемо, одмах нас бију и терају у апс. Не дај да нас Господару овако муче Бугари и да нас силом Бугаре кад нисмо Бугари, МИ СМО СРБИ … и са србима хоћемо да живимо и да умремо.

​15.маја село Житен, Санџак Софијски, Покорни сеђани :
Михо Божилов, Кмет, Вато Најданов, Веселин Тодоров, Минко Цветин, Ташко Црнин, Донко Кочин, Влчко Младенова, Сокол Лазаров, Гроздан Ленков, Тодор Ђошин, Тоше Бонин, Петар Стончин, Захарин Веселинов, Вучо Златков, Тото Златков, Танцо Младенов, Стојко Младенов, Васиљ Младенов, Ћора Игнатов, Богдан Цветин, Андон Цветин, Миленко Колин, Кола Вучов, Венко Митов, Пижо Бонин.

Српска књижевна  задруга  “Србија ” 1878 документа : Београд 1978, страна 335, 336.

Бугари су преко ВМРО-а (финансираног од стране Енглеза) годинама вршили етничко чишћење и бугаризовање Срба у Македонији. Њихова тежња да преотму србску територију и народ није нестала ни данас. Да се разумемо, ни наша браћа Грци нису седели скрштених руку, али су процес претапања Срба у Грке ипак изводили мало суптилније.

Очигледно им је овај дуг и мукотрпан ”посао” био узалудан јер Албанци све то много брже одрађују. На руку им вероватно иде и чињеница да једном слуђен народ, који је изгубио своје порекло и који више није сигуран ни у фразу коју све тише понавља (Нисмо ми ни Бугари, ни Срби, ни Грци. Ми смо Македонци.) постаје лак плен за дрске и бахате комшије. Изгубљени у времену и одсечени од својих корена препустили су се таласима историје који их све више разбијају. Није онда чудно да по последњим анкетама своје поверење дају на првом месту Турцима 16%, па тек онда Србима 12,2%. За то време Србија, која као да се одавно помирила са чињеницом да непрестано губи свој народ и своју земљу, немо посматра сва та дешавања.
srbski.weebly.com
Поделите:

19 Коментари

 1. Када су Комунисти и Ватикан озаконили Македонце и Македонску републику Авнојевским границама знали су да постоје оваква писма.
  Бољшевичка Русија, Лондон, Ватикан и Комунисти са својом Комунистичком Интернационалом су свесно ишли на сатирање Срба и Србије.
  За Барању и Дубровик смо већ заборавили да су били српски.
  Измишљена је и од Србије је одвојена Македонија, раније знана као Јужна Србија.
  Измишљен је Црногорски народ и нацртана Авнојевска Црна Гора.
  Тада је на ред дошла покрајина Косово и Метохије, раније знана као Стара Србија.

  Затирање Срба и Србије није готово. на реду су Рашка област, Војводина….
  Колико год да је мала Србијица за српске комуњаре и њихове демократске сатрапе, Лондон и Ватикан она је велика.

  • нема коммунисти- има чифути. коммунизам и маркс =чифути, лењин чифут, троцки чифут, роза луксембург исто, јосиф броз исто пољски чифут-најгора сорта, идеолог ндх Франк чифут, Еуген Кавтерник чифут, Сингер чифут творац тајне полиције Ндх, Пијаде чифут потписао са Будаком усташом споразум да ће комунисти заједно са усташама радити на уништавању сербског народа, сербсе цркве, чифути два пута организовали атентан на сербског краља, гаврил је ЧИФУТСКО име те је атентатор био чифут са међународним презименом чисто сербским принцип. данас од скривених чифута ту вам је мило джукан. Чифтари су пореклом кавкаски чифути и носе капичице као чифути, па вам је јасно одакле им подршка. Ваљда не спавате

 2. То писмио су написали такозвани политички Срби који су хтели да њихов крај припадне Србији. Пошто је Србија раније ослобођена од Турака многи Бугари, као ови горе потписани су хтели да буду Срби. Данас имамо случај да многи Срби желе да буду нешто друго. Шта год је могуће. Црногорци и Бошњаци јесу Срби али Македнонци су Бугари. Много смо изгубили крвећи се с Бугарима због Македоније, а у исто време помажући Шиптаре на Косову пред и током Балканских ратова.

 3. Србе су могли само тајко да победе: посвађати их међусобно. То је правило и на друге примењивано, али никада и нигде као на Србе. Србе су могли само тако учинити асимилованим и, на крају, непостојећим. Тако ће део по део Срба бити уништаван. Како су Срби асимиловани, преверавани и анационализовани? Латиничење је у томе одиграло пресудну улогу. Ево и данас се прогони српска ћирилица, јер док има Срба на ћирилици у свом језику, они су осигурани од нестајања.

  • Hm,hmm..mani se price, pa,na izborima, ratuje Srbin protiv Srbina..bilo latinicom,bilo kirilicom,a, ta pisma nemaju veze,sa otimanjem vlasti i dobara..” po modelu zapada,znaci latinicom”..Slovenci,koje sam upoznao, deklali su Srpskohrvatski i kirilicu,kao damje u pitanju ” maternjimjezik i pismo”.. a,suma sumarum,u odsustvu ” latinice “, zelezara Smederevo, postade Kineska, a IMT indijska industrija,mu,kom se to veku,zamajavate “‘drugovi cirilicari,pravoslavci nacionalisti”.. nije vise ” vaca” ni pecara za rakiju, ni kosnica sa medom…sve jedno, u Makedoniji,ili Serbije ( po novom).

  • Изгледа да сте ипак Ви Бугарин. За време Константина Порфирогенита Рас је био са бугарсе стране српско-бугарске границе. Бројни су докази о битисању Бугара на простору данашње Македоније и Србије, чак и на подручју Војводине. Нови Сад је у елибертацијској повељи добио и имен на бугарском: Млада Лоза. Када су 2004. почело ископавањењ гробља у Вреоцима код Лазаревца најстарији пронађени гроб је био гроб једног Бугарина. Да су Софијски санџак и Македонија припали односно остали у Србији и тамо би данас преовладала латиница.

  • Hm,hmm..pa,otkud onda,medjusobni problemi,izmedju “‘kirilicara,pravoslavaca”…koja je njihova ” upotrebna vrednost”..nemogu da se dogovore,ko ce da ubira i oporezuje ” ostvarene rezultate rada”… ko ce da drzi ” pikslu”…. da linje to ” klasno,ili nacionalno pitanje “, malte ne jednog istog naroda, mozda je bilo bolje resenje,koje nije uspelo,ni u vidu ” balkanske federacije” pa ni mini federacije Jugoslavije”…u,odnosu, na Evropsku zajednicu,danas uniju,svaka crkva hoce da bude ” vatikan”… Tomina,Palmina,Gasiceva…da,prodaje verske usluge u ” svojoj zoni odgovornosti”..”decentralizaciji,raspadu zbog finansija,priloga i dobrocinstva”..sitno,sopsrptvenickog interesa “‘u ime boga,na teret naroda”…?

 4. Hm,hmm..covek,partizan,radio kao obican milicionar,crnotravac,u Makedoniji,Kosmetu,u razgovoru sa,dva penzionisana pukovnika JNA..” da su, 45 ,bili slobodni izbori,Mekedonci bi se izjasnili kao Bugari”. Milos Obrenovic,je naseljavao Bugare,da bi razvijali bastovanstvo u Srbiji onog doba. A, nacionalizam,je najnizi nivo,organizovanja drzave i drustva…” kleronacionalizam” = “teski primitivizam”.

  • Делимично се слажем. А Лунетов комуноусташки национализам/религија је ДОКАЗ за његове речи са којима се могу сложити.

  • Заборавих… Милош Велики ЈЕСТЕ насељавао Бугаре (нпр. у Гроцкој) по ЊИХОВОЈ слободној вољи. Сан просечног Бугарина, једно време, био је – да постане Србин. О томе пише и у “Пропаст Запада” Освалда Шпенглера, где се говори о “народу” и “души”. Да не разглабам о бугарској иницијативи да Михаило Обреновић постане – цар балканских Словена. И ко је ОДМАХ рекао ЊЕТ!? Не, није англијска, ни француска, ни германска… већ братска земља… Сви велики и јаки су ИСТИ, или слични. Наше је зато да гледамо свој род и част.

 5. Немачки војсковођа рече
  Док не посвађамо русе и украјинце да се побију међусобно, нема нам продора на исток.
  Исто је и са србима.
  Поубијасмо се, растописмо, постадосмо нека друга марва.

 6. Треба да сме обединени у една балканска федерация како швеjцариjа, а не само да се мразили. Миналото нема да се врати, треба да се тражи будеще за нам православните, оти си отиваме бавно но сигурно.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here