Makedonci: ”Mi smo pravi stari Srbi…”

Podelite:

 

Njegovom veličanstvu Gospodaru MILANU OBRENOVIĆU, ČETVRTOM Gospodaru

Mi smo pravi stari Srbi i kao Srbi želimo da budemo s našom braćom srbima. Komitet Bugarski hoće da nas silom pobugari. Molimo Tebe Gospodaru. Molimo i Ruskog cara Aleksandra, gledajte da mi kao pravi Srbi ne ostanemo pred silom Bugari, no da budemo tvoji pa da se pridružimo našoj braći Srbima, naša je stara granica srpska granica, Bakrno Guvno, koje mi zovemo Pobijen Kamik, ne samo mi no celi Sandžak sofijski je ovejani Srbin i svi su gotovi da ovo isto kažu, a ako i koji budu upitani samo ne smedu, jer čorbadžije i komitetlije, ako se dozna odmah batinaju i hapse. Mi sad patimo gore od njih nego što smo patili od Turaka. Kod gubernatora sofijskog, gospodina Alabina, nemožemo da predamo tužbu nikako, te ovako njemu da se požalimo. Tu je komitet Bugarski. Tu su njihovi žandari, pa čim nas vide i saznaju šta hoćemo, odmah nas biju i teraju u aps. Ne daj da nas Gospodaru ovako muče Bugari i da nas silom Bugare kad nismo Bugari, MI SMO SRBI … i sa srbima hoćemo da živimo i da umremo.

​15.maja selo Žiten, Sandžak Sofijski, Pokorni seđani :
Miho Božilov, Kmet, Vato Najdanov, Veselin Todorov, Minko Cvetin, Taško Crnin, Donko Kočin, Vlčko Mladenova, Sokol Lazarov, Grozdan Lenkov, Todor Đošin, Toše Bonin, Petar Stončin, Zaharin Veselinov, Vučo Zlatkov, Toto Zlatkov, Tanco Mladenov, Stojko Mladenov, Vasilj Mladenov, Ćora Ignatov, Bogdan Cvetin, Andon Cvetin, Milenko Kolin, Kola Vučov, Venko Mitov, Pižo Bonin.

Srpska književna  zadruga  “Srbija ” 1878 dokumenta : Beograd 1978, strana 335, 336.

Bugari su preko VMRO-a (finansiranog od strane Engleza) godinama vršili etničko čišćenje i bugarizovanje Srba u Makedoniji. Njihova težnja da preotmu srbsku teritoriju i narod nije nestala ni danas. Da se razumemo, ni naša braća Grci nisu sedeli skrštenih ruku, ali su proces pretapanja Srba u Grke ipak izvodili malo suptilnije.

Očigledno im je ovaj dug i mukotrpan ”posao” bio uzaludan jer Albanci sve to mnogo brže odrađuju. Na ruku im verovatno ide i činjenica da jednom sluđen narod, koji je izgubio svoje poreklo i koji više nije siguran ni u frazu koju sve tiše ponavlja (Nismo mi ni Bugari, ni Srbi, ni Grci. Mi smo Makedonci.) postaje lak plen za drske i bahate komšije. Izgubljeni u vremenu i odsečeni od svojih korena prepustili su se talasima istorije koji ih sve više razbijaju. Nije onda čudno da po poslednjim anketama svoje poverenje daju na prvom mestu Turcima 16%, pa tek onda Srbima 12,2%. Za to vreme Srbija, koja kao da se odavno pomirila sa činjenicom da neprestano gubi svoj narod i svoju zemlju, nemo posmatra sva ta dešavanja.
srbski.weebly.com
Podelite:

19 Komentari

 1. Kada su Komunisti i Vatikan ozakonili Makedonce i Makedonsku republiku Avnojevskim granicama znali su da postoje ovakva pisma.
  Boljševička Rusija, London, Vatikan i Komunisti sa svojom Komunističkom Internacionalom su svesno išli na satiranje Srba i Srbije.
  Za Baranju i Dubrovik smo već zaboravili da su bili srpski.
  Izmišljena je i od Srbije je odvojena Makedonija, ranije znana kao Južna Srbija.
  Izmišljen je Crnogorski narod i nacrtana Avnojevska Crna Gora.
  Tada je na red došla pokrajina Kosovo i Metohije, ranije znana kao Stara Srbija.

  Zatiranje Srba i Srbije nije gotovo. na redu su Raška oblast, Vojvodina….
  Koliko god da je mala Srbijica za srpske komunjare i njihove demokratske satrape, London i Vatikan ona je velika.

  • nema kommunisti- ima čifuti. kommunizam i marks =čifuti, lenjin čifut, trocki čifut, roza luksemburg isto, josif broz isto poljski čifut-najgora sorta, ideolog ndh Frank čifut, Eugen Kavternik čifut, Singer čifut tvorac tajne policije Ndh, Pijade čifut potpisao sa Budakom ustašom sporazum da će komunisti zajedno sa ustašama raditi na uništavanju serbskog naroda, serbse crkve, čifuti dva puta organizovali atentan na serbskog kralja, gavril je ČIFUTSKO ime te je atentator bio čifut sa međunarodnim prezimenom čisto serbskim princip. danas od skrivenih čifuta tu vam je milo džukan. Čiftari su poreklom kavkaski čifuti i nose kapičice kao čifuti, pa vam je jasno odakle im podrška. Valjda ne spavate

 2. To pismio su napisali takozvani politički Srbi koji su hteli da njihov kraj pripadne Srbiji. Pošto je Srbija ranije oslobođena od Turaka mnogi Bugari, kao ovi gore potpisani su hteli da budu Srbi. Danas imamo slučaj da mnogi Srbi žele da budu nešto drugo. Šta god je moguće. Crnogorci i Bošnjaci jesu Srbi ali Makednonci su Bugari. Mnogo smo izgubili krveći se s Bugarima zbog Makedonije, a u isto vreme pomažući Šiptare na Kosovu pred i tokom Balkanskih ratova.

 3. Srbe su mogli samo tajko da pobede: posvađati ih međusobno. To je pravilo i na druge primenjivano, ali nikada i nigde kao na Srbe. Srbe su mogli samo tako učiniti asimilovanim i, na kraju, nepostojećim. Tako će deo po deo Srba biti uništavan. Kako su Srbi asimilovani, preveravani i anacionalizovani? Latiničenje je u tome odigralo presudnu ulogu. Evo i danas se progoni srpska ćirilica, jer dok ima Srba na ćirilici u svom jeziku, oni su osigurani od nestajanja.

  • Hm,hmm..mani se price, pa,na izborima, ratuje Srbin protiv Srbina..bilo latinicom,bilo kirilicom,a, ta pisma nemaju veze,sa otimanjem vlasti i dobara..” po modelu zapada,znaci latinicom”..Slovenci,koje sam upoznao, deklali su Srpskohrvatski i kirilicu,kao damje u pitanju ” maternjimjezik i pismo”.. a,suma sumarum,u odsustvu ” latinice “, zelezara Smederevo, postade Kineska, a IMT indijska industrija,mu,kom se to veku,zamajavate “‘drugovi cirilicari,pravoslavci nacionalisti”.. nije vise ” vaca” ni pecara za rakiju, ni kosnica sa medom…sve jedno, u Makedoniji,ili Serbije ( po novom).

  • Izgleda da ste ipak Vi Bugarin. Za vreme Konstantina Porfirogenita Ras je bio sa bugarse strane srpsko-bugarske granice. Brojni su dokazi o bitisanju Bugara na prostoru današnje Makedonije i Srbije, čak i na području Vojvodine. Novi Sad je u elibertacijskoj povelji dobio i imen na bugarskom: Mlada Loza. Kada su 2004. počelo iskopavanjenj groblja u Vreocima kod Lazarevca najstariji pronađeni grob je bio grob jednog Bugarina. Da su Sofijski sandžak i Makedonija pripali odnosno ostali u Srbiji i tamo bi danas preovladala latinica.

  • Hm,hmm..pa,otkud onda,medjusobni problemi,izmedju “‘kirilicara,pravoslavaca”…koja je njihova ” upotrebna vrednost”..nemogu da se dogovore,ko ce da ubira i oporezuje ” ostvarene rezultate rada”… ko ce da drzi ” pikslu”…. da linje to ” klasno,ili nacionalno pitanje “, malte ne jednog istog naroda, mozda je bilo bolje resenje,koje nije uspelo,ni u vidu ” balkanske federacije” pa ni mini federacije Jugoslavije”…u,odnosu, na Evropsku zajednicu,danas uniju,svaka crkva hoce da bude ” vatikan”… Tomina,Palmina,Gasiceva…da,prodaje verske usluge u ” svojoj zoni odgovornosti”..”decentralizaciji,raspadu zbog finansija,priloga i dobrocinstva”..sitno,sopsrptvenickog interesa “‘u ime boga,na teret naroda”…?

 4. Hm,hmm..covek,partizan,radio kao obican milicionar,crnotravac,u Makedoniji,Kosmetu,u razgovoru sa,dva penzionisana pukovnika JNA..” da su, 45 ,bili slobodni izbori,Mekedonci bi se izjasnili kao Bugari”. Milos Obrenovic,je naseljavao Bugare,da bi razvijali bastovanstvo u Srbiji onog doba. A, nacionalizam,je najnizi nivo,organizovanja drzave i drustva…” kleronacionalizam” = “teski primitivizam”.

  • Delimično se slažem. A Lunetov komunoustaški nacionalizam/religija je DOKAZ za njegove reči sa kojima se mogu složiti.

  • Zaboravih… Miloš Veliki JESTE naseljavao Bugare (npr. u Grockoj) po NJIHOVOJ slobodnoj volji. San prosečnog Bugarina, jedno vreme, bio je – da postane Srbin. O tome piše i u “Propast Zapada” Osvalda Špenglera, gde se govori o “narodu” i “duši”. Da ne razglabam o bugarskoj inicijativi da Mihailo Obrenović postane – car balkanskih Slovena. I ko je ODMAH rekao NJET!? Ne, nije anglijska, ni francuska, ni germanska… već bratska zemlja… Svi veliki i jaki su ISTI, ili slični. Naše je zato da gledamo svoj rod i čast.

 5. Nemački vojskovođa reče
  Dok ne posvađamo ruse i ukrajince da se pobiju međusobno, nema nam prodora na istok.
  Isto je i sa srbima.
  Poubijasmo se, rastopismo, postadosmo neka druga marva.

 6. Treba da sme obedineni u edna balkanska federaciя kako švejcarija, a ne samo da se mrazili. Minaloto nema da se vrati, treba da se traži budeщe za nam pravoslavnite, oti si otivame bavno no sigurno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here