На дан Kенедијевог убиства ФБИ агент је добио поруку да “ГЛЕДА ВАТРОМЕТ”

Поделите:

Џек Руби је можда знао да ће Ли Харви Освалд да убије америчког председника Џона Kенедија, откривају недавно објављена документа Федералног истражног бироа (ФБИ).

Kако пише “Индепедент”, Руби, који је два дана након Kенедијевог убиства пуцао и смртно ранио Освалда, непосредно пред атентат на председника је једном извору ФБИ наговестио да ће се десити нешто веома важно.

Руби је том извору рекао да “гледа ватромет” неколико сати пре него што је Kенеди убијен у Даласу.

Иако је председник убијен 22. новембра 1963. године, интеракција између Рубија и извора ФБИ, који је касније идентификован као Боб Вондерслајс, није званично заведена у списима ФБИ до марта 1977.

– Извор је рекао да га је ујутро на дан убиства Руби контактирао и питао “да ли би желео да гледа ватромет” – пише у документима ФБИ.

Руби и Вондерслајс су се у тренутку пуцњаве налазили близу зграде са чијег је шестог спрата Освалд пуцао.

– Одмах након пуцњаве, Руби је отишао и упутио се ка области зграде где се налази редакција Далас Морнинг Њуз, не рекавши више ништа – наводи се у документима.

Вондерслајс је рекао ФБИ да је након што је Руби ухапшен због убиства Освалда, и он ухапшен због неких невезаних оптужница, па се са Рубијем боље упознао у затвору.

Амерички председник Доналд Трамп је наредио објављивање више хиљада докумената у вези са убиством Kенедија и они се у серијама објављују на сајту Националне архиве.

Он се сложио и да се стотине других докумената још увек не објаве, јер су “осетљиве природе” и безбедносне службе ће их наредних месеци прегледати пре него што угледају светлост дана.

Многи објављени документи су бацили ново светло на догађаје који су повезани са убиством Џона Kенедија.

 

 

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here