НАТО ПИЛОТ СЕ ПОВЕРИО СРБИНУ Да су вам 1999. мигови били исправни, ретки од нас би се вратили живи!

Foto: Profimedia
Поделите:

БЕОГРАД – Студент из Нове Вароши Миленко Гордић недавно је пропутовао по целим Сједињеним Америчким Државама. Аутомобилом је прокрстарио 47.000 километара, за 105 дана, али ће му један сусрет с америчким пилотом у граду Санта Фе остати вечно урезан у сећању.

Све то овај српски студент објавио је на свом Фејсбук налогу, а његов текст преносимо у целости:

Знате како уобичајен разговор тече, одакле си, ко си итд. Одговорих да сам из Србије. Рекао бих да сам у том тренутку видео узнемирен поглед у том човеку, рече знам где је Србија, питах га да ли је био у Србији одговори да јесте.У првом тренутку ми би драго све док нисам чуо са којом намером или боље рећи задатком је долазио – Био сам тамо у рату 1999-те године, ја сам пилот.

У секунди ме је таква језа прошла након тог његовог одговора да не знам како да опишем тај гадан осећај. Како су ми пролазиле слике порушене Србије и изгинулих људи кроз главу тако су се излиле емоције туге и јада као уље на ватру из чега је још више пламсао бес, а он је наставио и даље да прича…

“Момче! Рат је најгора ствар на свету. Отворено ти кажем нема дана да се не сетим величине неправде према вашим пилотима од стране прво ваше државе Србије, а онда и од нас који смо нападали немоћне људе са везаним очима. То је било наше наређење које је свако морао извршити, иако су неки од нас тешког срца полетали баш због те неправде.”

“Ваша држава 1999. године није имала ниједан исправан борбени авион. Има нас разних, међу својим колегама имам оних који су се много плашили ваших мигова без обзира што су знали да су покварени, па све до оних који су толико дрски и безобразни да су знали да се хвале како су их обарали. Али и ја и моје колеге знамо да су ваши мигови били исправни редак би био тај који би се у Америку вратио жив”, пренео је Миленко речи овог пилота.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here