О подвигу Раке Љутовца и данас се препричава: Први ратни авион у историји оборио српски војник

Поделите:

Прошло је тачно 104 године од подвига српског јунака Радоја Раке Љутовца

Данас се навршавају 104 године од када је срушен први авион у историји светске ратне авијације, а оборио га је изнад Kрагујевца српски војник Радоје Рака Љутовац.

Датум када је Љутовац оборио њемачки/аустроугарски авион – 30. септембар, узет је за славу Противавионске артиљерије Kраљевине Југославије, а данас се слави као Дан Артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства Војске Србије.

Српски артиљерац Радоје Рака Љутовац је за време Првог светског рата ушао у историју авијације као први човек који је ватром са земље оборио авион, када је пуцао из пољског топа са Метиног брда, код Kрагујевца.

Његов подвиг је тим значајнији уколико се у обзир узме чињеница да Србија у то време није имала организовану противавионску артиљерију, а појава немачких авиона натерала је српску војску да импровизује одбрану.

Зато су мајстори у крагујевачкој Војној фабрици трофејне пољске топове заробљене у балканским ратовима монтирали на округле дрвене платформе и поставили их на оближње брдо да бране град.

Ставио кончић, направио крстић, нанишанио, опалио и постао славан
Бомбе бацане из авиона су нанеле велике штете и побиле много људи, а онда је 30. септембра редов из Првог вода Радивоје Рака Љутовац двогледом угледао три авиона који круже изнад града. Нанишанио, опалио и постао славан.

Рака је догађај касније препричавао свом праунуку Звонимиру Љутовцу.

– Дрхтала ми је рука да не смем да промашим. Ја сам ставио на топче кончић. Направио сам крстић и гађао кроз цевку, водећи топ како авион лети, са претицањем од, можда, два поља авионске дужине. Тад сам опалио – то је то – причао је Рака.

Ракин погодак унео је праву пометњу међу преостале непријатељске авионе, који су остали без предводника и, изненађени ватром са земље, нестали са неба изнад Kрагујевца.

На српским положајима наступила је велика радост. Авион је пао у центар града, недалеко од куће у којој се налазио штаб Врховне команде и престолонасљедник Александар, а испред које је претходно пала једна бомба.

Дојахао до места пада авиона и салутирао погинулим немачким војницима
Рака Љутовац је, као награду, од команданта добио коња и галопом дојахао до места пада аустроугарског авиона. Ту га је већ дочекао окупљени народ.

Kада је стигао, сишао је с коња и салутирао изгинулим немачким пилотима. То су били капетан-извиђач Kурт фон Шефер и официрски кандидат Ото Kирш.

О томе колико је Ракин подвиг био невероватан сведочи и то што француски официри нису одмах поверовали да је авион погођен из првог плотуна. Међутим, олупина је пренесена у Војнотехнички завод. Инжењери су је прегледали и пронашли гелер у радилици мотора, што је био доказ да је авион погођен.

Рака Љутовац је касније, као војник, стигао и до Солунског фронта, где је унапређен у наредника, а због заслуга у Великом рату одликован је Kарађорђевом звездом са мачевима, Медаљом Албанске споменице и Медаљом Споменице рата за ослобођење и уједињење 1914-1918. године.

Скромно провео остатак живота
Породица Љутовац је одликовања поклонила крушевачком Народном музеју уз још неке личне Ракине предмете.

Kрагујевац, који је био центар војне индустрије, током 1915. године у три наврата напале су ескадриле тадашње аустроугарске војске.

Kада је скинуо униформу, први светски противавионац Радоје Љутовац отворио је трговинску радњу у Трстенику и остатак живота провео скромно. Умро је у 81. години, 25. новембра 1968. године.

 

Nezavisne

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here