Откривена највећа тајна НАТО-а! Британски специјалци спремали су ОВК за…

Поделите:

О овоме се годинама ћутало.

Пре 20 година снаге ОВК, албанске војске и НАТО-а напале су рејон карауле Кошаре на југословенско-албанској граници и тако почели копнену инвазију на Југославију.

Само 107 граничара тада је бранило границу земље, а напад је био силовит, изненадио је Војску Југославије, ОВК је заузела караулу, али није успела дубље да продре на Косово и Метохију, што је био основни циљ напада. Војска Југославије имала је 108 погинулих, а ОВК више од 200.

Баш на ову крваву годишњицу, откривамо вам најбоље скривану тајну НАТО, а то је како су се спремали за напад на Кошаре и како су тренирани терористи из ОВК.

Наиме требало је да прође 20 година да би се позадина напада на Кошаре открила, као и умешаност ЦИА, британског САС, али и Зелених беретки.

Према речима немачког новинара Кита Кларенберга главни камп за обуку терориста ОВК за напад на Кошаре био је у Албанији, а борце су тамо обучавали специјалци ЦИА и Зелене беретке.

Кит такође истиче да је британски САС био кључан за обуку терориста у Албанији.

Према Кларенберговим информацијама, на Космет су “сасовци” упућивани на такозване оперативне пикнике, углавном да наводе авијацију, а први њихови војници стигли су на Косово и Метохију 21. марта 1999. године.

Коначно су испливали подаци да су две најелитније обавештајне службе биле укључене у напад на Кошаре и једну од најкрвавијих битака српске војске током 1999. године.

Подсећамо одред ОВК који је јуришао на Кошаре предводио је нико други него брат Рамуша Харадинаја Даут Харадинај који је познат по многобројним претњама Србима, али и по учешћу у дешавањима у Македонији.

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here