ОТКРИВЕНА ТАЈНА ЗЛАТА КОЈЕ ЈЕ УКРАО КРАЉ ПЕТАР!

Поделите:

Краљ је однео злато у сандуцима из Југославије! Карађорђевићи и данас живе од злата које су украли пре Другог светског рата! Само су неке од парола које се користе када се помене врло болна тема за све Србе – шта је са златом?

Где је злато? Питање је свих питања у скоро сваком обрачуну монархиста и комуниста. И сви, наводно знају и заклињу се у претпоставке да је краљ Петар ИИ натоварио сандуке и сандуке злата и отишао из земље.

Да ли је заиста било тако?

Уочи 27.марта 1941. године Краљевина Југославија је располагала са 84.574 кг злата све укупно, што у земљи, што ван ње

Према званичним подацима које смо пронашли у Архиву. Савет земаљске одбране Југославије 1939. године доноси одлуку да се злато полако склони из Београда.

Први део пребачен је у Енглеску у мају 1939. године разарачем “Београд”. Када је стигло, у Лондону је укупно било 44.886,61кг злата.

Како се Други светски рат захуктавао, тако је и Велика Британија постајала све угроженија. Када се очекивао напад на Енглеску, хитно је одлучено да се злато Краљевине Југославије пребаци у САД. Тако је у Њујорк отишло 33.683,51кг злата. У Енглеској је до краја рата остало 11.203,10кг.

Средином 1940. године организована су још 2 транспорта: из Швајцарске је повучено 14.168,16 кг и послато у САД.

Поделите:

3 Коментари

  1. ЈАДО КРИВА СИ ШТО СИ ЖИВА!

    У време пре Другог светског рата златом, како стоји у овом тексту, располагао је краљ Петар II. Данас свим богатствима располаже мафија. Где одоше паре деведесетих да нисам могао детету, од “солидне” (примим листу на 30 ДМ, када примим плату нема ни 10 ДМ) плате, да купим ни пелене, а пре тога сам имао плату 2.500 ДМ. Ко и где однесе толике паре из земље. То нису знали Милошевић, Вучићева, Спасковски, а однели их. На крају умеша се Динкић, Батић и других (нашли их на Кипру), паре нема па нема. Кипар је ту где је био, Динкић жив и здрав, Батић, Милошевић и Вучићева су покојни, а изгледа и ти новци су покојни. На крају све цехове су платили пензионери, јер су дужни што су живи, тужни, а недужни. Имовина, фабрике и гиганти грађених до 1990. године угинуше, нестадоше, а остаде беда и јада и по неки тајкун, мафијаш и бизнисмен. То је та њихова стварност, а беда остаје беда, 10. по реду у свету од дна.

  2. Шта је са другим делом текста о томе како су Американци вратили Титу злато? Ако хоћете да будете озбиљни новинари истраживачи, онда завршите причу! Врло непрофесионално и злонамерно!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here