OTKRIVENA TAJNA ZLATA KOJE JE UKRAO KRALJ PETAR!

Podelite:

Kralj je odneo zlato u sanducima iz Jugoslavije! Karađorđevići i danas žive od zlata koje su ukrali pre Drugog svetskog rata! Samo su neke od parola koje se koriste kada se pomene vrlo bolna tema za sve Srbe – šta je sa zlatom?

Gde je zlato? Pitanje je svih pitanja u skoro svakom obračunu monarhista i komunista. I svi, navodno znaju i zaklinju se u pretpostavke da je kralj Petar II natovario sanduke i sanduke zlata i otišao iz zemlje.

Da li je zaista bilo tako?

Uoči 27.marta 1941. godine Kraljevina Jugoslavija je raspolagala sa 84.574 kg zlata sve ukupno, što u zemlji, što van nje

Prema zvaničnim podacima koje smo pronašli u Arhivu. Savet zemaljske odbrane Jugoslavije 1939. godine donosi odluku da se zlato polako skloni iz Beograda.

Prvi deo prebačen je u Englesku u maju 1939. godine razaračem “Beograd”. Kada je stiglo, u Londonu je ukupno bilo 44.886,61kg zlata.

Kako se Drugi svetski rat zahuktavao, tako je i Velika Britanija postajala sve ugroženija. Kada se očekivao napad na Englesku, hitno je odlučeno da se zlato Kraljevine Jugoslavije prebaci u SAD. Tako je u Njujork otišlo 33.683,51kg zlata. U Engleskoj je do kraja rata ostalo 11.203,10kg.

Sredinom 1940. godine organizovana su još 2 transporta: iz Švajcarske je povučeno 14.168,16 kg i poslato u SAD.

Podelite:

3 Komentari

  1. JADO KRIVA SI ŠTO SI ŽIVA!

    U vreme pre Drugog svetskog rata zlatom, kako stoji u ovom tekstu, raspolagao je kralj Petar II. Danas svim bogatstvima raspolaže mafija. Gde odoše pare devedesetih da nisam mogao detetu, od “solidne” (primim listu na 30 DM, kada primim platu nema ni 10 DM) plate, da kupim ni pelene, a pre toga sam imao platu 2.500 DM. Ko i gde odnese tolike pare iz zemlje. To nisu znali Milošević, Vučićeva, Spaskovski, a odneli ih. Na kraju umeša se Dinkić, Batić i drugih (našli ih na Kipru), pare nema pa nema. Kipar je tu gde je bio, Dinkić živ i zdrav, Batić, Milošević i Vučićeva su pokojni, a izgleda i ti novci su pokojni. Na kraju sve cehove su platili penzioneri, jer su dužni što su živi, tužni, a nedužni. Imovina, fabrike i giganti građenih do 1990. godine uginuše, nestadoše, a ostade beda i jada i po neki tajkun, mafijaš i biznismen. To je ta njihova stvarnost, a beda ostaje beda, 10. po redu u svetu od dna.

  2. Šta je sa drugim delom teksta o tome kako su Amerikanci vratili Titu zlato? Ako hoćete da budete ozbiljni novinari istraživači, onda završite priču! Vrlo neprofesionalno i zlonamerno!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here