Писмо војводе Петра Бојовића Дражи

Поделите:

Писмо које је војвода Петар Бојовић, прослављени војсковођа из Првог светског рата, и из ранијих ратова, послао ђенералу Дражи 1942. године. Оригинал се чува у Војном архиву у Београду, архивска ознака је у десном горњем углу. Војвода је писмо диктирао и притом је дактилограф погрешно укуцао “Петар Мишић“. Али, потпис је његов.

Војвода Петар Бојовић (после ''ослобођења'' Београда претучен је од комуниста, од чега је преминуо; његова деца била су београдски четнички илегалци, страдала су од комуниста)

Војвода Петар Бојовић (после “ослобођења“ Београда претучен је од комуниста, од чега је преминуо; његова деца била су београдски четнички илегалци, страдала су од комуниста)

Погледи.рс

Поделите:

3 Коментари

  1. “(после “ослобођења“ Београда претучен је од комуниста, од чега је преминуо; његова деца била су београдски четнички илегалци, страдала су од комуниста” – ДА ли је Добрица Ћосић ово знао? Или му је сунце било далеко – у туђем веку?

    • I major Gavrilovic,cuveni heroj odbrane Beograda,kao (samo) pukovnik,posle zarobljanistva u nacistickom logoru tokom drugog rata,biva zgazen od batina na ulici u Beogradu,od cega je verovatno I umro.
      Komunizam je ustaska osveta za sve njihove poraze.
      I danas je Beograd pun ko sipak,ustasa svih boja.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here