ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ ДОKУМЕНТИ СА ТИТОВОГ ЛЕЧЕЊА: Нећете веровати шта су лекари радили

Поделите:

Тако један документ открива да су у само месец дана појели сто килограма свињског меса

Иако је Јосип Броз Тито умро пре скоро 40 година, о њему на светло дана излазе нови, потпуно непознати документи.

Овог пута пронађени су у подземним просторима Kлиничког центра у Љубљани. У том је Центру доживотни председник Југославије провео своје последње месеце живота.

Иако се мислило да је сва документација везана уз његово лечење пребачена у Београд, пре два месеца у подземљу Центра иза једних железних врата пронађени су документи из времена његовог лечења.

Према наводима словенских медија, углавном је реч о рачунима лечења те пописима луксуза у којем је живело особље које се бринуло о Титовом здрављу те припадници осигурања.

Тако један документ открива да су у само месец дана појели сто килограма свињског меса, 31 килограм бабy беефа, 18 килограма буђоле, више од 15 килограма пршута, 90 килограма конзервиране шунке, 54 килограма банана. Јасно је да се након свега тога поједеног поприлично ожедни па је у тих месец дана попијена 91 боца вискија, 20 боца рума, 11 боца водке и 100 литара вина.

Ове количине конзумираног јела и пића звуче фрапантно кад се зна да је за Тита бринуо седмерочлани конзилиум, а с времена на време у помоћ су им долазили лекари из Сједињених Држава и Русије. Но, било је ту и медицинског помоћног особља и припадника осигурања.

Последња 64 дана живота Тито је био у индукованој коми и на инфузији што је за особље и осигурање било поприлично стресно раздобље те је организам тражио слатко. Према откривеним рачунима у то време поједено је 700 комада торти, 200 ролада, 200 крофни, 150 пецива…

Све те баханалије ушле су у коначни рачун Титовог лечења који је у најзад износио два милиона и сто хиљада динара, а СР Словенија је наредила Kлиничком центру да га плати. Међу пронађеним рачунима је и онај Института за патологију у Љубљани. Обдукција Маршала стајала је 33.437 динара. Обдукцијски извештај објављен је годину дана након што је Тито покопан у Kући цвећа у Београду.

Espreso

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here