Први командант комунистичког ЈРВ, усташки генерал Фрањо Пирц

Поделите:

Сарадња између комуниста и усташа је тема разних шпекулација али и врло конкретних догађаја. Југословенско Ратно Ваздухопловство комунистичке Југославије које је нестало у вихору грађанског рата је настало отимачином, убиствима и политиканством непријатеља српског народа и монархије. Један од доказа поменуте сарадње је и први командант ЈРВ, бивши петоколонаш ЈKРВ, који је као командант Другог ловачког пука већ прије рата у усташким редовима ухватио везу са Њемцима и радио на субверзиввној ђелатности подривања борбене спремности подређених му јединица.

У самом рату је дефетистичким и конфузним командама омео дејство Другог ловачког пука који му је био подређен, наредио уништавање авиона на аеродромима а сам прелетио Њемцима на земунски аеродором. Тај догађај је описан у књизи Велизара Вучковића “Хроника једног ваздухоловца” . Пилот Борис Цијан којег је Пирц узео као пратиоца каже да га је Пирц предао у руке Њемцима по слетању на земунски аеродором.

За допринос у рушењу Kраљевине Југославије Павелић га је поставио за начелника Стожера заповједништва Бојног зракопловства у својој квинслишкој НДХ, а Тито послије његовог пребјега за првог комнданта ЈРВ. Фрањо Пирц је један од главних криваца за ликвидацију својих некадашњих колега из краљевског ваздухопловства у послератној комунистичкој Југославији. Попут Антона Туса Хрвата, који је као последњи комндант комунистичког ЈРВ пребјегао у Туђманову независну државу Хрватску.

Може се са сигурношћу рећи да је комунистичко РВ СФРЈ од првог усташког команданта прелетача Фрања Пирца до последњег Хрвата Антона Туса било у потпуности анти-српско у служби једене вјештачке масонско-комунистичке творевине СФРЈ. Они који су се касније освијестили летили су и борили се против дојучерашњих “колега” Хрвата који су их по други пут за пола вијека на исти начин преварили и издали…част изузецима.

Ток историјских догађаја је показао да то комунистичко ваздухопловство иако је базирано на једној малоумној политичкој идеологији испирања мозгова, није било кохезионо, већ је највише личило балону од сапунице.

Да је којим случајем тадашња комунистичка СФРЈ нападнута од стране НАТО како се идеолошком доктрином предвиђало, ЈРВ би се распало и било издато од самог врха а сама држава потонула у крвави грађански рат као што је и био случај 1941, и пола вијека касније 1991.

авијација

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here