PUTIN NAGRADIO HEROJA SA KOSOVA! Padobranac je novi zamenik Šojgua, a ono što je uradio 1999. godine je već postalo LEGENDA!

Podelite:

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je bivšeg predsednika Ingušetije, Junusa-Beka Jevkurova, za zamenika ministra odbrane Rusije.
Jevkurov je takođe dobio i čin general-pukovnika. Ukaz je stupio na snagu na dan potpisivanja. Drugim ukazom je Ministarstvu odbrane dozvoljeno da ima 12 zamenika ministara, uključujući i prva dva.

Jevkurov je bio na čelu Ingušetije od 30. oktobra 2008. godine.

Predsednik Rusije je prihvatio ostavku Jevkurova i imenovao za vršioca dužnosti predsednika ovog regiona Mahmuda-Ali Kalimatova.

Jevkurov je vojni oficir, koji služi u Oružanim snagama od 1982. godine.

Učestvovao je u ratu na Severnom Kavkazu, ali je postao poznat kao komandant ruskih padobranaca, koji su 1999. godine, tokom čuvenog marša, zauzeli aerodrom Slatina u blizini Prištine, pre vojnika NATO-a. Za to je nagrađen ordenom Heroja Rusije.

Nagrađen je ordenom Aleksandra Nevskog (2013), ordenom „Za vojne zasluge“ (2009), ordenima Crvene zvezde i Hrabrosti, dvema medaljama „Za hrabrost“ i ordena „Za zasluge domovini“ IV stepena (2018).

Izvor: rs.sputniknews.com

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here