Самарџић: Фалсификат – Партизански (комунистички) филмови !

Поделите:

Фалсификата у партизанским филмовима има толико да би само о њима могла да се напише једна књига. Јер, практично у свим овим филмовима историја је драстично фалсификована.

Највећи  стуб  који  је  имао  за циљ  да  помути  разум  СРБА  су  партизански (комунистички филмови), ови филмови представљали су један од главних елемената индоктринације маса у доба комунистичке диктатуре. У снимање једног партизанског филма улагано је више новца него данас у снимање свих филмова за годину дана. За баснословне хонораре, партизанске „хероје“ и њихове непријатеље играле су највеће светске звезде, попут Ричарда Бартона, Јула Бринера или Орсона Велса.

За филм ”Валтер брани Сарајево” узета је прича о потпуковнику Жарку Тодоровићу ”Валтеру”, команданту четничких илегалаца у Београду. Постојао је и комуниста Жарко Перић ”Валтер”, али био је толико небитан, да га немачка документа уопште не помињу. Међутим, Операција ”Валтер”, у којој је Гестапо ухапсио Тодоровића, била је највећа те врсте на Балкану, док је гестаповски досије ”Валтер” био убедљиво најдебљи. Убацивање лажног Валтера међу четничке илегалце и други детаљи, просто су пренети у Сарајево.

Ни у Сарајеву, као ни у Београду, комунисти током рата нису убили ни једног Немца.

falsifikati-komunisticke-istorije-by-miroslav-samardzic-dec-2010Филмски масакр Немаца у Београду приказан је у серијалима ‘‘Отписани” и ”Повратак отписаних”. Основни фалсификат овде је да Гестапо уопште није имао одељење које се бавило комунистичком илегалом у престоници, јер је она била безначајна. Али је имао одељење за прогон четничких илегалаца. Епизода у ”Отписанима” у којој Немци уз помоћ гониометра откривају тајну радио станицу директно је преузета од четника. Комунисти током рата нису ни имали радио станицу у Београду.

У филму ”Двобој за Јужну пругу” Јосип Броз Тито наређује диверзије како би се омело снабдевање за Хитлеровог маршала Ервина Ромела у Африци. У стварности, Броз није помињао Ромела, нити диверзије на јужној прузи, нити су их партизани изводили.Насупрот томе, према немачким документима, само једна од четничких диверзантских група – Група ”Гордон” – извела је чак 1.499 диверзија и саботажа на јужној прузи. Док у филму четници заједно са Немцима чувају ову пругу…

У филму ”Лагер Ниш” наводно храбри комунисти организују бекство из овог логора, док су у стварности главну улогу у бекству одиграли заточени четници, и то резервни капетан Иван Ј. Вујисић наредник Божа Балтић. Они су ударцем у главу онесвестили стражара и отели му пушкомитраљез. Тако је направљена бреша и маса логораша је покуљала.

Логорашица која се породила у логору била је Наталија Гордић, супруга четничког поручника Николе Гордића, а није се породила у нишком логору, већ на Бањици, непосредно пошто је тамо пребачена из Ниша.

 

Детаљно о овим филмским лажима можете сазнати у књизи
”Фалсификати комунистичке историје” аутора Милослав Самарџић.

 

ЦАРСА

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Знам да се за Београд причало да је страдао само један немац и то због швалерације и да се мање више ништа није значајније дешавало.Београд, је живео градски живот, да се тако изразим.

  2. Касету са филмом “Битка на Неретви” показао сам једном од учесника у борбама на Неретви. Он је био у четницима. Тада ми је испричао своју верзију. Мост су срушили Немци да пресеку пут четницима под командом Ђујића. Он је отишао на део где су били Италијани а партизани су покушали прећи преко моста и многи се удавили у реци. Четничка јединица чији је припадник био и овај човек је заробљена код Рудог и одведена у логор. Немци су према Неретви терали и четнике и партизане који су били, изгледа, у мањини. Његова јединица је извукла из Неретве неколико партизана. Слично ми је причао и мој комшија који је био припадник друге јединице али није допао заробњеништва. Сва она халабука на Неретви у режији комуниста није уопште тако изгледала.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here