Српска војска ослобађа Дубровник 1. децембра 1918. Слика Жорж Бертена Скота

Поделите:

Српска војска ослобађа Дубровник 1. децембра 1918. Слика Жорж Бертена Скота, ратног репортера, сликара и илустратора француског журнала “L’Illustration”. На слици се налази резервни пешадијски капетан Милан Вл. Ђорђевић, командир 2. чете, 4. батаљона, III пука Моравске дивизије другог позива која је прва ушла у ослобођени град. Отац Милана Ђорђевића, др Владан Ђорђевић, је био први доктор хирургије у обновљеној Србији, организатор цивилног и војног санитета, оснивач нишке Војне болнице, Црвеног крста у Србији, дипломата, политичар, министар, председник владе, академик и писац безбројних романа.

ФБ страница Историја Срба

Поделите:

3 Коментари

  1. Све што су српски војници ослободили крвави бронзани комунисти су у Авнојеској лакрдији прочердали и свесно уништили.
    Ортачка превара папе Пија XII, Черчила, Тита и Павелића.
    Најважије им је било да заједнички пројекат Јасеновац ради пуном паром.

    Јасеновац је радио и после ослобођења Берлина.
    А српске комуњаре су сво време лизале крваве чизме бронзаног Маршала.

  2. Ako ijedna podgrupa Hrvata nije zasluzila takav tretman to su bili Dubrovcani. Nije ni cudo sto su ljuti na nas. Naravno treba ispitati da li je i koliko Dubrovcana ucestvovalo u Ustaskim zlocinima, ali bez obzira na to, ovo granatiranje Dubrovnika je bilo cisto izivljavanje.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here