Тако је говорио Броз: Срби за 50 година неће знати ко су, за 100 неће постојати!

Поделите:

Док се Јосип Броз у бившим југосовенским републикама више и не помиње, међу Србима и даље се објављују оде о његовим заслугама. Броз је толико опчинио Србе да се они ни тридесетак година након његове смрти не могу ослободити његовог лика и дјела. А требало би, јер је Броз на више мјеста, посебно у приватним разговорима, отворено говорио да не воли Србе, а у складу са тиме говорио је и својим плановима за њих. Доста тога већ је остварено или се ближи остварењу, а у свијетлу данашњих догађаја око Космета посебно су јасне његове поруке о судбини Србије. 

Душан Биланџић, члан Политбироа ЦК, свједочи да су Броза 1974. године упозоравали да ће новим уставним уређењем Србија бити сведена на београдски пашалук.

-Па то и хоћу”- одбрусио је Броз, и додао: „Да буде што мања, Србија је добила двије аутономије: Војводину и Косово!..“. 

Исти аутор биљежи и ријечи Броза  на седници Политбироа Комунистичке партије десет дана по заузимању Београда. Тада је Броз изјавио: „Ми се у Србији морамо понашати као у земљи коју смо окупирали”. 

Сљедећу Брозову изјаву забиљежио је син вајара Ивана Мештровића, Анте. Током једне посете САД-у почетком шездесетих година прошлога вијека Тито се сусрео са познатим вајаром Иваном Мештровићем и хрватском емиграцијом. 

„Зашто се Ви не вратите у Југославију?“ пита Тито Ивана Мештровића.

„Бојим се Срба!“ одговара вајар.

„Немојте се бојати Срба! Ја сам их уништио тако да за педесет година неће знати ко су, а за сто година неће постојати!, одговарио је Тито испијајући ко зна који виски по реду. 

 

in4s

Поделите:

10 Коментари

  1. Не може ништа да се учини у Срба док се Брозове изјаве озбиљно не схвате и док се не схвати да је Броз преко латиничења Срба после 1954. године практично полатиничио Србе и упутио их на пут на коме су нестали први полатиничени Срби, Срби католици. Срби су данас у већини неспособни за здраво расуђивање. Улога Броза у томе је била пресуднија од свих других окупатора у историји Срба. НИ Турци нису урадили Србима за петсто година оно што је успео Броз за време његове владавине над Србима. А Броз је успео да им идеологијом помути мозак и онеспособи их да схватају истину и намере непријатеаља.

  2. koji lajici vam pisu ovo?Bosnjaci i danas vise velicaju Tita od Srba i Hrvata,odes na istocnu stranu Mostara,i vidis ulica Marsala Tita,preko mosta prema zapadu,ulica Mladena Lorkovica,Mile Budaka itd.u Sarajevu,Tuzli,Zenici i danas ulice Marsala Tita,u istocnom Sarajevu,popa ovog popa onog,vojvode ovom,vojvode onog,zato ne kenjajte.

  3. Uvek je neko drugi kriv za probleme umesto da se zapitaju svi i da priznaju mi smo krivi a ne neko drugi tj Tito….
    Nemogu da verujem da postoji takva pamet plitka da pose ovako nesto….. a jos strasbije je da neko veruje u ovakve stvari.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here