Tako je govorio Broz: Srbi za 50 godina neće znati ko su, za 100 neće postojati!

Podelite:

Dok se Josip Broz u bivšim jugosovenskim republikama više i ne pominje, među Srbima i dalje se objavljuju ode o njegovim zaslugama. Broz je toliko opčinio Srbe da se oni ni tridesetak godina nakon njegove smrti ne mogu osloboditi njegovog lika i djela. A trebalo bi, jer je Broz na više mjesta, posebno u privatnim razgovorima, otvoreno govorio da ne voli Srbe, a u skladu sa time govorio je i svojim planovima za njih. Dosta toga već je ostvareno ili se bliži ostvarenju, a u svijetlu današnjih događaja oko Kosmeta posebno su jasne njegove poruke o sudbini Srbije. 

Dušan Bilandžić, član Politbiroa CK, svjedoči da su Broza 1974. godine upozoravali da će novim ustavnim uređenjem Srbija biti svedena na beogradski pašaluk.

-Pa to i hoću”- odbrusio je Broz, i dodao: „Da bude što manja, Srbija je dobila dvije autonomije: Vojvodinu i Kosovo!..“. 

Isti autor bilježi i riječi Broza  na sednici Politbiroa Komunističke partije deset dana po zauzimanju Beograda. Tada je Broz izjavio: „Mi se u Srbiji moramo ponašati kao u zemlji koju smo okupirali”. 

Sljedeću Brozovu izjavu zabilježio je sin vajara Ivana Meštrovića, Ante. Tokom jedne posete SAD-u početkom šezdesetih godina prošloga vijeka Tito se susreo sa poznatim vajarom Ivanom Meštrovićem i hrvatskom emigracijom. 

„Zašto se Vi ne vratite u Jugoslaviju?“ pita Tito Ivana Meštrovića.

„Bojim se Srba!“ odgovara vajar.

„Nemojte se bojati Srba! Ja sam ih uništio tako da za pedeset godina neće znati ko su, a za sto godina neće postojati!, odgovario je Tito ispijajući ko zna koji viski po redu. 

 

in4s

Podelite:

10 Komentari

  1. Ne može ništa da se učini u Srba dok se Brozove izjave ozbiljno ne shvate i dok se ne shvati da je Broz preko latiničenja Srba posle 1954. godine praktično polatiničio Srbe i uputio ih na put na kome su nestali prvi polatiničeni Srbi, Srbi katolici. Srbi su danas u većini nesposobni za zdravo rasuđivanje. Uloga Broza u tome je bila presudnija od svih drugih okupatora u istoriji Srba. NI Turci nisu uradili Srbima za petsto godina ono što je uspeo Broz za vreme njegove vladavine nad Srbima. A Broz je uspeo da im ideologijom pomuti mozak i onesposobi ih da shvataju istinu i namere neprijatealja.

  2. koji lajici vam pisu ovo?Bosnjaci i danas vise velicaju Tita od Srba i Hrvata,odes na istocnu stranu Mostara,i vidis ulica Marsala Tita,preko mosta prema zapadu,ulica Mladena Lorkovica,Mile Budaka itd.u Sarajevu,Tuzli,Zenici i danas ulice Marsala Tita,u istocnom Sarajevu,popa ovog popa onog,vojvode ovom,vojvode onog,zato ne kenjajte.

  3. Srbi braćo, krajnje je vreme da se ujutru kad ustanemo umijemo hladnom vodom. BUĐENJE UZ BISTRU PAMET. Ako ima još ko bistre pameti

  4. Uvek je neko drugi kriv za probleme umesto da se zapitaju svi i da priznaju mi smo krivi a ne neko drugi tj Tito….
    Nemogu da verujem da postoji takva pamet plitka da pose ovako nesto….. a jos strasbije je da neko veruje u ovakve stvari.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here