У АУШВИЦУ ИСТОKА вршени стравични експерименти на људима

Поделите:

За време Другог светског рата у северноисточној Kини је постојала Јединица 731 позната и као “Аушвиц истока”. Све до 1998. године јапанска влада је негирала њено постојање, међутим у последње време се појављује све више доказа о ужасним злочинима над цивилима и ратним заробљеницима.

Јапански академици су прошлог месеца најавили да ће објавити имена свих чланова злогласне Јединице 731.

Детаљи вршења стравичних експеримената над кинеским цивилима, као и ратним заробљеницима Русима, Американцима и Британцима објављени су у књизи “Јединица 731: Лабораторија ђавола, Аушвиц истока”.

Злочини су вршени у тајном постројењу конструисаном 1936. године на месту данашењег Харбина у североисточној Kини.

Укупно је више од 3.000 људи било инфицирано бубоничком кугом, вивисецирано (сецирање на живо), било изложено промрзлинама и другим мучењима и то све замаскирано “ратним истраживањима”.

Јапанска царска армија је спороводила експерименте како би истраживала способности оружја и границе људске издржљивости и шта све може да се учини са људским телима.

У то време Јединица 731 је описана као млин за прераду дрвета, а затим и постројење за пречишц́авање воде, а и данас је слабо познато у Јапану и остатку света шта се заправо тамо дешавало.

Данас је то постројење претворено у музеј, а једна зграда још увек садржи редове са кавезима у којима су били смештени пацови који су се користили за добијање куге.

Стотине хиљада Kинеза је накнадно намерно заражено кугом, коју су даље преносиле заражене буве.

У књизи се такође налазе слике јапанских војника како врше вивисекцију, операцију наживо на својим жртвама у циљу проучавања живог ткива и органа.

Експерименти на мушкарцима, женама и деци су обављани без анестезије, јер Јапанци нису желели да резултати буду под утицајем лекова.

Затвореницима зараженим болестима би уклонили органе док су још били живи што је научницима омогуц́ило да проучавају њихово стање пре него што почне распадање.

Такође, неким затвореницима су ампутирали удове због проучавања губитка крви, а често их поново постављали, али на супротне стране тела.

Осим тога, затвореници су били изложени температурама испод нуле како би се развиле промрзлине, док су доктори проучавали колико дуго је потребно да се гангрена јави и колико дуго су могли да издрже док не умру.

Још један од ових сурових експеримента који су спроведени на младим кинеским цивилама подразумевао је замрзавање руку, а затим стављање у врелу воду и потом скидање меса ткива са костију док су још увек били живи.

Научници су такође присилили затворенике с сифилисом да имају секс са здравим затвореницима како би проучили како се болест шири. Жене су силовали ако би затруднеле и затим инфицирали сифилисом или неком другом болести како би изучавали како оне делују на фетусе.

Осим 3.000 људи који су умрли након тих мучења у Јединици 731, Јапанци су искористили оно што су научили у том постројењу и даље убијали још хиљаде Kинеза ширећи болести попут тифуса и колере у водводним системима.

Шеф ове јединице Широ Иши, побегао је након рата. Њему и другим учесницима је Америка дала имунитет у замену за откривање резултата њихових експеримената. Умро је у 68-ој години од рака грла у Токију 1959. године

После рата Совјетски Савез је једанаест други научника умешаних у те експерименте осудио на казне од две до 25 година у концентрационом логору у Сибиру.

Прошлог месеца су јапански научници најавили планове за објављивање списка од 3.607 чланова особља који су радили у Јединици 731, укључујуц́и 52 хирурга, 49 инжењера, 38 медицинских сестара и 1.117 војника медицинара.

 

блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here