UBICA SRPSKE DECE JEDE NA SLAMČICU: Na Košarama nas je ubijao snajperom, a sada…

Foto: Printskrin Espreso
Podelite:

Majk Spat je kao profesionalni vojnik i snajperista koji je radio za američku vojsku 1998. godine otišao na Kosovo da obučava teroriste OVK u kampovima na severu Albanije.

Nemačkog plaćenika Majka Spata, koji je 1999. godine ratovao na Kosovu za teroristički OVK i snajperom na Košarima ubijao golobrade srpske mladiće, gotovo dečake, stigla je božja kazna i danas ne može da plati čak ni lekove, koji su mu neophodni.

Spat je kao profesionalni vojnik i snajperista koji je radio za američku vojsku 1998. godine otišao na Kosovo da obučava teroriste OVK u kampovima na severu Albanije.

Kada je počela NATO agresija, dejstvovao je na Košarima, gde je teško ranjen: pogođen je u glavu, nogu i ruku i ostao je invalid, zbog čega je morao da se povuče iz službe.

Danas se žali što mu ni Šiptari ni Amerikanci nisu isplatili ni dolar, dok u Nemačkoj ima minimalnu penziju. Kako je sam rekao u ispovesti za nemačke medije, nema novca za lekove i neophodne operacije, a zdravstveni problemi su mu toliki da može da jede samo na slamčicu.

Spat je bio pripadnik 138. brigade OVK i do detalja je opisao zločine i kako je pucao u Srbe, bez trunke žaljenja. Za bitku na Košarima kaže da je bila kao horor u Vijetnamu.

– Košare su bile pakao na zemlji. Kao u Vijetnamu. Ali, na kraju je naša pobeda promenila tok rata. NATO je odradio sjajan posao – navodi Spat.

Za jedan nemački portal plaćenik do detalja opisuje bitku za Košare, kada je jedva izvukao živu glavu.

– Dok su projektili udarali, šrapnel leti i udara u moju glavu i nogu, kroz ruku. Sila udarca me bacila na drvo. Od srpske vojske svi su preživeli taj napad – kaže Spat i nastavlja – Gornja i donja vilica su mi slabe, a mišići stomaka raštrkani kao gumena traka. Od hrane smem samo pire da jedem, i to na slamčicu.

Profesionalnu službu Spat je započeo u američkoj vojsci 1980, a patroliranje zonom između Severne i Južne Koreje mu je bio prvi zadatak. Zatim je bio na službi u Hondurasu, a nakon toga u Panami do 1994.

Posle četiri godine pauziranja, odlazi u Albaniju i na Kosovo.

Espreso

Podelite:

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here