Борис Џонсон нови премијер Британије и шта ће бити његова политика?

Поделите:

Борис Џонсон је данас двотрећинском већином изабран за председника конзеватовне странке и премијера Велике Британије.

У говору који је одржао, позвао се на 200 годишњу историју странке, и како је рекао, изузетни увид у људску природу који су чланови странке гајили све то време, и наставио: “Пре свега како да се носе са, често сукобљеним, инстиктима у људском срцу. Много пута на народ Британије окретао конзервативној странци да би добио прави однос између два исправна инстинкта – једног да се заштити и обезбеди своје, обезбеди своја породица и имање, и супротног да се подели са другима, како би свако добио равноправну шансу у животу, да се заштите најсиромашнији и најслабији и тако се изгради одличан друштвени поредак. Kонзервативци су успевали да усагласе ова два инстинкта кроз векове – и тако унапреде читаву земљу.

И данас у овом одлучујућем моменту у историји (Брегзит прип. прев) опет је потребно ускладити две тежње – са једне стране за пријатељством, слободном трговином и узајамном подршком на пољу безбедности између Британије и Европских партнера, и са друге стране, истовремено жеље, једнако дубоке и срчане, за демократском самовладавином у Британији. Ми ћемо то урадити.

Посао нам је да реализујемо Брегзит, и победимо Џеремија Kорбуна и то ћемо и урадити.

Реализоваћемо Брегзит до 31. Октобра, донети нови дух “Ми то можемо”, и поново ћемо почети да верујемо у себе, и шта можемо да постигнемо, и одбацити сумњу у себе и негативност, уз боље образовање, бољу инфраструктуру, више полиције, оптички интернет у свакој кући и тако ујединити ову сјајну земљу и кренути напред!”

Vidovdan.org

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here