Boris Džonson novi premijer Britanije i šta će biti njegova politika?

Podelite:

Boris Džonson je danas dvotrećinskom većinom izabran za predsednika konzevatovne stranke i premijera Velike Britanije.

U govoru koji je održao, pozvao se na 200 godišnju istoriju stranke, i kako je rekao, izuzetni uvid u ljudsku prirodu koji su članovi stranke gajili sve to vreme, i nastavio: “Pre svega kako da se nose sa, često sukobljenim, instiktima u ljudskom srcu. Mnogo puta na narod Britanije okretao konzervativnoj stranci da bi dobio pravi odnos između dva ispravna instinkta – jednog da se zaštiti i obezbedi svoje, obezbedi svoja porodica i imanje, i suprotnog da se podeli sa drugima, kako bi svako dobio ravnopravnu šansu u životu, da se zaštite najsiromašniji i najslabiji i tako se izgradi odličan društveni poredak. Konzervativci su uspevali da usaglase ova dva instinkta kroz vekove – i tako unaprede čitavu zemlju.

I danas u ovom odlučujućem momentu u istoriji (Bregzit prip. prev) opet je potrebno uskladiti dve težnje – sa jedne strane za prijateljstvom, slobodnom trgovinom i uzajamnom podrškom na polju bezbednosti između Britanije i Evropskih partnera, i sa druge strane, istovremeno želje, jednako duboke i srčane, za demokratskom samovladavinom u Britaniji. Mi ćemo to uraditi.

Posao nam je da realizujemo Bregzit, i pobedimo Džeremija Korbuna i to ćemo i uraditi.

Realizovaćemo Bregzit do 31. Oktobra, doneti novi duh “Mi to možemo”, i ponovo ćemo početi da verujemo u sebe, i šta možemo da postignemo, i odbaciti sumnju u sebe i negativnost, uz bolje obrazovanje, bolju infrastrukturu, više policije, optički internet u svakoj kući i tako ujediniti ovu sjajnu zemlju i krenuti napred!”

Vidovdan.org

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here