Malagurski: Profesora Kutlešića treba izbaciti sa fakulteta!

Podelite:

Boris Malagurski prozvao je profesora Kutlešića koji se zalaže za uniju Kosova i Srbije kao dve nezavisne države i pozvao studente da osude njegov antiustavni predlog a univerzitet da ga razreši dužnosti profesora.

Kutlešić, koji je profesor Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta Union – Nikola Tesla, objašnjava šta sve sadrži njegovo rešenje i kako bi ono moglo biti realizovano. On predlaže realnu uniju nezavisnih države Srbije i Kosova, koje bi ipak ostale međusobno povezane.

– Moj predlog pretpostavlja da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu, ali bi ono ostalo institucionalno u vezi sa Srbijom. To bi bila carinska unija koja bi imala jedinstveno tržište i jedinstvenu monetarnu politiku. U tom slučaju, dinar ne bi morao da bude jedinstvena zvanična valuta, ali bi se koristio kao sredstvo plaćanje na Kosovu. Ovaj ekonomski segment za Srbiju je naročito važan, jer se naši proizvodi i dalje najviše kupuju na KiM, a unijom bi plasman srpskih proizvoda bio daleko lakši – kaže Kutlešić.
On navodi da i danas u svetu postoje primeri realnih unija, kao i da ih je bilo u prošlosti. Najbliži primer je po njemu Državna zajednice Srbije i Crne Gore, koja je opstala tri godine.

Blic/Tviter

Podelite:

44 Komentari

 1. mu je bolje bilo “otkrice” da se suveren nalazi izvan ustava i da ga on ne obavezuje (a pod “suverenom” je ,valda, misliona na faraona).Tesko je reci sta je gore, to da je neznalica ili da je spreman da, zarad dnevne politike i iz nje proizaslih beneficija, pljune sam na sebe i svoje znanje.

 2. Šiptari dobiju sve, a mi poniženje i opet kamen oko vrata… Samo čovek bez pameti može tu videti nešto pametno. Poglavica bolje da napusti svoj kanu-jednoklek, a ne sve nas da poziva da uđemo.

  • Hm,hmm…Siptari,su navikli,kao nerazvijeno podrucje,da dobiju sve na tacni,da bi ziveli ” kao sav normalan svet”,ali,doseljavanjem Albanaca,iz poludivljih plemena sa severa Albanije,i pokrstavanjem Siptara u Albance,desava se to sta se desava.To,je poznato i najavljeno odavno,izjavom Envera Hodze..” ja,imam nekoliko divizija u Jugoslaviji”.. a,ide im na ruku,poslednja izjava. sa nase strane ” moramo,da znamo,da Kosovo,nije samo nase”. E,to, ” nasi”..”nase”…nije ” ustavna,” kategorija,niti su,ove reci,bilo gde u ustavu. Ustav,nije sirokogrud,kada je u pitanju teritorija,on,ima u prilogu,mapu,u kojoj,u gornjem desnom uglu ima ” ODLUKA..br,itd Ustav,nije ” krpenjaca”, koju,svako moze da sutira,radi ” razgibavanja”, iza njega,stoje,trenutno, rezolucija 1244, pa,i nadlezna ministarstva sile,koje cuvaju ” krpenjacu” i rigorozno, sprecavaju ” veciti derbi,.manijakalnih likova,iz sveta kafana i ascinica,sve jedno,okadjenih ili ne okadjenih likova.

  • Hm,hmm…svakako da je jeziv,ali on nije ” organ u postupku ” koji, predlaze,nudi,bilo kakvo resenje. On,iznosi,svoje ” profesorsko misljenje”, koje,se analiziralo,na najvisem ” naucnom nivou “, naravno,rec je o SANU, i ” akademicima”..Dobrici Cosicu, Dragoslavu Mihajlovicu, i preminulom ” boemu” Vlajku Patrovicu, za koje je,prof. Kutlesic ” malji deca”. ..” samo,prati,tokove vanparlamentarne rasprave”..nametnutih ” oceva”…” vojvoda “..” vladika”.. sa,socinjenijem ” odza”..

    • Pa gledajuci sta je dovelo do ovakvog stanja vrlo se jasno vidi ko je doveo…..samo sto ti imas zadatak da lupetas o tvojim vidjenjima ili si mozda placen da tako lupetas. Do ovakvog stanja su dovele srpske sluzbe bezbednosti i srpski politicki sistem krajem 1980-tih i do 2000-te, a na zalost te sluzbe prozimaju i ovaj danasnji rezim……Kretenska interpretacija realnosti je dovela do ovoga. Ovo na ovom sajtu je kao razgovor dve pijanice koje piju, piju,…..onda ih boli glava pa onda diskutuju koji je najbolji lek za glavobolju. Eto, Kutlesic sto je predlozio je mozda dobar lek za glavobolju ali niti ga vredi slaviti niti kuditi zbog toga.

 3. Lunetovi otac i majka su delili Kosovo kako su hteli, pa su DB-ovski naslednici OZNE samo nastavili ono sto su mu otac i majka radili….sad bi on da zvizne jos koju tungusku i zaglupljuje ovog preostalog citaca ovih redova,…jer su vecina njih u stvari ON…

  • Poštovana Vukosava,
   Ne slažemo se u svemu. I ne bi bilo normalno da svi isto misle.
   No, dužan sam Vas obavestiti da ne možemo više razmenjivati mišljenja na ovom cenitom saitu, jerbo NISAM začarat.
   Odnosno, nisu uspeli da me slome “na finjaka”, te Vučićevi koosci kose mi komentare ko da su na Raicu.
   Svako dobro u životu. Kad se bude ginulo za Srbiju, valja se da čiče stanu prvi. I da ovoj žgadiji jebemo seme i poreklo za sva vremena.

  • Hm,hmm..ko maksim po divizji lupas,a kad je trebalo da se brani Kosovo,emigrirao si. Samo primitvci,drazinovci i ljoticevci pisu,psuju,vredjaju,shodno americkoj ” magistraturi ” na univerzitetu za kolaborante,patriote nacdaljinsku upravljac.
   Da, tunguska,oboreno je oko 50 letelica !!!

  • Hm,hmm..Lunetov otac i majka,nisu bili politicki organi,funkcioneri,i nisu bili ni ukom,slucaju,angazovani na tim poslovima.Tako,da tvoje,dezavuisanje tema i portala,insinuacije,su samo tvoje psihicno stanje PKV istoricara i komentatora redakcije POGLEDI..nekada PONOS RADIJA, preteca PARADA PONOSA. Te, poslove su,radili Licani: Aleksandar Rankovic, Petar Stambolic,Dobrivoje Vidic..Slobodan Penezic Krcun..itd,itd

   • Puko vam je Mladic. Kako vi “branite” srpstvo samo krv ostaje, i zemlja bez Srba. Pravda ipak dodje. I te koji su ga krili treba privesti, te iz redova tvoje partizanske JNA.

    • Hm,hmm..da,napravio je gresku,dao je cetnicima priliku,da ucestvuju u NOB,a oni su,uradili sta su uradili,infiltrirani u vojsku RS, a on odgovara,umesto da je blagovremeno pobio govna.

    • Ne moze tako, sad je trebalo pobiti govna a citiras nekog hohstapler-vojvodu is RS-a da je nesto pisao Vuku Draskovicu. Ne moze da ih citiras kad ti godi a da ih zelis mrtve kad ti godi. To ti je bio NOB, ahhaha ???? Posle vasih NOB-a 1941, 1991, 1992, 1995 Srba sve manje, a 5 drzava nastalo na srpskoj Kraljevskoj krvi i znoju njene vojske.

     • Hm,hmm..da, pobiti govna,dobro si utuvio, jer,kada su pobijena govna,mir je trajao 1945-1990..dok se cetnicka i ustaska govna nisu povampirila, pa jovo nanovo.

    • svaki taj cetnik je iz vase Udbaske kuhinje….brada, kokarda, noz….Seselj, Arkan…sve je to komunisticko drvo porodilo…..to su cetnici kao sto sam ja Liza Mineli.

 4. Vala Gosin Ivkovicu, za ono sto vi pisete vredi ginuti ….jer u ovakvom njinom svetu je tesko ziveti…..opet retki ste vi …pa nemojte tako olako da to pricate jer nema takvih puno kao vas….s druge strane ove zgadije je pravise, samo ih stancaju……odakle samo dolaze…

 5. Cudna fiksacija za Valjevo, ali opet dokaz o supermaciji Kraljevine Jugoslavije u odnosu na SFRJ i koliko su nas tvoj otac i mater unazadili (kao i drugarica Keka koja ubi sve srpsko u okolini Mladenovca). Stejpan Filipovic, Hrvat koji je dosao ziveti u Valjevo. Od kad ste vi preuzeli vasu zlocinacku vlast, i Srbi beze iz Valjeva…..ubice jedne komunisticke i gadovi. Serem vam se na sve partizansko komunisticko.

  • Hm,hmm….dvor,isporucio do 400.000 vojnika u logore,zdimio lovu,pa u Kairo,London,drzava pukla ko zvecka za sedam dana…cegacse pametan stidi,time se Patar Maljvic ponosi.
   50 !!

 6. pa sta, neka Krista Djordjevic je vozila 50 aviona ? ne kapiram u cemu je capri macane, …..to su neki vasi rusko/konspirativni izrazi ?
  e eno ti vidi kako je Rusija sakrila od naroda 986 puta vecu koncentraciju Rutenijuma 106…..divan primer Srbiji…

 7. ne razumem u kom ratu….u odbrani Beograda 6 aprila, junacki 6 lovacki puk sa 43 aviona je oborio 40 nemackih aviona u ono vreme. Svi Kraljevski avioni u besprekornom stanju, nema remont, sve pod konac. Tvoja jebena JNA i RSK su mogle da pogode samo helikoptere od 1991 do danas i to ako im pilot helikoptera civil da minut dva fore da se naoruzaju…..

  • Hm,hm…sta kazes,vi cucali u trnju,cekali amere da se iskrcaju,a oni vuna kico,pa vam partizani hebali sve po spisku,razbucali vas ko svinja masnu sufericu..?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here