Млађан и Григорије спремају литије у Србији против Вучића!

Поделите:

Идеја да се литије из Црне Горе извезу у Србију је настала оног момента када је опозиција у Србији подељена у безброј колона, расцепкана до непрепознатљивости, схватила снагу литија у Црној Гори и улогу коју црква у таквим дешавањима може одиграти. Проблем опозиције у Србији је тај што црква у Србији није угрожена те није ни заинтересована за покретање литија попут оних које су у Црној Гори довеле до смене власти. Стога се врши медијски притисак на цркву да се “преуми”.

Поједини црквени великодостојници су повезани са опозиционим политичарима пријатељским и пословним везама. Њихово пријатељство датира из времена када су садашњи опозициони политичари били део власти у Србији од које су и једни и други имали немалу корист.

Млађан Ђорђевић лидер покрета Ослобођење је познат по јаким везама у СПЦ и пријатељским односима са опозиционим владиком диселдорфским Григоријем.

Покрет Ослобођење је у Орашцу организовао трибину на којој је уводну реч дао Ненад Илић.

„Ми смо се као народ кроз целокупну историју увек удруживали због слободе. То је међутим тешка ствар. Сви кажу – хоћемо слободу, као да слободу неко даје. Слобода се стиче и осваја.“

Илићева прича о освајању слободе је наставак његовог агитовања преко Фејсбук платформе за покретање литија у Србији против актуелне власти.

Недавно су на Дан Светих новомученика јасеновачких код владике Јована Ћулибрка Пакрачко-славонског гостовали владика Григорије и Иринеј Добријевић-познат по Викиликсовим депешама у којима се наводи као сарадник ЦИА. Скупу је присуствовао и Млађан Ђорђевић кога јавно подржава свештеник Ненад Илић а кога је у чин свештеника поставио нико други до владика Григорије.

Договор који је тада постигнут у Јасеновцу сада се постепено реализује у Србији. Покрет Млађана Ђорђевића Ослобођење припрема да уз део клира СПЦ покрене масовне литије у Србији за обарање Вучића с власти.

Млађан Ђорђевић са епископима СПЦ у Јасеновцу

Проблем са литијама у Србији је тај што већи део клира СПЦ не види конкретне разлоге за покретање литија јер СПЦ у Србији није угрожена. Политизација литија није прихватљива већем делу свештенства СПЦ. Ту на сцену наступају медији под контролом Ђиласа и Шолака, који треба да уруше кредибилитет централне црквене власти, патријарха и Синода и да застраше све колебљивце из цркве континуираном медијском харангом.

Свако ко се из цркве буде супротставио “црногорском сценарију” биће таргетиран од либералних медија, па чак и они за које се претпостави да би могли бити кочничари овог сценарија, иако се нису супротставили.  Ко су ти епископи и свештеници из СПЦ који су постали мета либералних медија, најбоље се види на порталима под контролом Ђиласа и Шолака, NOVA S, N1, Danas, Direktno.

Кампања либералних медија има за циљ да делегитимише садашњу црквену власт а потом тај легитимитет пренесе на оне малобројне из цркве који су спремни да се упусте у политичку борбу против Вучића и то се управо дешава.

Млађан Ђорђевић који је до сада увек био владар из сенке и идејни творац већине опозиционих акција, овај пут наступа јавно и више не крије своје намере. Рушење Вучића помоћу њему лојалних људи из цркве креће симболично из Орашца. То што ће успут урушити и саму Српску цркву је мање битно. Његов политички циљ је изнад свих осталих општих националних интереса. Уосталом, не би му било први пут. Довољно је подсетити се случаја владике Артемија и ракола који је тадашња жута власт изазвала у СПЦ зарад испуњења задатака добијених од Запада.

Видовдан

Поделите:

3 Коментари

 1. Nikad nisam volio da jurim oko svojeg repa jer od te rabote nema velike vajde.
  Em se možeš zaraziti Covidom kao pokojni Amfilohije Radović em može da nagaziš na sopstveni rep dok se vrtiš u krug oko crkve pa posle neko drugi da ti bude kriv.
  Uvek se setim one slike kad Amfilohije predvodi litije u Podgorici a uz njega stavili neku devojčicu da mu prenosi Covid dok se ne zarazi.
  Onaj ko mu je prilepio uz mantiju to dete mora da ga danas ljubi u čelo????
  Izem ti takve prijatelje kojim si dobar tek kad te stave u mrtvački sanduk.
  Daleko im lepa kuća i litija.

 2. Koga ovaj doticni naziva dahijama? Neverovatno! Neprijatelj i okupator je AMERIKA! Zasto taj Djordjevic ne kaze da narod treba da krene na ustanak protiv AMERIKE! I on radi za Vasington, odakle dolazi ubitacna i strasna politika protiv srbskog naroda. Nikad nisam videla transparente u onim demonstracijama tkz. “opozicije” protiv STVARNOG neprijatelja nase zemlje. Sve predsednike od 2000-te do danas postavlja Vasington! Oni ih postavljaju i oni ih ruse. Takodje i opoziciju i vlast finasira isti centar.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here