ШОК У АНТИЦРКВЕНИМ КРУГОВИМА НА БЕОГРАДСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ – Сандо повлачи потпис са оптужбе против др Зорана Ранковића

Поделите:

ШОК У АНТИЦРКВЕНИМ КРУГОВИМА НА БЕОГРАДСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ

Захтев који је данас органима Универзитета у Београду упутио свештеник др Драгомир Сандо, ванредни професор Православног богословског факултета, изазвао је прави шок код групе антицрквених чланова универзитетске заједнице, који су се надали да ће сплеткама и измишљањем процедуралних проблема, уз помоћ инсајдера са Православног богословског факултета, искључити овај факулет из универзитетске породице.

Професор Сандо је, наиме, обавестио органе Универзитета да повлачи свој потпис са Захтева, заправо оптужбе коју је заједно са злогласним проф. Кубатом, упутио против свештеника др Зорана Ранковића, декана Православног богословског факултета, због наводних неправилности у гласању за Савет факултета. У писму је за наведени Захтев проф. Сандо рекао да је неистинит, да се ограђује од свега што је са Кубатом потписао, као и од свега што би могло да доцније произађе, јер га је Кубат довео у заблуду.

Кубату ни непоботни докази који су му представљени нису били довољни да се придружи колеги Санди и сам повуче инкриминисани Захтев. Остао је упоран у бесмисленим клеветама. Он је, уз сина некадашње јуловске министарке Вукашина Милићевића остао усамљен, у намери да клеветама и лажима наноси штету Цркви и факултету. Осим поменутог јуловског потомка, који је очигледно грешком стигао до црквене професуре, Кубату су окренули леђа сви на овом факултету. Чак и они послушници владике Григорија, који су га подстицали.

Можемо очекивати да ће се убрзо до краја одмотати клупко лажи, факултет напустити сви који су против њега радили, а рад вратити у нормалне академске оквире.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here