Тко извана гура пројект велике Албаније?

Поделите:

Велика Албанија, у којој ће бити Косово, није нешто што лебди у зраку, већ ће за пет година постати реалност за Србију – расписали су се србијански медији, према предвиђању неких руских think-tankova, о новом ‘мраку’ за Србију, који јој стиже с албанских простора…

Тако ће почети тотална албанизација балканског простора, а за српске народ раздобље од наредних 25 година представља мрачну перспективу, рекла је у интервјуу Ања Филимонова, знанствени сурадник Института за славенске студије Руске академије знаности и главна уредница интернетског портала “Фонд стратешке културе за српски”.

Пројект велике Албаније добио је некакав нови импулс. Изгледа да је Запад прошао прву фазу, она је завршена 2008. године, проглашењем неовисности Косова, а сада је фаза учвршћивања такозване “неовисности” и ширења на регију. То очито иде на неколико разина иу неколико праваца. На примјеру југа Србије, односно опћина Прешево, Бујановац и Медвеђа видимо како се полако али сигурно догађа то учвршћивање.

Би ли то требало бринути Србију?

Оно што би требало бринути србијански државни апарат јест учвршћивање које може одиграти путем повезивања с образовним суставом Албаније и Косова, укључујући и југ Србије, гдје се такођер образују неки програми налик онима у Албанији и на Косову. Значи, сада је посебно угрожен југ Србије. Постоје и економски пројекти којима се југ Србије повезује с Приштином, а то укључује и заједничка засједања локалних управа са чиновницима “Републике Косово”. Пројект велике Албаније остварује се и путем повезивања Косова и Албаније, што показује и свечано отварање ауто-пута. Границе између Албаније и Косова заправо не постоје. Само је питање времена када ће Албанија и територија такозване “Републике Косова” бити уједињене. Остаје да се види да ли ће то бити и формализовано, али ће се то фактички догодити.

Тко извана гура пројект велике Албаније?

Сви ми знамо да српски полиција нема никакав приступ Великом Трновцу, који је “чвор” за наркотике. Ту је ријеч о криминализацији српских простора и дио пројекта велике Албаније. Није узалуд Запад стварао ову зону девијантног криминала, каоса и ужаса. Они имају велики новац и инструменте, па само јака држава може се томе супротставити. Запад инзистира да држава мора бити слаба. Само јака држава ће елиминирати све ове опасности с којима се суочава Србија. Дакле, Велика Албанија заједно с Косовом није нешто што лебди у зраку, већ ће за пет година постати реалност за Србију. Тако ће почети тотална албанизација балканског простора. За српски народ раздобље од наредних 25 година представља мрачну перспективу, што је посљедица не само политике Запада већ и унутарње српске политике која дозвољава доношење закона о националним мањима који су погубни – завршава гђа Филимонова.

Извор: Кроативе.нет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here