Трамп објавио ванредно стање у америчком здравству због епидемије коришћења опијата

Поделите:

ДОНАЛД Трамп објавио је ванредно стање у америчком здравственом систему због прекомерне и опасне употребе опијата.

То су наркотички алкалоиди опијума, а председник САД је поводом овог свог потеза, који е очекивао, рекао.

„Моја администрација од данас проглашава вандредно стање у здравству због кризе са коришћењем опијата. Током прошле године су од предозирања умрле 64.000 наших грађана”.

Трамп је у истом контексту упозорио да су САД највећи корисник опијата у свету „по глави становника”, па додао:

„Уверен сам да ће наша генерација бити у стању да заустави епидемију употребе опијата”.

Амерички лидер је навео да очекује да наредних дана добије кначну верзију извештаја комисије стручњака кја је по његовом налогу била формирана.

„Очекујем да ће тај извештај – казао је Трамп – садржавати и предлог мера и решења. Обавићемо потом све потребне консултације”.

 

 

 

Факти

Поделите:

1 коментар

  1. Hm,hmm….Amerika i Engleska, su tamo,jos okvirno 1.500-te godine,ucenjivale Indiju i Kinu,i kao uslov,za potpisivanj trgovinske saradnje ” prihvate poglavlje”, da je promet opijuma,slobodan. Noam Comski,intervjuisao je,danas zaboravljenog drzavnika Kine Cu En Laja,koji mu je izjavio ” nikada necemo,zaboravit i oprostiti amerikancima,sto su otrovali kineski narod drogom”. Uzvratna mera je bila,da je u Vijetnamskom ratu,uspostavljena linija,peko americkih vojnika,i njihov izum,iz engleskih,laboratorije,je dobio,suprotan smer, do ” kineskih patriota,u kineskim cetvrtima amerike”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here