40 godina od premijere filma “Ratovi zvezda”

Podelite:

Na današnji dan 1977. godine prvi put je emitovan jedan od najboljih i najpopularnijih filmova u istoriji svetske kinematografije.

 
Počeci čuvenog SF serijala bili su skromni: “Ratovi zvezda: Nova nada” prikazani su 25. maja u nekoliko manjih američkih bioskopa, a njihov tvorac, režiser Džordž Lukas, pitao se da li će film doživeti uspeh.

“Ratovi zvezda” su odmah privukli veliki broj posetilaca, što nije bilo iznenađujuće s obzirom na to da je film uveo revoluciju na polju specijalnih efekata i prodaje, unoseći dah svežine u žanr svemirske opere. Milioni fanova širom sveta ponavljali su prepoznatljive dijaloge i slušali prepoznatljivu muziku.

Ono što je naročito zanimljivo je da je najlakše biti ljubitelj “Ratova zvezda”. Bilo da volite prvobitnu trilogiju, nastavke, kosplej, gledate animirane filmove, čitate stripove, knjige ili igrate video-igre – zapravo volite bilo šta u vezi sa franšizom što je nastalo u periodu između 1997. i 2017. godine – fanovi će vas uvek velikodušno primiti u svoje redove.

“Ratovi zvezda” su poseban univerzum koji prožima sve nas.

B92

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here