Бата Стојковић рекао када је видео Динкића: “Kо је овај, ништа ми се не свиђа”

Поделите:

Анегдота гласи: када су легендарног Данила Бату Стојковића позвали на састанак у Г17 плус, овај бард глумишта није познавао Млађана Динкића. Знао је Мирољуба Лабуса, дружио се са још неким људима из јавног живота, пре свега из света културе, који су подржавали ту невладину организацију, а касније политичку странку. После десетак минута дружења, Бата је своје пријатеље питао: “Kо је овај мали?” То је Млађан Динкић, рекли су готово усхићено, уз низ суперлатива о његовој финансијској стручности, менаџерским способностима, те да се ради о перспективном политичару, да је његова мајка професор универзизета… Бата их је све саслушао, а онда онако шеретски, у свом маниру, констатовао: “Ништа ми се не свиђа.”

Ова прича јесте истинита, а свака сличност са дешавањима у Покрету слободних грађана – није случајна.

Већина оних из Г17 плус – који су одмах након његовог оснивања имали само речи хвале за Динкића – касније су углавном разочарани или преварени мењали ставове о њему. И одлазили из Г17 плус или се дистанцирали.

Да ли је заиста Славица главни узрок проблема у Покрету? Kоме се и зашто данас не свиђа Саша Јанковић, као што се Бати Стојковићу није допао Динкић? И чему воде ови одласци из Покрета слободних грађана? Kако је могуће да за само осам месеци од велике наде опозиције, Јанковић постане “персона нон грата” за своје најближе сараднике? Kо је ту кога издао?

 

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here