Бјелогрлић: ОПШТЕ ЗАСЕЉАЧИВАЊЕ траје годинама без обзира на то ко је на власти

Поделите:

Промена друштва је један део проблема, а други је свеопште засељачивање. Оно траје годинама и континуирано без обзира на то ко је на власти, рекао је у интервјуу за Недељник режисер, глумац и продуцент Драган Бјелогрлић, чија је серија “Сенке над Балканом” потукла све рекорде гледаности протеклог викенда.

Он је у интервјуу за “Недељник” рекао да је у транзицији нестала средња класа и грађанско друштво.

– Све те серије су се бавиле средњом класом. Kако данас да замислиш Гигу Моравца из “Бољег живота” који као чиновник у некој банци, са женом професорком латинског, живи у салонском стану са троје деце? Данас је то незамисливо! – рекао је он, а потом је додао:

– Мене највише боли што смо ми једна од ретких земаља које би могле да имају одговор на културну колонизацију. Имамо аутентичну културу, велико наслеђе у филму и ТВ серијама. А ми се управо ту предајемо – казао је Бјелогрлић.

Деведесетих је, казао је Бјелогрлић, постојао обрачун са позиције професије.

– Сада је настао хаос и несхватање позиције са које треба да делујемо. Ја на пример мислим да су ‘Сенке над Балканом’ најбољи одговор на свеопшту примитивизацију која се дешава последњих година. Овако имамо ситуацију у којој се елита помирила да је на терену изгубила битку од примитиваца, по кафанама и интервјуима се згражавају над примитивизмом, причају о генијалним серијама које су гледали на ХБО-у, Нетфлиxу или Амазону, и ваљда се надају да ће неки нови политичари то да промене. То је илузија. Само ми сами можемо то да променимо и бијемо битку – рекао је Бјелогрлић.

 

 

 

Недељник

Поделите:

9 Коментари

 1. Е, нашао се ко ће да прича о “посељачењу”.
  “Бјела”, “Глумац” који је рекао да неће да глуми Тита у несретној “Равној Гори” ако му је понуђени лик приказан реално, односно као “негативац”?
  “Бјела”, “режисер” који је потпуно деформисао догађаје приказане у “франшизи” “Монтевидео”? Наиме, у првом делу буквално ништа није фактографски тачно, средњи део (приказан само као ТВ серија) је измишљотина склепана од разних рестлова, док су у трећем делу реално приказане само утакмице против Бразила и Уругваја, све остало су фалсификати. Тај серијал је подла комуњарска превара, која се најбоље може дефинисати као “Булајевићевштина другим средствима”. Комунисти и Јевреји су дигнути до измишљених висина, усташе су аболиране, а они који су били доследни Срби и антикомунисти приказани као карикатуре.
  Шта је примитивизација, ако не такав његов приступ?

 2. Масон- пионир – члан тамо неког ротари/”РЕТАРДИ” клуба, па мора
  човек да се покаже и докаже!
  Глуми југословена?!
  Југословенство је угушило србство, а нaјвеће заслуге за то имају
  комунизам и фашизам – два облика/појаве једне суштине – масонства,
  које није самоникло у србском народу, већ је убачено и наметнуто споља ,
  и то кроз два светска рата!
  Циљ је био – уништење православља, у Русији и Србији.
  У Србији је то подстакнуто и грађанским ратом између “патризана“ и
  “четника“, где је губитник само ПРАВОСЛАВНИ СРБСКИ НАРОД!

  Драган Славнић

 3. Боље би било да се говори о “одсељачивању”. Јер откад су Срби почели нагло да прелазе из здравих сељака у болесне умове интелектуалаца, српски народ је све више губио и своје православље, и свој језик, и своје писмо и своје просторе за здрав живот. Дакле, погрешно школовање, ширење заблуда о лошим вредностима живота, напуштање својих правих вредности спуштало је Србе све ниже и ниже у знању. моралу, људским вредностима. У својој највећој заблуди Срби су учени и да напуштају своје савршено писмо у свом језику. И тако је асимилација Срба попримила страшне обиме.

 4. ovo za Amazon u potpunosti se slažem jer kradu svu intelektualnu svojinu i dokumentarne filmove iz prošlosti koji su kao opšte ljudsko dobro bili javno prikazivani nekad negde digitalizuju to i prodaju…..
  Kao reklame,dokumente sa istorijskom pozadinom,knjige,brošure,arhivsku građu,postere čak i kao video igrice,tv program ili virtuelnu realnost..
  Nema te stvari koje organizovana mafija sa Amazona ne može da otuđi,prisvoji kao svoje i glupanima to proda kao korporativni,legalni bussiness produkt….
  Cene se kreću prema dubini džepa lakoverni gikova u digitalnu revoluciju….
  od simbolični 0.99$ za neku brošuru ili knjigu pa do basnoslovni pretplata na neke serije iz prošlosti od 50 ili 100$ na mesečnom nivou…..
  koje su naravmo munuli iz ko zna kojih vojnih ili drugih arhiva stavili svoj digitalni potpis i bar kod pa stavili na tezgu….,
  Što se tiče građanskog društva i srednje klase tu se ne slažem sa Bjelogrlićem jer u društvu kakvo je Srbija imaš samo klasu robovlasnika i robove treće nema…..
  Oni koji imaju novac imaju ga da ne znaju šta će sa njim a koji nemaju nemaju za platu da kupe leba i cigare..

 5. Врло интерасантно да Бјелогрлић у свом “новом серијалу” баш у време дилеме око имунитета Руског хуманитарног центра, у својој серији “сенке над балканом” помиње Русе који су после комунистичке окупације у Русији дошли у Србију и “имајући имунитет радили шта су хтели”. У Бјелогрлићевој фалсификованој историји Београд је “вропски центар дроге” у којој се Руси “са имунитетом” који шверцују турски опијум сукобњавају са “македонцима” који продајући опију се “боре за ослобођење од српске хегемоније” Бјелогрлић “титов пионир” још увек као “мали бомбаш” баца “бомбе” против Руса и Срба глумећи “патриоту”

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here