Богдан Диклић: Не могу да идем у оно што се данас зове биоскоп

Поделите:

“Српски филм је ту где је. Мало се осиромашило, али није само материјални моменат пресудан”, рекао је у разговору за Новости глумац Богдан Диклић, додајући да се некада играло без хонорара, а да су глумци новац добијали тек када филм крене у дистрибуцију.

За филм “Мајстори, мајстори” глумци су чак носили своју одећу као костим, испричао је Диклић.

“Друго је време било, не знам зашто више нема толико ентузијазма или зашто пишу о нечему што није достојно уметности – о дроги, смрти, рату, крви… Нећу да кажем да то није лепа стварност живота, то није живот. Живот пре свега има искључиво и само лепу страну, са одређеним препрекама које човек мора да савладава. Амерички филм више не постоји, ту и тамо у олимпијским циклусима појави се неки филм, а и поред гомиле ТВ канала, ретко кад има нешто квалитетно да се погледа, као оаза у пустињи појави се ‘Kум 2’, или неки добар француски филм”, истакао је глумац и додао да глумци немају адекватно место када је филм у питању, па чак ни позориште.

“Немамо одговарајуће место по заслугама, заслужнији смо ми и криви смо, исто тако, и за успех и за неуспех”, истакао је он.

Глумац је додао и да не посећује биоскопе.

“Не могу да идем у оно што се данас зове биоскоп. Хоћу да осетим мирис оног олаја, освеживач ваздуха с мирисом јоргована, да пуца трака, да звиждим због тога. Такви више не постоје”, истакао је Диклић.

Поделите:

1 коментар

  1. Јадници бре – пропустили сте 1000 година српске историје да пренесете на платно, закључно са ратовима 90-тих, 5.октобром и убиством Ђинђића (пре тога – питање четника, 1.св.рата, уједињења). И сад се жалите ?! Да сте снимали нешто осим монструозних педера-Срба, можда би то неко хтео и да гледа, купи, држи на полици.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here